0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Re: Темата на бременните
« Отговор #20 -: Февруари 23, 2007, 02:01:19 am »
абе момичета, вие на кой свят живеете?
няма в България такъв филм още, да не се плаща на черно по болниците за операция или друга сериозна манипулация!
искаш ли добър специалист - плащаш си му в джоба и това е. иначе - няма кино.

много ясно, че не сме длъжни.
не сме длъжни и да живеем, обаче - нали?
аз предпочитам да дам на черно, на бело, на зелено и на шарено каквото и комуто трябва, но да съм жива, да е живо детето ми, да са живи близките ми.
такова е положението в нашата държавица, играя им по свирката. точно с тези неща не си правя образователни шеги.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #21 -: Февруари 23, 2007, 06:49:04 am »
Цитат
точно с тези неща не си правя образователни шеги.

и аз не бих си правила.

« Отговор #22 -: Февруари 23, 2007, 09:17:18 am »
Цветенце, леко раждане, мила! После да пишеш подробности, че и аз мисля в МД... И мене много ме е страх, въпреки че остават цели 14 седмици. Страх ме е не от самия процес  :), а от резултата - бебешор дали ще е добре, аз дали ще се оправя бързо, защото няма да има кой да ми помага, докторите нещо да не се закучат, да не ме претупат...
Ще стискаме палци и да разказваш!!!
 :crossfingers: :crossfingers:
Бебе 2007, ако си в движение е възможно да не го усещаш толкова.
Сиа, разбрах, че си 8 седмица: ами нормално е, мила, дори може и през час - два да посещаваш заведението... Само дано като започнеш да "растеш" да не ти се обръща много-много, защото когато застане седалищно и ако върти педали върху пикочния ти мехур е най- неприятно, направо се превиваш на буквата "г".... но трай бабо за хубост. Леко бременеене!
  :goodluck: :goodluck: :goodluck: :babyflips: :goodluck:
« Отговор #23 -: Февруари 23, 2007, 09:23:53 am »
Здравейте момичета! Пожелавам лека бременност и здрави бебета на всички ни! Аз съм бременна в 15 седмица и от два дни ме мъчи мъдрец/ужасно боли и ми се подуват лимфните възли /.Стоматоложката казва, че трябва да го цепне с упойка, та въпроса ми е дали са позволени упойките??? Благодаря ви предварително!
*
« Отговор #24 -: Февруари 23, 2007, 09:28:05 am »
Сиа, разбрах, че си 8 седмица: ами нормално е, мила, дори може и през час - два да посещаваш заведението... Само дано като започнеш да "растеш" да не ти се обръща много-много, защото когато застане седалищно и ако върти педали върху пикочния ти мехур е най- неприятно, направо се превиваш на буквата "г".... но трай бабо за хубост. Леко бременеене!
  :goodluck: :goodluck: :goodluck: :babyflips: :goodluck:
Ох, аз да го докарам дотам, пък то ако ще и да скача върху пикочния мехур. Мен ме радват всички тези неприятни неща - гаденето, болките в гърдите, придърпванията, умората (въпреки  че лежа по цял ден). Всички тези симптоми ме успокояват, че още съм бременна.
« Отговор #25 -: Февруари 23, 2007, 10:51:14 am »
абе момичета, вие на кой свят живеете?
няма в България такъв филм още, да не се плаща на черно по болниците за операция или друга сериозна манипулация!

Не съм много по темата, но само да кажа, че имам 3 гинекологични операции при един от най-добрите гинеколози-оператори в БГ, без да ми е поискан и 1 лев. Така че, това не винаги е вярно. Чувала съм разкази и на момичета, които са раждали без да плащат и са много доволни. Но това е може би по-скоро изключение.
Благодаря ти, Бени!

« Отговор #26 -: Февруари 23, 2007, 10:54:14 am »
Стоматоложката казва, че трябва да го цепне с упойка, та въпроса ми е дали са позволени упойките??? Благодаря ви предварително!

Радостина, упойката дори е желателна,тъй  като болката може да предизвика контракции, които в ранна бременност като твоята не са желетелни. Освен това ти вече си в 15 седмица, плацентата  се е оформила и пази бебчо. :lol: И въпреки всичко ако продължаваш да се притесняваш, би могла да помолиш за половин доза :D Важно е да предотвратиш стреса
 Аз си оправях зъби в 14 г.с. с упойка и сега отново ( 37г.с.) :lol:
 Успех
« Последна редакция: Февруари 23, 2007, 11:12:30 am от Дени »
*

Ganka

• 5926
  • мама и леля на ангелчета
« Отговор #27 -: Февруари 23, 2007, 11:10:12 am »
Бебе, има теория според която като си в движение бебето се унася и се приспива. Има някои неща, които можеш да направиш, за да разбереш дали мърда.
Гали си корема по посока на часовниковата стрелка, легнала в спокойно положение. Обикновено бебетата мърдат след това.
Пусни си някаква музика - ако бебето не я харесва, ще се размърда.
Говори му докато го галиш. Това също може да предизвика движение.
Нека мъжа ти да те гали и да му говори. Това също е едно от нещата, които ги карат да се движат.
Най-нестандартното нещо е - да вземеш фенерче и да го допреш светещо до корема. Но това е вече за последната седмица преди раждането, тъй като бебето може да се обърне.
Това са нещата, които препоръчват акушерките в Германия, ако сте много притеснени и не усещате бебето.
Обещах на Лили:)

"... Защото, ако има някаква утеха в трагедията да изгубиш любим човек, тя е в необходимата вяра, че може би така е по-добре.
""Вещицата от Портобело", Паулу Коелю
« Отговор #28 -: Февруари 23, 2007, 11:19:36 am »
Благодаря ви мили момичета, вчера вечерта тъкмо си мислех да скачам в някое такси и да хуквам към Вита и моят юнак взе, че се размърда. Много ме уплаши наистина точно защото след цял ден на крак накрая легнах, отпуснах се и 2 часа по-късно пак никакви движения. А обикновенно като спра след разходка го усещам. Явно вчера е спал по-дълбоко.

Гане, мерси много, не ги знаех тези неща, но ще са ми от голяма полза.

morkovche, това след 26 г.с. ли?

sia, придърпването е нормално, защото бебето расте и всичко се разтяга покрай него. Аз също имам спонтанни аборти непосредствено преди тази бременност и много добре знам какво ти е. Първият триместър изпитвах панически страх да отида до тоалетната да не би да видя кръв.. беше кошмарно :( сега уж се поуспокоих, ама пак си параноясвам от време на време (като вчера например) Сега поне и да тръгва да става нещо бебето има някакъв шанс да оцелее навън. Понякога само това ме крепи, честно!

Lan, ако тръгнеш да четеш тази тема - хладните компреси наистина помагат много. Поне на мен. Правех си най-обикновени - кърпа с вода.
« Отговор #29 -: Февруари 23, 2007, 12:30:40 pm »
да,след 26та.незнам,мойто бебче беше много кротко в корема.сега елате да го видите :lol:
*
« Отговор #30 -: Февруари 23, 2007, 15:56:49 pm »
И моето бебе беше много спокойно в корема, даже се бях шашнала че не мърда и ходех през седмица на УЗИ за да се успокоявам. Иначе горе долу след 28 г.с вече  не помня точно стана вече екшън в шкембето ми. Сигурно му е било тясничко, а аз работех до последно и винаги реагираше с големи шутове, когато се заседявах малко повечко пред комютъра.
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*

jam

• Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
« Отговор #31 -: Февруари 24, 2007, 12:26:40 pm »
Не съм много по темата, но само да кажа, че имам 3 гинекологични операции при един от най-добрите гинеколози-оператори в БГ, без да ми е поискан и 1 лев. Така че, това не винаги е вярно.

по каса или с частна медицинска застраховка?

колкото до ражданията без да искан нито лев - да, има много такива. стоиш си дома, почват контракциите, отиваш в болницата с направлението и който се случи на смяна те изражда без пари. така правят много жени.
когато, обаче, жената иска да знае кой точно ще я изражда или оперира, да е сигурна, че този конкретен лекар ще дойде за събитието - няма начин без плащане да стане.
а много се съмнявам, че забременелите проблемно ще приложат сценарий №1.

Фреши, ти като забременееш, с направлението при дежурния екип ли ще идеш да раждаш? :)
« Последна редакция: Февруари 24, 2007, 12:29:51 pm от jam »
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

« Отговор #32 -: Февруари 24, 2007, 12:58:22 pm »
Здравейте момичета :D
Аз чета тук от няколко години но не съм писала.
Сега след 4,5 год. борба със стерилитет съм бременна в 9-та г.с.
От снощи имам едно зацапване и то само като ходя до тоалетна и на хартийката.Струва ми се че  е по-отзад т.е.от ануса.Моля споделете опита си ако ви се е случвало такова нещо?Възможно ли е да са хемороиди?
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #33 -: Февруари 24, 2007, 13:49:22 pm »
Разкажи си историята в Статистика на успеха.
Хемороидите по принцип са доста болезнени, болка имаш ли? Видимо има ли нещо?
« Отговор #34 -: Февруари 24, 2007, 15:26:15 pm »
Lali, видимо няма нищо и нямам абсолютно никакви болки.Това е странното и се чудя от къде е това кървене от ануса  :?:
А за историята си - да ще разкажа  скоро  :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #35 -: Февруари 24, 2007, 15:34:17 pm »
Трябва да го обсъдиш с лекар. Не отлагай.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #36 -: Февруари 24, 2007, 16:05:06 pm »
Феми, и аз съм на мнението на Лали. Каквото и да било кървене не е за пренебрегване и се обсъжда с лекар!
« Отговор #37 -: Февруари 26, 2007, 19:57:51 pm »
Айде и аз да се разпиша в темата. Да фигурирам малко тук, че не ми остана да пиша в нея  :lol:.
Относно плащането и аз ще плащам на доктор, не мога да си позволя нито риска, нито мисълта, че нещата не са малко или много под контрол. Ако имах възможност щях да го направя в частна клиника.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

« Отговор #38 -: Февруари 27, 2007, 12:36:05 pm »
Има доста време до момента на раждането ми, но да споделя, че изобщо не сме добре финансово, но ще взема заем, за да родя, там където се чувствам най-сигурно и знам, че мога да се оставя в ръцете на този доктор. Да, скъпо е, но предпочитам да връщам заем години, от колкото да не мога да мигна и да се притеснявам дали ще бъде направено всичко възможно за мен и бебо.
*
« Отговор #39 -: Февруари 27, 2007, 14:06:41 pm »
Момичета, къде в София мога да си направя изследвания за цитомегаловирус (IgA, IgM, IgG)? Питах в Кандиларов - не ги правят вече.
Моля, насочете ме към сигурна лаборатория, че ми се очертава полудяване  :?
« Последна редакция: Февруари 27, 2007, 14:18:20 pm от Bora82 »