0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните
« Отговор #160 -: Март 09, 2007, 09:50:12 am »
 :lol:
*
« Отговор #161 -: Март 09, 2007, 11:50:08 am »
Много леко и успешно раждане, мила и най - прекрасното здраво бебе !
« Отговор #162 -: Март 09, 2007, 13:01:03 pm »
Здравейте,момичета!
Бременна съм в 14-15 г.с.В месеца на зачеването,2 дни след овулацията,правих имунологични изследвания и ми откритиха положителни анти-бета 2 гликопротеин І антитела и 23% НК клетки при граници 2-11%.Още преди да излязат резултатите започнах да пия аспирин протект по 1 вечер и фолиева киселина 0.4 микрограма на ден,както ми ги изписа доц.Конова,но тя както и още 4 лекаря смятаха че е невъзможно забременяване по естествен път и имаше впредвид че се подготвям за нов опит инвитро.С излизането на резултатите имаше указания за вливане на имуновенин и фраксипарин,освен аспирина,но лекарите тук казаха,че това били указания в случай че ще правя инвитро.Тъй като съм забременяла спонтанно да пия само аспирина и фолиевата в дозите,които съм пила досега.От момента на установяване на бременнстта бях на дуфастон 2Х1 и нош-па 3Х1,но в 10 г.с имах 5-6 дневно зацапване.Попитах дали зацапването има нещо общо с тези имунологични проблеми,но ми казаха че понякога имало такива зацапвания и щом е кафяво,а не ярка кръв да не се притеснявам.Писах на доц.Конова,но тъй като е много заета нямах отговор и си продължих с аспирина само.Днес успях да се свържа с нея по телефона и тя беше обезпокоена,че лекарите тук не са се съобразили с указанието за лечение с имуновенин и фраксипарин и съм само на аспирин протект вече толкова седмици.Разбрахме се в понеделник да изпратя проби за повторно изследване,но сега много се притеснявам.Не съм наясно тези антитела до какви проблеми могат да доведат при бременност.Възможно ли е нещо с развитието и здравето на плода да не е наред.На последното УЗИ отпреди 10 дни ми казаха,че всичко е наред и че даже мърда с ръчичка и се е обърнало,чух за секунди и сърчицето,но вчера като се записвах на ЖК са ми написали в листа за здравната каса,че плода няма движения.Не ме бяха гледали на УЗИ,а само ми измериха корема в легнало положение.Учудих се и питах всичко наред ли е.Казаха ми,че е наред.Моля ви ако някой е наясно да обясни защо доц.Конова звучеше така притеснено по телефона.
И още един въпрос.Вчера ми взеха кръв за изследвания и ми казаха да отида на преглед чак след 08.04.Резултатите излязоха по-късно и не знам какво да правя с тях.Всичко е написано с по 3-4 латински букви,от които не става ясно какъв показател е изследван.Повечето са в посочените граници,освен МСНС - 306 g/L  при граници 310-360 g/L.Знаете ли какво означават тези букви и има ли нужда да търся лекар за такова леко отклонение.

*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #163 -: Март 09, 2007, 13:46:22 pm »
Dji-djo, защо се чудиш още дали да идеш на лекар. Отиди, за да ти разчетат изследванията и да ти кажат дали всичко е в норма, а ако не е, какви мерки да вземеш.
« Отговор #164 -: Март 09, 2007, 14:40:17 pm »
Джи-джо първо честита бременност, второ - непременно посети специалист!

Да попитам и аз - кои са най-добрите витамини според вас и вашите доктори?
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #165 -: Март 09, 2007, 15:11:39 pm »
Mari_Pz, на мен ми изписаха HIPP Natal Activ - за бременни. Аз ги харесвам по една причина - течни са. Дражета, хапчета, ампули.....направо ме ужасяват. И предпочитам тези течни витамини. Имат вкус на натурален сок мултивитамин, пият се по един път на ден и по една мерителна чашка. Продават се в шишенца стъклени и се съхраняват в хладилник, имат и мерителна чашка към тях. Струват 9 лева две шишенца и стигат за 3 седмици мисля или малко по-малко. :) Вкусни са. Мисля, че са немски.
*
« Отговор #166 -: Март 09, 2007, 17:41:13 pm »
Mari_Pz, аз пия Пренатал. Стигат за 3 месеца, 40 лв. са, но честно казано са доста грамадни и са неудобни за гълтане, особено ако ти се гади като на мен. Но пък са добри като състав. И на вкус не са чак толкова зле.

Dji-djo, на моите изследвания пише МСНС (ср. Нgb конц. в еритр.). Това според мен значи - Средна концентрация на хемоглобин в еритроцитите. При мен референтните стойности са от 300 до 360, но явно си зависи и от лабораторията. Ама нека някой по-вещ да каже.
« Отговор #167 -: Март 09, 2007, 17:44:38 pm »
Mari_Pz, аз пия NatalCare Plus с екстра фолиева киселина.
*
« Отговор #168 -: Март 09, 2007, 20:52:00 pm »
Mari_Pz,аз пия на Hipp Natal Activ, ама за разлика от Нина, смятам че вкусът е ужасен...даже се чудих дали да не мина на таблетки, които макар и по-трудни за преглъщане, поне нямат този отвратен вкус на лекарство и незнам какво...бррррррррррр.
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
« Отговор #169 -: Март 10, 2007, 12:44:06 pm »
Момичета,никаква представа ли нямате как се отразяват на бременността и на развитието на плода положителните анти-бета 2 гликопротеин І антитела и силно завишените НК клетки?
*
« Отговор #170 -: Март 10, 2007, 14:28:26 pm »
Момичета,никаква представа ли нямате как се отразяват на бременността и на развитието на плода положителните анти-бета 2 гликопротеин І антитела и силно завишените НК клетки?

Съжалявам, но аз лично нямам никаква идея. Твоят лекар какво казва? И какво е мнението на доц. Конова?
Можеш да попиташ д-р ДаскАлов за неговото мнение.
Дано да няма проблеми и бебчето да се развива нормално.
*
« Отговор #171 -: Март 10, 2007, 14:29:15 pm »
Мари Центрум Матерна пиех и аз.
17.01.2005                                                                              21.11.2013
« Отговор #172 -: Март 10, 2007, 16:43:12 pm »
Сия,думте на доц. Конова бяха:"И как,така на автопилот с един аспирин изкара до 14 седмица?".Каза че е трябвало веднага след теста да се повторят изследванията и да се уточни терапия.В понеделник ще пратя кръв за изследвания,но докато излязат резултатите ще мине поне седмица,а аз съм много притеснена,защото не знам какъв е проблема и колко е голям.Тук в моя град лекарите погледнаха изследванията ми,но казаха че няма нужда да ги повтарям,а изписаната терапия била в случай че предстои инвитро и с това приключи коментара на тема имунологични изследвания.
*
« Отговор #173 -: Март 10, 2007, 19:20:29 pm »
Пия О МАМИ,защото като цена ми допадат най-много :).
« Отговор #174 -: Март 10, 2007, 20:07:16 pm »
Пия О МАМИ,защото като цена ми допадат най-много :).

Много са симпатични на вид и мирис. Стигат за един месец.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #175 -: Март 11, 2007, 00:26:24 am »

повишават риска от тромби, но мисля че всичко е твърде индивидуално. щом до сега си изкарала само на аспирин и нямаш проблем не би трябвало да е късно при нужда да се включи и допълнителна терапия (хепарин, имуновенин). за твое успокоение иди макс бързо и си пусни едни тромбоцити. ако са ок 300-350 макс не мисля че има от какво да се тревожиш за сега. но все пак знаеики за проблемите си се консултирай и с лекар и се следи по-стриктно в бъдеще. успех.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #176 -: Март 11, 2007, 11:38:48 am »
Мари,аз пия също О'мами.Първо бях на Матерна,но ми беше лошо от тях.
Аз също не мога да се свържа с доц.Конова,а съм за контрола на анти-кардиолипин IgM,тъй като на последната контрола IgG беше в норма,а само IgM имаше отклонение.Какво е обаче точно IgG и IgM още не ми е ясно. :?
*
« Отговор #177 -: Март 11, 2007, 13:47:18 pm »

Aii,и аз съм с завишени стойности на анти-кардиолипин IgM.Последмата буква както разбираш е важна-М-означава-момент,G-е стар,а при някой изследвания като хламидий има и IgA,където А означава-хронично.
  И аз имам 1 въпрос момичета утре почвам 26 седмица от бременността,а още ореолити на гърдите ми са светли.В книгата "Аз съм бременна"пише ,че около 19-20г.с.потъмняват.Защо при мен още не са ,трябва ли да се обърна към лекар?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #178 -: Март 11, 2007, 19:23:49 pm »

повишават риска от тромби, но мисля че всичко е твърде индивидуално. щом до сега си изкарала само на аспирин и нямаш проблем не би трябвало да е късно при нужда да се включи и допълнителна терапия (хепарин, имуновенин).

далеч не е само риск от тромби!!!
моля, Джиджо, прочети материалите за антифосфолипидния синдром в сайта. проблемите с АФС изобщо не спират след първия триместър.
не знам къде е това "тук", но аз бих настоявала изрично да се спазват предписанията на доц. Конова - тя е специалиста по имунология, а не тези, които са ти казали, че фраксипарин и имуновенин се правят само при инвитро - това е пълна глупост!

колкото за ЖК, дето са писали, че плода няма движения - това да не те притеснява! при първото посещение в ЖК се попълва един голям въпросник, та там са отметнали графичката, че още не си усетила движения на плода. има се предвид да го усетиш да рита, а не дали се виждат движения на ултразвук.

единственото ти притеснение е да си осигуриш спазване препоръките на доц.Конова. най-малкото - не е проблем да почнеш фраксипарина - инжекциите може да ти ги слага и съпругът ти, като му покажат 1 път.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #179 -: Март 11, 2007, 19:32:18 pm »
Джем,благодаря много за отговора.С доц.Конова се разбрахме утре да пратя серум за нови изследвания и когато види резултатите ще ми каже какво точно да правя,а дотогава продължавам само аспирина.Това тук е Бургас,а доц. Конова каза че ако прецени че е необходимо ще ме прати на консултация при д-р Александров във Варна.Сега ще прочета за АФС,за да съм наясно за какво става дума.Неизвестността направо ме побърква.Извинявам се ако съм ви досадила с притесненията си.
« Последна редакция: Март 11, 2007, 19:34:40 pm от Dji-djo »