0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните
« Отговор #80 -: Февруари 28, 2007, 17:38:47 pm »
sia, и аз съм основно ЗА ембриончето, стискам ти палци, мила, и на ръцете и на краката! Не позволявай нито на тази "лекарка", нито на който и да било да те разстройва!
« Отговор #81 -: Февруари 28, 2007, 18:54:31 pm »
sia, аз за това хич и не се записах на ЖК в държавна клиника. 37лв. струват пълната кръвна картина и урината (т.е. изследванията, за които по принцип трябва да ти дадат направление). Реших, че е по-добре да си ги давам всеки месец, но да си спестявам нервите и времето, както и опасността да пипна някой грип, защото чакалнята е голяма и има много болни хора, освен бременните.
А за преглед (какъвто и да е), просто нямам никакво доверие на гинеколкога в 3-та градска. Дори не точно на лекаря, по-скоро на древния му УЗИ.

Явно аз съм уцелила шестица с моята гинка от ЖК.. иначе си ходя и при Стаменов, за по-сигурно, де :)
*
« Отговор #82 -: Февруари 28, 2007, 19:25:21 pm »
Коринка, или ти си късметлийка или аз съм карък. Но със сигурност ще я сменя тази лекарка, за да не й плаща ЗК пари за нейното "любезно" отношение към мен.
« Отговор #83 -: Февруари 28, 2007, 19:47:02 pm »
sia, пази си ембриончето и не мисли за тая патка. Въпреки, че ще е много хубаво да я разкараш. Може пък и да и присветне колко е некадърна. Ох, много се нерва на такива истории  :BangHead:

А напоследък и аз съм зла. Питайте свекървата :witch:
« Отговор #84 -: Февруари 28, 2007, 20:09:50 pm »
Baby2007 - ай не си говорим за свекита, че не само....  :witch: ами и мнооогоо :twisted: :evil: :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #85 -: Февруари 28, 2007, 20:56:56 pm »

п.п. Искам да благодаря на Мишанта, която ме насочи при коя лекарка да не ходя. Аз избрах другата възможна, ама и тя не става за нищо, а само повтаряше: "В моята 33-годишна практика........"

Sia :balk_21: за нищо !

:balk_155:Значи и двете са еднакво "задълбочени" и "мили"!
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #86 -: Март 01, 2007, 00:30:39 am »
пък аз напоследък от хормоните ли, от кво ли...мноо съм зла. и много хапя. ако ме знае мойта къв изпит съм й спретнала ако/като му дойде времето...чак на мен ми дожалява... :lol:
Дай ноу-хау за изпита, да не се мъчим да мислим, когато/ако... :D

ми започваш с знаете ли д-ре какво е рискова бременност. имате ли опит в следене на такава. знаете ли какви изследвания ми се полагат по каса. а мислите ли да ми ги давате че ако не да не си губим времето взаимно :lol:
после според развитието на разпита :lol: ще излезне и друго.
ама рали ти ме учудваш. точно пък ти да не знаеш как да ги изпиташ :lol:.
иначе основния лекар (стаменов) не се коментира - той отдавна е изпитан - знае си 8) :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #87 -: Март 01, 2007, 01:14:43 am »
лили, не мисли, че няма да те плъзне после с направленията и болничните, въпреки, че ще го изпитваш първия път.
тия от консултациите по каса са ужасно хитри лисици. сърбах му и аз попарата на един такъв, който е виновен за това, че сега ми плащат половин заплата само (не ми даде болнични).
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #88 -: Март 01, 2007, 05:09:43 am »
За гинката в ЖК мога роман да напиша. Но не си струва. Слушам си докторката  и не се вясвам много-много при гинката от кварталната поликлиника, защото все върти и суче и все иска да ме прегледа на магарето. Мерси съм.
*
« Отговор #89 -: Март 01, 2007, 07:21:51 am »
Явно е така навсякъде. Вчера така бях яхнала метлата, че за малко да звънна на М.  Цветков. Темата беше "Хаосът в здравната реформа". Другата седмица погвам личния за ново направление. Другия вариант е той да ми пуска нужните изследвания. Ще обсъдя с него ситуацията - той поне е пич.

jam, защо само половин заплата получаваш? Неплатен отпуск ли си ползвала?
*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #90 -: Март 01, 2007, 10:46:39 am »
sia, понеже докторът от ЖК отказа да ми издаде дълъг болничен с продължение, се наложи да си вземам оттук-оттам множество по-къси болнични. по този начин, всеки следващ болничен се изчислява върху по-ниска база и съответно получавам все по-ниско заплащане.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*
« Отговор #91 -: Март 01, 2007, 11:19:07 am »
Е аз пък съм супер доволна от доктора от ЖК, мога с две ръце да го препоръчам :D
даваше ми всички направления които ми се полагат без да го подсещам, даже и за Rh антитела ми даде, а аз не знаех че се поемат от касата :D
*
« Отговор #92 -: Март 01, 2007, 11:23:06 am »
Вече съм убедена, че всички от ЖК са гадини, с малки изключения. А искат да увеличават здравната  вноска почти двойно.

Стефи, къде да го намеря този добър човек?

Аз слава богу, няма да ползвам болнични. Вече се осигурявам на 1000 лв. от този месец, за да вземам по-голямо обезщетение. Има и риск, разбира се. При спонтанен аборт ще съм ги плащала напразно, но съм длъжна да се пробвам. Никаква аванта повече на държавата. :x :x :x
*
« Отговор #93 -: Март 01, 2007, 11:28:21 am »
Д-р Папукчиев от 25 поликлиника в Младост 3 :)
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #94 -: Март 01, 2007, 11:39:50 am »
ако ме знае мойта къв изпит съм й спретнала ако/като му дойде времето...чак на мен ми дожалява... :lol:

само така Лили, това страшно ми хареса.  :youwoman:

*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #95 -: Март 01, 2007, 12:37:40 pm »

да кажа и аз,че този доктор е страхотен-благодаря на Стефи,че ме свърза с него! :DЧовека си ми даваше и болнични(дажо той настоя за него) и направления,без да е нужно аз да си искам или напомням.А и всеки път ми мереше кръвно,теглеше ме и т.н.
« Последна редакция: Март 01, 2007, 12:41:40 pm от z22 »
<br />
« Отговор #96 -: Март 01, 2007, 12:39:53 pm »
Факт е, че повечето акушер-гинеколози от ЖК гледат да те "минат". Но е и факт това, че не обичат такива, където много знаят и много са чели. Освен това нали паралелно всички ходим поне на още едно място, за да сме сигурни. Така че изобщо не им се връзвайте на тези от ЖК. Гледайте да дават направления и що годе да ви дават това, което е по каса. Въпросът е, че ако смятате да раждате в държавна болница, така или иначе трябва да сте регистрирани някъде. А затова, че ще вземете нещо от касата... ако смятате че - 2 или 3 изследвания на ПКК + урина и седимент и единично захар /всичкото струва около 10 лв./ и 3-те ултразвука, които ни се полагат по каса ще спечелите нещо  :lol:
Така че просто не се връзвайте толкова. Карайте го по-спокойно, че изнервяте малките наследници  8)
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #97 -: Март 01, 2007, 12:55:58 pm »
Мерси много!
*
« Отговор #98 -: Март 01, 2007, 13:37:14 pm »
Момичета, някой може ли да даде инфо как расте ембриончето по седмици. Днес бях при д-р Владимиров и той каза, че бебчо отговаря на 15-та седмица, а днес ми е вторият ден от 16-та. Той изрично ми каза няколко пъти, че това не е повод за притеснение, но мен явно ме гони някаква параноя и място не мога да си намеря! :(
« Отговор #99 -: Март 01, 2007, 13:57:52 pm »
Успокой топката бе, това сме го коментирали и друг път, ама да кажа, че е абсолютно нормално. Даже при д-р Даскалов на самия апарат си дава, че до 11 дни разлика е нормално да дава.