Здравейте,момичета!
Бременна съм в 14-15 г.с.В месеца на зачеването,2 дни след овулацията,правих имунологични изследвания и ми откритиха положителни анти-бета 2 гликопротеин І антитела и 23% НК клетки при граници 2-11%.Още преди да излязат резултатите започнах да пия аспирин протект по 1 вечер и фолиева киселина 0.4 микрограма на ден,както ми ги изписа доц.Конова,но тя както и още 4 лекаря смятаха че е невъзможно забременяване по естествен път и имаше впредвид че се подготвям за нов опит инвитро.С излизането на резултатите имаше указания за вливане на имуновенин и фраксипарин,освен аспирина,но лекарите тук казаха,че това били указания в случай че ще правя инвитро.Тъй като съм забременяла спонтанно да пия само аспирина и фолиевата в дозите,които съм пила досега.От момента на установяване на бременнстта бях на дуфастон 2Х1 и нош-па 3Х1,но в 10 г.с имах 5-6 дневно зацапване.Попитах дали зацапването има нещо общо с тези имунологични проблеми,но ми казаха че понякога имало такива зацапвания и щом е кафяво,а не ярка кръв да не се притеснявам.Писах на доц.Конова,но тъй като е много заета нямах отговор и си продължих с аспирина само.Днес успях да се свържа с нея по телефона и тя беше обезпокоена,че лекарите тук не са се съобразили с указанието за лечение с имуновенин и фраксипарин и съм само на аспирин протект вече толкова седмици.Разбрахме се в понеделник да изпратя проби за повторно изследване,но сега много се притеснявам.Не съм наясно тези антитела до какви проблеми могат да доведат при бременност.Възможно ли е нещо с развитието и здравето на плода да не е наред.На последното УЗИ отпреди 10 дни ми казаха,че всичко е наред и че даже мърда с ръчичка и се е обърнало,чух за секунди и сърчицето,но вчера като се записвах на ЖК са ми написали в листа за здравната каса,че плода няма движения.Не ме бяха гледали на УЗИ,а само ми измериха корема в легнало положение.Учудих се и питах всичко наред ли е.Казаха ми,че е наред.Моля ви ако някой е наясно да обясни защо доц.Конова звучеше така притеснено по телефона.
И още един въпрос.Вчера ми взеха кръв за изследвания и ми казаха да отида на преглед чак след 08.04.Резултатите излязоха по-късно и не знам какво да правя с тях.Всичко е написано с по 3-4 латински букви,от които не става ясно какъв показател е изследван.Повечето са в посочените граници,освен МСНС - 306 g/L при граници 310-360 g/L.Знаете ли какво означават тези букви и има ли нужда да търся лекар за такова леко отклонение.