0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните
« Отговор #100 -: Март 01, 2007, 14:12:42 pm »
Mari_Pz, благодаря ти! Аз, ако не си бях глътнала езика, можеше да го попитам по-подробно, но така се притесних, че дума не можах да обеля.
А някой знае ли дали растежът на бебето е свързан с дължината на цикъла на майката преди забременяване. Т.е. дали при по-къс цикъл, бебетата се развиват по-бързо и съответно се раждат по-рано и обратното?
« Отговор #101 -: Март 01, 2007, 14:24:00 pm »
Lan, има отношение цикъла с развитието на ембриона/ бебето и то е свързано с овулацията единствено. Нормално е при по-къс цикъл овулацията да е била по-рано и съответно като те гледат на узи да излиза, че бебето върви напред спрямо реалните седмици и обратно, про по-дълъг цикъл да изостава. Аз винаги давам за пример себе си. Ако не си бях мерила температурата и да видя, че овулацията месеца, в който съм забременяла е била на 42-ри ден - до сега хиляда пъти да са ми махнали бебето, заради забавено развитие    :D
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #102 -: Март 01, 2007, 14:32:25 pm »
Lan, при къс цикъл вероятно овулацията е била преди 14ия ден, при по-дълъг цикъл - след 14ия, но разликата е няколко дни, които като цяло не се отразяват на развитието на бременността. Такива случай като на wassilena са редки. Аз напр. бях забременяла около 20ия ден, т.е реалният термин трябваше да е 1 седмица след този, който ми изчислиха по стандартния начин. Родих между него и реалния термин и акушерката каза, че детето изглеждало преносено. В началото на бремеността пък бебето изоставаше в растежа си около седмица, но аз си знаех, че то наистина е по-малко с една седмица и не се притеснявах. Но след около 20 седмица бебета почват да си се развиват индивидуално и моят щерка напр. не само навакса изоставането ами ехографа показваше, че е две седмици по-голяма.

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #103 -: Март 01, 2007, 15:04:40 pm »
Момичета, някой може ли да даде инфо как расте ембриончето по седмици. Днес бях при д-р Владимиров и той каза, че бебчо отговаря на 15-та седмица, а днес ми е вторият ден от 16-та. Той изрично ми каза няколко пъти, че това не е повод за притеснение, но мен явно ме гони някаква параноя и място не мога да си намеря! :(

Lan, отдолу на твоята лентичка пише, че си 15 седмица, да не би да има някаква грешка?! Иначе не мисля, че е повод за притеснение ако развитието на бебчето не отговаря точно на седмицата, която си в момента. Все пак тези седмици се изчисляват приблизително /потвърждава го и факта, че много малко жени раждат точно на изчисления им термин/.

Иначе ето два линка за бременноста по седмици:
http://www.bg-mamma.com/site/content/view/13/66/
и
http://www.worldnn.com/serv/Document?Action=show&DocID=2131415396
« Последна редакция: Март 01, 2007, 15:42:33 pm от denito »

« Отговор #104 -: Март 01, 2007, 15:17:35 pm »
Lan, спокойно миличка. И моето бебе мереше с близо седмица по-малко (и то при положение, че съм с ранна овулация и трябваше да мери по-голямо) и аз се бях шашнала сериозно, ама ето, че си е наваксало, защото на последния преглед ми казаха, че мери с 5 дни по-голямо (което пък отговаря точно на ранната овулация). Според мен след 12 седмица не бива да се притесняваш. Рискът е намалял значително, оттук насетне му остава само да расте и да се развива. :D
« Отговор #105 -: Март 01, 2007, 16:30:32 pm »
Да попитам нещо по-запознатите - сега като съм в 12 г.с. и съм в болнични, той 80% ли е от заплатата ми или 90%? Знам че като се излиза преди раждането е 90%, но сега???
*
« Отговор #106 -: Март 01, 2007, 16:46:28 pm »
Да попитам нещо по-запознатите - сега като съм в 12 г.с. и съм в болнични, той 80% ли е от заплатата ми или 90%? Знам че като се излиза преди раждането е 90%, но сега???
80 % от заплатата
« Отговор #107 -: Март 01, 2007, 17:28:11 pm »
Да попитам и аз нещо :D Днес на прегледа ми казаха, че съм със 75% изгладена шийка. Термина ми е 24 март. Според доктора няма да го дочакам. Та, въпроса ми е, разкритието след изглаждането ли е или може да имам разкритие без да е  изгладена шийката?
Дано сте ме разбра ли! Малко ми е глупав въпросът, но искам да знам  :lol:
*
« Отговор #108 -: Март 01, 2007, 17:56:58 pm »
denito,
явно сайтът, от който е взета лентичката така ги отчита - само пълните седмици. Много благодаря за линковете!
Много съм ви благодарна ,момичета, не знаете колко ме успокоихте. Аз самата си знам, че се притеснявам много и в повечето случаи без основание, но какво да се прави - за бебето просто умирам от страх. :(Друго си е да знаеш, че си е нормално и че и при други жени се случва. Явно бебето не е чело учебника как да расте и си има собствени правила.
*
« Отговор #109 -: Март 01, 2007, 18:21:18 pm »
Лан, има още линкове в закованата  Важни теми във този форум. Дано да са  полезни. На мен най-много ми хареса 1 линк от Джам, където мОжеш да си направиш собствен  календар по дни и седмици.
*
« Отговор #110 -: Март 01, 2007, 18:25:23 pm »
Здравейте и от мен,аз не пиша но ви чета редовно.
По повод размерите на бебето и аз от два три дни съм в стрес и от днес вече започнах и да плача.Нашето бебе е от инвитро и знаем точната дата на зачеване за догадки и дума не може да става.На феталната морфология ни казаха че бебето отговатя за 17 г.с вместо за 18 г.с и аз тогава не се притесних много в заключението пише нормална морфология и не са отразени други забележки освен седмиците.Но последно като ходихме на консултация видях че размерът на главичката е малко по малко от средните стойности а замерването на  другите части си беше точно в средата и вече място не мога да си намеря от тревога.Само плача знам че ултразвука дава +/- но при мен с усредностяване на стойностите пак липсват 4/5 дни.Направо не знам какво да си мисля вече.
Поздрави.
*
« Отговор #111 -: Март 01, 2007, 18:34:06 pm »
DESI2, сега се опитвам да си самовнуша, че от шашкане полза никаква, най-много да навредим на бебенцата си! Така че - спокойно! Ако не мен, поне теб се надявам да успокоя :bighug:
*
« Отговор #112 -: Март 01, 2007, 18:38:31 pm »
Аз до някъде се опитвам да е успокоя от това че досега никой от двамата лекари не ми е дори и намекнал че това ще доведе до някаква аномалия но съм много тъжна.
« Отговор #113 -: Март 01, 2007, 18:42:28 pm »
Lan, при къс цикъл вероятно овулацията е била преди 14ия ден, при по-дълъг цикъл - след 14ия, но разликата е няколко дни, които като цяло не се отразяват на развитието на бременността. Такива случай като на wassilena са редки. Аз напр. бях забременяла около 20ия ден, т.е реалният термин трябваше да е 1 седмица след този, който ми изчислиха по стандартния начин. Родих между него и реалния термин и акушерката каза, че детето изглеждало преносено.

и при мен беше така. по термин 01.07, но имах контакт на 21-ден от цикъла, т.е. изчислих си термина за 08.01. Сашко се роди на 03.07. с показания за преносено бебе.
@ целува всички във форума и им желае щастие

http://www.bgphoto.net/Arabidopsis/
http://s9.bg.bitefight.org/c.php?uid=69366
« Отговор #114 -: Март 01, 2007, 18:44:39 pm »

знам че ултразвука дава +/- но при мен с усредностяване на стойностите пак липсват 4/5 дни.

така е, един милиметър може да е от значение, още повече че преценката на лекаря е субективна. не се притеснявай излишно. всичко ще бъде наред :)

« Отговор #115 -: Март 01, 2007, 18:47:01 pm »
Да попитам и аз нещо :D Днес на прегледа ми казаха, че съм със 75% изгладена шийка. Термина ми е 24 март. Според доктора няма да го дочакам. Та, въпроса ми е, разкритието след изглаждането ли е или може да имам разкритие без да е  изгладена шийката?
Дано сте ме разбра ли! Малко ми е глупав въпросът, но искам да знам  :lol:

Дени, при естествено раждане (доколокото имам спомен някакъв) изглаждането трябва да е 100%, и после става разкритието. но аз не помня, при теб нямаше ли серклаж? или ако е имало вече е махнат?

« Отговор #116 -: Март 01, 2007, 19:54:10 pm »
DESI2, слушай лекарите! Щом те не се трвожат, не трябва да се тревожиш и ти. Само вредиш на бебчо. Спокойно. Той сам си знае какво да прави и по колко да расте. 4-5 дни отклонение е нищо. Лекарката ми каза, че на този етап изоставяне в растежа до 14 дни не се смята за тревожно.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #117 -: Март 01, 2007, 20:03:14 pm »
лили, не мисли, че няма да те плъзне после с направленията и болничните, въпреки, че ще го изпитваш първия път.
тия от консултациите по каса са ужасно хитри лисици. сърбах му и аз попарата на един такъв, който е виновен за това, че сега ми плащат половин заплата само (не ми даде болнични).

абе сигурно си права. със сигурност даже...ама няма да съм аз ако не се опитам поне. някак си е по-силно от мен... :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #118 -: Март 01, 2007, 20:07:00 pm »
абе сигурно си права. със сигурност даже...ама няма да съм аз ако не се опитам поне. някак си е по-силно от мен... :lol:
Само така! Щом имаш куража и нервите, аз поне морално съм зад теб, но наистина нямам сили.
« Последна редакция: Март 01, 2007, 20:08:32 pm от Lan »
« Отговор #119 -: Март 01, 2007, 23:03:57 pm »
Дени, при естествено раждане (доколокото имам спомен някакъв) изглаждането трябва да е 100%, и после става разкритието. но аз не помня, при теб нямаше ли серклаж? или ако е имало вече е махнат?

eternity, като ми откриха скъсената шийка беше късно за серклаж и лежах в болницата на системи и инжекции! Днес на прегледа, док като каза, че имам 75% изглаждне вече и няма да дочакам 24-ти , се чудех дали това значи и разкритие.... :bighug:
Благодаря ти, мила, за отговра!