0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните
« Отговор #40 -: Февруари 27, 2007, 14:11:42 pm »
Бора, попитай в Малинов, имат нов апарат. Може пък и това да правят. И аз разбрах, че вече не го правят в Кандиларов  :(

lb2f
*
« Отговор #41 -: Февруари 27, 2007, 15:01:36 pm »
Бора, попитай в Малинов, имат нов апарат. Може пък и това да правят. И аз разбрах, че вече не го правят в Кандиларов  :(

Питах. И там не правят.
*

Nadyn

• *
  • 2703
  • Всяко зло за добро!
« Отговор #42 -: Февруари 27, 2007, 15:09:29 pm »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #43 -: Февруари 27, 2007, 15:53:15 pm »
бора, сутринта и на мен ми наточиха кръвчица :x вкл и за цитомегаловирус. взеха ми кръв в мд но ще правят изследването в бодимед. казаха ми че в бг работят само игг (струва 15 лв). ако искам и игм трябва да пратят кръвта в де, защото тук не се работи и цената е 56 лв. ига доколкото разбрах дори в де не работят.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #44 -: Февруари 27, 2007, 18:09:47 pm »
Е защо се получи така, аз правих IgG и IgM в Кандиларов. Струваше по 15 или 20 лв. всяко.
Защо спряха да го правят? Много гадно  :(

lb2f
*
« Отговор #45 -: Февруари 27, 2007, 18:19:58 pm »
бора, сутринта и на мен ми наточиха кръвчица :x вкл и за цитомегаловирус. взеха ми кръв в мд но ще правят изследването в бодимед. казаха ми че в бг работят само игг (струва 15 лв). ако искам и игм трябва да пратят кръвта в де, защото тук не се работи и цената е 56 лв. ига доколкото разбрах дори в де не работят.

И аз говорих с тях днес - същото ми казаха. Проблемът е, че на мен точно IgM ми трябва. Казаха ми, че правят и ДНК анализ (пак го изпращат в Германия), но незнам подробности за него.
Иначе, в Диагностика (мерси, Надин!) ги правят и двете - IgG и IgM, но пък нищо не знам за тази лаборатория. А, май и те изпращат в друга лаборатория за изследването; но коя - не знам.
Ще питам утре и Стаменов къде ще ми препоръча да го изследвам, ако ли не - ще се допитам до д-р Даскалов и Мели за помощ.
Направи ми впечатление по американските сайтове за въпросния вирус - пише, че трудно се диагностицира, скъпо е и не го правят като рутинна проверка...

Мерси, момичета за помощта!
*

лили

• 2151
« Отговор #46 -: Февруари 27, 2007, 18:20:42 pm »
джази, заинтригува ме и мене. утре ще им звънна да ги питам и аз. абе все още не са го свалили от сайта си та не е мн ясно какъв е случая.
инфото ми е от бодимед. може да се разминават нещата. нормално де.
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 18:22:34 pm от лили »
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #47 -: Февруари 27, 2007, 18:26:58 pm »
джази, заинтригува ме и мене. утре ще им звънна да ги питам и аз. абе все още не са го свалили от сайта си та не е мн ясно какъв е случая.
инфото ми е от бодимед. може да се разминават нещата. нормално де.
Аз им звънях в Кандиларов - казаха ми, че не ги правят повече. Спрели ги били от около 2 месеца; не ми обясниха защо... май не съм ги и питала, де!
« Отговор #48 -: Февруари 27, 2007, 18:28:31 pm »
Момичета, Кандиларов вече и IgG на Рубеолата не правят, само IgM... За мен е най-малко странно...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

лили

• 2151
« Отговор #49 -: Февруари 27, 2007, 18:31:13 pm »
в бодимед рубеолата е игг. ако искаш игм - де - 39 лв.
тва е положението минке. ако искаш.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #50 -: Февруари 27, 2007, 18:50:23 pm »
за цибалаб какво ще кажете?
« Отговор #51 -: Февруари 27, 2007, 19:02:10 pm »
в бодимед рубеолата е игг. ако искаш игм - де - 39 лв.
тва е положението минке. ако искаш.

Лиле, и то какво излиза - на едното място пускаш единия титър, на другото място - другия... Ама пък ако работят с различни реактиви и референтните им стойности са различни... То отива дявол на кирия ....

Ехх, мила родна българска картинка :lol:

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

лили

• 2151
« Отговор #52 -: Февруари 27, 2007, 23:36:52 pm »
ама много те моля, никой не те спира да си пуснеш и 2-та титъра директно в де... :lol:
обясниха ми днес че доста от изследванията са престанали да ги правят заради ниския брой желаещи да се тестват. ми така си е - само ние сме луди и се бодеме без мярка за щяло и нещяло...те така от любов към спорта :x
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #53 -: Февруари 27, 2007, 23:53:15 pm »

И аз говорих с тях днес - същото ми казаха. Проблемът е, че на мен точно IgM ми трябва. Казаха ми, че правят и ДНК анализ (пак го изпращат в Германия), но незнам подробности за него.
Иначе, в Диагностика (мерси, Надин!) ги правят и двете - IgG и IgM, но пък нищо не знам за тази лаборатория. А, май и те изпращат в друга лаборатория за изследването; но коя - не знам.
Ще питам утре и Стаменов къде ще ми препоръча да го изследвам, ако ли не - ще се допитам до д-р Даскалов и Мели за помощ.
Направи ми впечатление по американските сайтове за въпросния вирус - пише, че трудно се диагностицира, скъпо е и не го правят като рутинна проверка...

Мерси, момичета за помощта!

Цитомегаловирус правят в лабораторията на педиатрията. Не помня колко точно платих преди два месеца, но беше до 15 лв. на антитяло.

« Отговор #54 -: Февруари 28, 2007, 00:56:43 am »
ми така си е - само ние сме луди и се бодеме без мярка за щяло и нещяло...те така от любов към спорта :x
Мдааа, да ходя с посинели ръце ми е много любимо  :lol: То си е любов това, има и момент на пристрастяване, чак на наркомания замирисва  :lol:

lb2f
*
« Отговор #55 -: Февруари 28, 2007, 10:56:50 am »
 Цитомегаловирус правят в лабораторията на педиатрията. Не помня колко точно платих преди два месеца, но беше до 15 лв. на антитяло.
[/quote]

Габи, извинявай - би ли уточнила в тоя педиатрия и къде се намира!
Мерси предварително
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #56 -: Февруари 28, 2007, 11:37:37 am »
На мен нещо не ми е много ясно - този цитомегаловирус в коя седмица от бременноста се препоръчва да се направи?
Също така в коя седмица от бременноста трябва отново да си направим ПКК и урина?

*
« Отговор #57 -: Февруари 28, 2007, 11:47:05 am »
Цитомегаловируса се прави в началото към 12-13 седмица. ПКК и урина по каса ти се полагат 2 пъти мисля през цялата бременност, но моя съвет е поне на 5-6 седмици да си ги пускаш, аз лично пусках всеки месец ПКК и урина :)
« Отговор #58 -: Февруари 28, 2007, 11:52:49 am »
момичета аз съм в 13 г.с. и имам понякога болки на около 5-6 см. от пъпчето надолу, незная какво да мисля спрях но-шпато, но сега се чудя дали да пиина едно
*

denito

• *
  • 1007
  • моята сбъдната мечта
« Отговор #59 -: Февруари 28, 2007, 12:27:25 pm »
Благодаря ти за отговора StefiZ, а изследването на цитомегаловирус и за IgG и IgM ли трябва да се направи? Извинявам се ако задавам глупави въпроси, но сега за пръв път чух за това изследване и не съм наясно какъв е този вирус и каква е опасността от него?
« Последна редакция: Февруари 28, 2007, 12:48:48 pm от denito »