0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните
« Отговор #140 -: Март 07, 2007, 12:28:09 pm »
Да се оплача и аз, че от 15.01. съм в болничен и не съм взела още и стотинка.... Нямам думи просто!
*

Nina

• 2643
  • Понякога седя и мисля, понякога само седя...
« Отговор #141 -: Март 07, 2007, 13:40:53 pm »
Я да ви питам нещо момичета, в 20 г.с. съм. Някоя от вас при болки в гърлото дали е вземала Нео-ангин. Лекарката ми каза, че няма проблем да се взеемат таблетки за гърло, защото действали локално и не били вредни. Аз преди съм вземала на д-р Тайс. Искам и тук да попитам някой с опит и специално за нео-ангин-а. Омръзна ми все нещо да боледувам и да съм толкова кекава, точно когато не трябва.
Мерси и поздрави на всички + много успех.
« Отговор #142 -: Март 07, 2007, 14:43:21 pm »
Момичета, на мен днес ми падна " тапата ", а нямам никакви болки или признаци :( Така се надявах да е скоро, но...
*
« Отговор #143 -: Март 07, 2007, 14:51:29 pm »
Дени, леко и бързо раждане, здраво бебе и кураж.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #144 -: Март 07, 2007, 15:00:04 pm »
Дени, И аз се присъединявам към  White - бързо и безпроблемно раждане!
*
« Отговор #145 -: Март 07, 2007, 15:25:22 pm »
Дени, стискаме ви палци на теб и на бебето!
*
« Отговор #146 -: Март 07, 2007, 18:14:17 pm »
Дени, ще ти стискаме палци да мине бързичко и леко раждането!
Успех!
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #147 -: Март 07, 2007, 19:07:07 pm »
И аз ти стискам палци Дени!Всичко да мине добре и бързо да видиш твоето слънчице! :P
Мари_Пз, и ти ли душо страдаш като мен?!И утре е празник!:(
« Отговор #148 -: Март 07, 2007, 19:08:16 pm »
Много леко и успешно раждане, мила, с чудесно бебе!!! И после да разказваш.
*
« Отговор #149 -: Март 07, 2007, 23:12:20 pm »

Дени, с теб сме!Стискаме палци,всичко да мине леко и безболезнено!Целувки и чакаме да пишеш. :ballons: :blowingdust:
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #150 -: Март 08, 2007, 07:56:35 am »
Дени! :rainbow:

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #151 -: Март 08, 2007, 09:12:09 am »
Момичета, чести празник бъдете много обичани

Аз ви благодаря за подкрепата, но още нищо не усещам, кой знае кога ще дойде момента :lol:
 Целувам ви
*
« Отговор #152 -: Март 08, 2007, 11:16:28 am »
Дени, и аз се присъединявам към групата на стискащите палци. Не се притеснявай, скоро ще е!

« Отговор #153 -: Март 08, 2007, 12:13:42 pm »
Дени :goodluck:
*
« Отговор #154 -: Март 08, 2007, 12:59:38 pm »
Дени, раждане може да стане и 10 дни след падането на тапата :) всичко е индивидуално...ти в коя седмица си?
[link=http://www.mamaibebe.com][img noborder]http://www.mamaibebe.com/ticker.php/age/21469.gif[/img][/link]
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #155 -: Март 08, 2007, 15:50:55 pm »
Дени, моята тапа падна още на 14.02, а родих на 25-ти- така че има време. Леко и безболезнено раждане ти пожелавам.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #156 -: Март 08, 2007, 18:39:07 pm »
...ти в коя седмица си?

Малко се позабавих, защото си разлях кафето върху клавиатурата  :x и мойто чак сега донесе нова!
Майски, аз съм в 38 г.с.

Знам, че всичко е индивидуално и падането на тапата не е гаранция за нищо :lol: ама се  надявах

Дени, моята тапа падна още на 14.02, а родих на 25-ти- така че има време. Леко и безболезнено раждане ти пожелавам.

Благодаря ви девойки, ще ви държа в течение
« Отговор #157 -: Март 08, 2007, 20:56:15 pm »
Ще може ли да ми го обясните това с тапата? :D Знам, че е жаргон и не мога да се ориентирам какво точно значи? За първи път го чувам :D
« Отговор #158 -: Март 08, 2007, 23:21:25 pm »
Ще може ли да ми го обясните това с тапата? :D Знам, че е жаргон и не мога да се ориентирам какво точно значи? За първи път го чувам :D

:lol:

Шийката на матката свързва матката с влагалището. Дълга е около 3-3.5 см. През шийката преминава канал (нарича се цервикален канал), който има вретеновидна форма. В горния си край към матката каналът е стеснен. В частта си към влагалището шийката е затворена от т. нар. слузеста запушалка, която се образува от цервикалната слуз в края на първия месец на бременността. При нормално протичаща бременност шийката остава затворена до края на бременността. Отделянето на слузестата запушалка (изтича кървава слуз обикновено 24-48 часа преди раждането) е един от сигналите, че раждането започва (нарича се бележене на раждането).

Тази слузеста запушалка е въпросната "тапа" :lol: при мен нямаше кървав примес, беше безцветна леко жълтеникава
« Отговор #159 -: Март 09, 2007, 01:17:34 am »
Дени, много ти благодаря за подробното описание. Бях чела за цервикалната слуз, ама кой да се сети, че става въпрос за това? :lol: А то е толкова логично, че чак ми стана неудобно, че попитах  :oops:  :oops:  :oops: