0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Темата на бременните
« Отговор #60 -: Февруари 28, 2007, 12:49:36 pm »
Да, до колкото си спомням правих и двата титъра :)
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #61 -: Февруари 28, 2007, 13:02:05 pm »
StefiZ, отново ти благодаря за бързия отговор. Досега не бях чувала, че трябва и това изследване да се пуска /иначе в началото на бременноста ми съм си пуснала всички, за които бях прочела/. Дано сега вече да не е късно за него.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #62 -: Февруари 28, 2007, 13:14:04 pm »
denito, прочети тази статия на д-р Даскалов:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=159

в таблица е подробно описано всичко, което трябва да се изследва при желаещата да забременее жена и бременната.

цитомегаловирус е добре да се изследва съвсем в началото на бременността. даже д-р Даскалов препоръчва това да стане преди забременяването.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #63 -: Февруари 28, 2007, 14:54:22 pm »
jam, благодаря сега ще я прочета.
Между другото цитомегаловирус не беше ли вирусът, които има отношение към рака на шийката на матката?! Ако е той, то при една цитонамазка и в зависимост от групата, която даде изследването се преценява дали има вероятност да има това заболяване.
И нещо друго - аз като не съм си направила изследването за цитомегаловирус в началото на бременноста, има ли смисъл да го правя сега?
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 14:57:47 pm от denito »

*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #64 -: Февруари 28, 2007, 15:02:31 pm »
Погледнах статията. Аз точно от нея съм се ръководела, когато в началото на бременноста си направих изследванията /преди даже наблюдаващият ме гинеколог да ми каже/, но понеже за цитомегаловирусът пише, че е допълнително лабораторно изследване, то реших да не го правя, както и другите две - генитален херпес и Електрофореза на Хемоглобина за диагноза на Таласемията.

Има и една извадка за прегледите и изследванията ето тук:
http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=163

*
« Отговор #65 -: Февруари 28, 2007, 15:05:48 pm »
Аз искам да се оплача от ЖК. Днес за първи път се прежалих да отида и да се регистрирам, за да ми се направят полагащите ми се изследвания. Категорично й отказах да ме прегледа, като видях от къде вади спекулума. Тя половин час ме убеждаваше, че не е опасно. Аз това го знам, ама как да й кажа, че ме е гнус. Както и да е, направи ми УЗИ и каза, че има сърдечна дейност. Като я попитах колко е голям ембриона, тя каза, че не може да го хване добре, за да го измери.  После й казах, че влагалищен секрет не мога да дам сега, защото имам слабо кървене и съм на утрогестан. И тогава онемях 8O Тя ми обясни, че изследвания ще ми пусне, чак като ми спре кървенето. Аз я контрирах с въпроса Какво правим, ако продължи през цялата бременност? Обяснението й беше, че изследвания пускала в 3 месец. Ами 9 г.с. не е ли началото на трети месец, попитах аз, при което тя млъкна. Абе с две думи не ми даде направление за изследвания.
То е ясно, че няма да чакам до следващия път и ще си ги направя, ама това е наглост. И на всичкото отгоре, ми каза: Ти си донеси какви изследвания си правила преди бременността, а аз ще ти пусна останалите 8Oко всички са такива в ЖК, опазил ни Господ! Добре, че има частни клиники и кабинети, където работят хора, чието призвание е да са лекари.

Само се чудя защо внасям здравни осигуровки. Даже заради кредита за апартамента внесох 200 лв. за 2000 г. Докато се наканя да си заведа иск за недължимост поради изтекла давност и се наложи да ги платя с лихвите. Халал да са им.

п.п. Искам да благодаря на Мишанта, която ме насочи при коя лекарка да не ходя. Аз избрах другата възможна, ама и тя не става за нищо, а само повтаряше: "В моята 33-годишна практика........"
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #66 -: Февруари 28, 2007, 15:21:10 pm »
sia, много съжалявам че е трябвало да изтърпиш поредния некомпетентен лекар. Аз затова първо се консултирам със сайта и си направих изследванията като си платих от джоба, а също така си плащам при всяко посещение при лекаря, при който мисля и да раждам. Не че имам толкова пари, че да се чудя къде да ги изхарча, но в крайна сметка ако досега бях чакала на здравната каса, още нямаше да имам никакъв шанс да съм забременяла. 
Успех ти желая оттук нататък и гледай да не се ядосваш, защото нали знаеш че това оказва влияние на бебчето.  :D

*
« Отговор #67 -: Февруари 28, 2007, 15:24:09 pm »
sia, аз за това хич и не се записах на ЖК в държавна клиника. 37лв. струват пълната кръвна картина и урината (т.е. изследванията, за които по принцип трябва да ти дадат направление). Реших, че е по-добре да си ги давам всеки месец, но да си спестявам нервите и времето, както и опасността да пипна някой грип, защото чакалнята е голяма и има много болни хора, освен бременните.
А за преглед (какъвто и да е), просто нямам никакво доверие на гинеколкога в 3-та градска. Дори не точно на лекаря, по-скоро на древния му УЗИ.
*
« Отговор #68 -: Февруари 28, 2007, 15:27:56 pm »
Lan, то е ясно, че ще плащам. Аз просто исках и ЗК да направи нещо за мен,2 след като аз си плащам като поп всеки месец, ама явно няма да стане. Честно казано, за първи път в живота си днес отидох на гинеколог в поликлиника. И май няма да повторя. Ще пробвам личния ми лекар да ми пуска изследванията.

Сега се сетих и още нещо - каза ми, че за цялата бременност трябва да кача не повече от 7-8 килограма, не повече. Аз й се усмихнах и й казах, че ако кача по-малко то 20 ще съм доволна :lol:
« Отговор #69 -: Февруари 28, 2007, 15:32:42 pm »
Такива разкази ме хвърлят в ужас... пак не мога да разбера системата в България. Защо трябва вие да знаете повече от лекаря и да си самоназначавате изследвания? Просто ми е непонятно. Тук лекарката ми звъни по 3 пъти на ден, докато не ме намери и докато не отида да дам кръв или да ме прегледа. Точно около 13 г.с. пътувах и тя не спря да ме търси и да ми се обажда, за да ми напомни в кой час и ден имаме среща. Признавам, че си нямам и на идея какви изследвания са ми правени, но и й имам доверие, а смятам, че така и трябва. И всичко ми е безплатно, застраховката покрива изследванията на 100%. Какви са тия лекари в България, какво е това чудо... беше ме подгонила носталгията, ама като ви чета и въздишам с облекчение, че не съм там... вместо да помогнат само усложняват живота ви...
*
« Отговор #70 -: Февруари 28, 2007, 15:35:47 pm »
sia, въобще не я слушай! Моята диетоложка казва, че е препоръчително да се качат между 8кг. и 13кг. Като 8кг е минимума. Като доуточнява, че всяка жена е индивидуална и за опасно се счита ако качиш над 20кг. Смятам, че все пак тя е по-компетентна.
« Отговор #71 -: Февруари 28, 2007, 15:38:49 pm »
Здравейте,момичета!От всичко прочетено досега за фолиевата киселина знам,че се пие до 12-13 г.с. на бременността по 0.4мг.Но вчера в една аптека попаднах на листовка,в която пише че трябва да се пие в тази доза през цялата бременност.Вие можете ли да ми кажете как стои въпроса с приема на този витамин.
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #72 -: Февруари 28, 2007, 15:53:19 pm »
сиа, ти като я видя тая лекарка кви ти ги усуква що не си тръгна просто без да се регистрираш при нея. сигурна съм че ако й беше казала че при това положение (като не ти дава направление) ще потърсиш друг лекар при който да се регистрираш щеше да стане 1 идея по-сговорчива.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #73 -: Февруари 28, 2007, 15:55:17 pm »
Baby2007, основният проблем е не толкова в лекарите (макар че и сред тях има некомпетентни и недобросъвестни), колкото в лицемерието на НЗОК.
 В медиите се тиражира, че видите ли лекарите могат да дават всички  "необходими" направления, но дефакто им се полагат определена бройка и над този брой лекарят доплаща от джоба си. Демек на НЗОК въобще не им пука дали са дадени необходимите направляния (в това, число и на бременните), а по-скоро следи именно да не се дават.
*
« Отговор #74 -: Февруари 28, 2007, 15:58:18 pm »
сиа, ти като я видя тая лекарка кви ти ги усуква що не си тръгна просто без да се регистрираш при нея. сигурна съм че ако й беше казала че при това положение (като не ти дава направление) ще потърсиш друг лекар при който да се регистрираш щеше да стане 1 идея по-сговорчива.
Измислили са го хитро в 20 ДКЦ, първо те регистрират на регистратурата, подпечатват ти направлението и тогава те пращат на лъвовете. Ама нищо, ще я сменя и толкоз :D
*

лили

• 2151
« Отговор #75 -: Февруари 28, 2007, 16:05:50 pm »
верно е хитро. ама нищо - още можеш да й въздействаш. заплаши я че ако не ти пусне полагаемото ще й пратиш проверка  :D и после все пак ще я смениш. имаш право веднъж за цялата бременност да я смениш сравнително лесничко. после доколкото разбрах било по-трудно...но не невъзможно.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #76 -: Февруари 28, 2007, 16:10:27 pm »
 Лили, честно казано не ми се разправя. Док каза да лежа до края на март, така че хич няма да я мисля тази мила женичка. Да се оправя, аз съм си по-важна. А малкото ембрионче ми е най-важно.  :D
*

лили

• 2151
« Отговор #77 -: Февруари 28, 2007, 16:37:18 pm »
при така поставен въпроса...нямаш много избор. ама трябва да се вземат мерки с/у тия щото се самозабравят.
пък аз напоследък от хормоните ли, от кво ли...мноо съм зла. и много хапя. ако ме знае мойта къв изпит съм й спретнала ако/като му дойде времето...чак на мен ми дожалява... :lol:
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #78 -: Февруари 28, 2007, 17:20:38 pm »
пък аз напоследък от хормоните ли, от кво ли...мноо съм зла. и много хапя. ако ме знае мойта къв изпит съм й спретнала ако/като му дойде времето...чак на мен ми дожалява... :lol:
Дай ноу-хау за изпита, да не се мъчим да мислим, когато/ако... :D
« Отговор #79 -: Февруари 28, 2007, 17:33:50 pm »
Дай ноу-хау за изпита, да не се мъчим да мислим, когато/ако... :D

Никакво ако!!! Само КОГАТО  :lol: Лиле, споделяй, че и аз съм нещо на турбото  :lol: :lol: :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!