0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Темата на бременните
« Отговор #120 -: Март 01, 2007, 23:13:54 pm »
абе сигурно си права. със сигурност даже...ама няма да съм аз ако не се опитам поне. някак си е по-силно от мен... :lol:
Само така! Щом имаш куража и нервите, аз поне морално съм зад теб, но наистина нямам сили.

а. сега като не ми е до гъза съм мноо смела...после...то ще се види...и чуе :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #121 -: Март 02, 2007, 12:07:58 pm »
Да попитам и аз нещо :D Днес на прегледа ми казаха, че съм със 75% изгладена шийка. Термина ми е 24 март. Според доктора няма да го дочакам. Та, въпроса ми е, разкритието след изглаждането ли е или може да имам разкритие без да е  изгладена шийката?
Дано сте ме разбра ли! Малко ми е глупав въпросът, но искам да знам  :lol:

Искам да те попитам как го откриха това изглаждане - при вагинален преглед ли? А ти преди това имала ли си някакви оплаквания и какво си усещала?
« Отговор #122 -: Март 02, 2007, 12:45:52 pm »
Да попитам нещо по-запознатите - сега като съм в 12 г.с. и съм в болнични, той 80% ли е от заплатата ми или 90%? Знам че като се излиза преди раждането е 90%, но сега???
80 % от заплатата

Ами аз съм от декември болнични. И като си смятам взимам 90% от щата. Ще стане 80% след раждането - нали 6 мес назад ще се окаже, че не съм работила. Но има малка подробност - в случаи като моя (болнични от мин.година без прекъсване) ми плаща директно работодателя, освен това моята заплата е постоянна, един вид нямам заработки както в предприятия и бабешкото пресмятане с 80-те % върши работа точно толкова, колкото алабализмите и сложните формулировки на НОИ.
Иначе - болничният е 90 % от заплатата/щата.
След раждане се смятат доходите 6 мес назад и се връзват пак 90%, ако не си била постоянно болнични.
*
« Отговор #123 -: Март 02, 2007, 12:56:48 pm »
Коринка, обезщетението за бременност и раждане е в размер на 90 %, т.е. 45 дни преди термин и 270 дни след това. Всички болнични преди тези 45 дни са в размер на 80 %.
« Отговор #124 -: Март 02, 2007, 13:44:20 pm »
Коринка, обезщетението за бременност и раждане е в размер на 90 %, т.е. 45 дни преди термин и 270 дни след това. Всички болнични преди тези 45 дни са в размер на 80 %.
Точно така е!

Относно изоставането/ избързването в седмиците - я се успокойте. Щом докторът не вижда нищо обезпокоително, значи няма. За всяка седмица от бременността си има допустими отклонения. В моите седмици вече е допустимо до 2 седмици отклонение. Отделно че на един преглед например бебето може по кг да отговаря, на главичка да изостава, а на краче да избръзва в развитието си, а на следващия преглед "ролите" да се разменат. Все пак в нас се развиват човечета - едните са по-лекички, другите са с по-дълги крачета ... И това всичко, ако докторът е маркирал точно параметрите.

Дени, стискам ти палци за леко раждане и бързо въстановяване!
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #125 -: Март 02, 2007, 17:46:21 pm »

Сиа, ами тогава ще задам един много тъп въпрос, извинявайте всички - тогава защо аз получавам 90%?
*
« Отговор #126 -: Март 02, 2007, 18:34:22 pm »

Сиа, ами тогава ще задам един много тъп въпрос, извинявайте всички - тогава защо аз получавам 90%?
Нямам идея, но щом ти си сигурна, че ти плащат 90%, вариантите са два - Или си в отпуск за бременност и раждане, или счетоводителят ти е пратил грешни данни в НОИ в твоя полза.
« Отговор #127 -: Март 02, 2007, 19:28:34 pm »
Не съм в отпуск за бременност и раждане. В такъв случай трябва ли да се обадя някъде? После да не ми ги удържат?

Извинете ме, ако отклонявам по някакъв начин темата с въпросите ми.
« Последна редакция: Март 02, 2007, 19:30:09 pm от korinka »
*
« Отговор #128 -: Март 02, 2007, 19:54:09 pm »
В зависимост от фирмата, в която работиш, можеш да питаш счетоводителя, ТРЗ или Човешки ресурси.
*

aii

• 386
  • На мама чудото :)
« Отговор #129 -: Март 02, 2007, 20:54:09 pm »
Аз да си кажа мнението за болничните! :x От 15.01 съм болнични и не ми е ясно защо ми ги дават на по 20 дена.Вие как сте? Да не говорим,че не съм видяла и стотинка до тоя момент от тъпото НОИ  :x :xМоята счетоводителка ми каза,че болничния сега ще ми бъде 80% от заплатата,която при мен е постояно число.Отделно пък днес док ми разправя,че имали указания да не дават много болнични без прекъсвания от НОИ и ДОО.Не мога да си представя как накрая ще трябва да ходя тепърва на работа заради техните глупости.....пък се водя уж много рискова бременност заради скорошната ми коремна операция  :x Луда държава!!!!Уф,ама се ядосах - извинете!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #130 -: Март 03, 2007, 00:31:33 am »
korinka, дължината на шийката може да се види с вагинален ултразвук. също и с мануален преглед.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #131 -: Март 03, 2007, 07:45:05 am »
aii, я не се ядосвай!
Възможно е работодателят ти да не е изпратил навреме данните ти в НОИ. Друга възможнна причина е в НОИ да не са обработили инфото. Вчера Йордан Христосков обясни в БТВ, че ще направят всичко възможно, за да не бавят изплащането на продължителните болнични и тези за бременност и раждане.
Мен моят счетоводител ме посъветва отсега да си декларирам банковата сметка, въпреки че има още 6 месеца.
Дано скоро да ги преведат!
*

aii

• 386
« Отговор #132 -: Март 03, 2007, 14:00:29 pm »
Сиа, как да не се ядосвам като аз съм държавен служител и отдавна моята счетоводителка ми е занесла и за януари ,и аз февруари болничните.Тези от НОИ са кретени,а тоя дето втори път излиза на телевизията и лъже хората ми иде да го гръмна... :x Айде да не се нервя,че вън е супер време и да поразходиме коремите .:)
« Отговор #133 -: Март 03, 2007, 20:47:50 pm »
Искам да те попитам как го откриха това изглаждане - при вагинален преглед ли? А ти преди това имала ли си някакви оплаквания и какво си усещала?

Извинявай, Коринка, чак сега видях :oops: при мануален преглед го откри док, прегледа е стандартен за 9 месец. Иначе изглаждане (скъсяване) имам още от 5 - ти месец.

Дени, стискам ти палци за леко раждане и бързо въстановяване!

Васи, благодаря ти, мила, но май не е дошъл момента , въпреки всичко :lol:
току виж си ме преварила:lol:
« Последна редакция: Март 03, 2007, 20:49:59 pm от Дени »
*
« Отговор #134 -: Март 04, 2007, 21:45:47 pm »
Относно изплащането на болничните, чудя се дали това забавяне на е умишлено, за да може хората, които не могат да си позволят да се лишат от тези за пари повече от месец, да бъдат принудени да ползват отпуск или пък да ходят на работа въпреки противопоказанията. Аз също съм държавен служител, така че няма съмнение, че всичко необходимо е подадено в НОИ навреме. В болнични съм от началото на годината, но до момента от НОИ нищо не са ми превели. Не всички, обаче, могат да си позволят да стоят без заплата. Какво да правят те?
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #135 -: Март 04, 2007, 22:27:21 pm »
Относно изплащането на болничните, чудя се дали това забавяне на е умишлено, за да може хората, които не могат да си позволят да се лишат от тези за пари повече от месец, да бъдат принудени да ползват отпуск или пък да ходят на работа въпреки противопоказанията. Аз също съм държавен служител, така че няма съмнение, че всичко необходимо е подадено в НОИ навреме. В болнични съм от началото на годината, но до момента от НОИ нищо не са ми превели. Не всички, обаче, могат да си позволят да стоят без заплата. Какво да правят те?

Нищо чудно, аз например за икси-то си взех отпуск, плюс няколко дни, които ми взеха колеги, вместо болничен, точно защото ще ми падне заплатата, а не мога да си позволя, защото 80% от нея е за заема и банката няма да чака НОИ, а мен!!! Ужасно тъпо и несправедливо! От утре обаче излизам в болнични, и просто не знам как ще се справяме! Много ме е яд на скапаната ни здравна система!!!!  :x

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #136 -: Март 04, 2007, 22:50:27 pm »
Каси, сега си почивай и не се ядосвай! НОИ все някога ще влезат в час.
Важното е да си струва всичко, което правиш и да ни зарадваш тези дни. Успех!
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #137 -: Март 04, 2007, 22:59:48 pm »
Сия, благодаря ти!  :balk_104:

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #138 -: Март 05, 2007, 10:30:59 am »
http://dnes.dir.bg/2007/03/05/news1427668.html
Това е обяснението на Йордан Христосков за болничните. Има известна логика.
Aii, на твое място щях да проверя дали има някакъв проблем при работодателя и ако там всичко е ок, яхам метлата и право в НОИ. :)
*

aii

• 386
« Отговор #139 -: Март 05, 2007, 16:10:22 pm »
Туй обяснение на господина съм го чувала,но за мен си е пълна лъжа и демагогия!!!При работодателя ми всичко е наред,държавните учреждения не се бавят.Звънях им 5 пъти да питам имам ли проблем при тях,но всичко ми е в ред.Така,че следваща стъпка е метлата и към НОИ :x Да не говорим,че наистина има жени,които не могат да си позволят да стоят в болнични (които не се плащат) дълго време.Че аз за едно кафе чакам моя да ми даде пари.Ми то иде 8 март,ми на 10.03  има и рожден ден....с кво да купя подаръка...с трици ли...