0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Темата на бременните
« -: Февруари 22, 2007, 17:42:36 pm »
Ми ... отварям нова тема. Да споделяме хубави и лоши моменти от най-прекрасния етап в живота ни - очакването на малкото същество! Нека да се роим и хубавото да бъде повече от лошото.
Предлакам след петнадесет страници темата да се заключва и да се пише в нова.
Ако модераторите решат - нека да променят правилата или да трият.

П.П. Моля без лигавщини!
*

Butterfly_

• 273
  • Много, много щастлива мама и съпруга!!!
Re: Темата на бременните
« Отговор #1 -: Февруари 22, 2007, 17:45:09 pm »
Много хубава тема, дано лоши моменти да няма изобщо!!! :D
*
« Отговор #2 -: Февруари 22, 2007, 18:23:53 pm »
Аз още не съм сигурна къде и при кого ще раждам. А до термин - 8 дена. Като цяло май към МД се ориентирам, нали там, казват, са големите специалисти. Притеснява ме това плащане на "черно" - не знам как да попитам, изпадам в някакво неудобство, иска ми се всичко да си е черно на бяло, както е нормално...
Уж най-хубавия момент, толкова чакан и желан, а на мен ми е едно тегаво, изнервено и претиснено. Близките, щастливи, купуват разни неща през глава. Аз купих едни детски тапети, не смея да ги сложа...
« Отговор #3 -: Февруари 22, 2007, 18:27:19 pm »
Приветствам новата тема и Лейди :)
Дано само хубави неща споделяме тук. Да ни е лека бременността.
И аз съм за, да няма лигавщини :) Но съвети и споделен опит може да си обменяме, нали?

Поздрави на всички.

*

lady_11

• 3217
« Отговор #4 -: Февруари 22, 2007, 18:31:08 pm »
Цвете, това твойто е предродилна треска и си е съвсем нормално. Ненормално би било да не се притесняваш.
Колкото за плащането на доктора, спокойно, той сам ще си поиска и ще намери начин да ти каже кога и колко. Ти само трябва да покажеш, че си склонна да платиш.

*
« Отговор #5 -: Февруари 22, 2007, 18:49:41 pm »
Притеснява ме това плащане на "черно" - не знам как да попитам, изпадам в някакво неудобство, иска ми се всичко да си е черно на бяло, както е нормално...
Абсолютно съм съгласна. Аз съм същата. Уж аз ще давам парите, а се чувствам все едно ще крада. Хич не умея да покажа, че съм "склонна да платя", не знам как да се изразя. За това съм за фиксираните цени. Макар  че още ми е далеч, май аз ще ходя в "Св. София" само поради тази причина.
*

lady_11

• 3217
« Отговор #6 -: Февруари 22, 2007, 19:01:45 pm »
В кръга на майтапа:
Ми казвайте , че сте адвокати. По дефаут те са корумпирани /взимат и дават/ и като се спомене тази професия, разговора върви гладко нататък  :lol:
*
« Отговор #7 -: Февруари 22, 2007, 19:06:23 pm »
Браво Лейди, страхотна идея!
Аз започвам с въпросите: Сега съм в средата на 8 г. седмица, а още имам придърпвания като при ПМС. Това нормално ли е, как беше при вас?
*
« Отговор #8 -: Февруари 22, 2007, 19:08:56 pm »
На мен съвсем до скоро ми придърпваше и наболяваше, като се има предвид, че никога не съм имала подобни симптоми преди цикъл.
Обаче забелязвам тенденция - тамън се оплача от нещо във форума и то вземе, че ми мине!
Ето днес се оплаках от постоянното главоболие и цял ден главата не ме е боляла! :lol:
Момичета, влияете оздравяващо.
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 19:11:02 pm от Lan »
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #9 -: Февруари 22, 2007, 19:10:18 pm »
:flower:Бременелки,всяка седмица поне по-пет нови  preggo!

:babydust: Заклевам ви....

Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
*

lady_11

• 3217
« Отговор #10 -: Февруари 22, 2007, 19:13:55 pm »

Цитат
Аз започвам с въпросите: Сега съм в средата на 8 г. седмица, а още имам придърпвания като при ПМС. Това нормално ли е, как беше при вас?
О, нормално е, мене си ме дърпаше докъм десета седмица. После започна честото уриниране.
*
« Отговор #11 -: Февруари 22, 2007, 19:15:21 pm »
Колкото за плащането на доктора, спокойно, той сам ще си поиска и ще намери начин да ти каже кога и колко. Ти само трябва да покажеш, че си склонна да платиш.

Сигурно си права:) Той и мъжът ми ме подиграва, че в тази ситуация с уговарянето, не аз съм тази, на която трябва да й е неудобно. Ама и аз като Лан се чувствам, че едва ли не аз ще му взема на човека парите, а не обратното:) От друга страна, никой насила не ме кара да процедирам така и да давам пари "на черно" на който и да е, ама като няма нормален начин да платиш срещу това да се чувстваш по-спокоен и сигурен за себе си и най-вече за бебето...много тъпо.
Баба ми, като ме видя напоследък притеснена ( аз, естествено, изобщо не я занимавам с конкретните ми тревоги, няма как да разбере жената), ми каза - "не се тревожи, Бог ще е с теб":) Мило ми стана, така искрено го каза. Дано обаче накрая да не остана да разчитам само на Бог:):)
Хайде, късмет и успех на всички ни, ние го заслужаваме.
*
« Отговор #12 -: Февруари 22, 2007, 19:19:50 pm »

И при мен беше така. И изобщо, имах хиляди усещания, за които
ходех и питах гинеколога - нормално ли е, нормално ли е :lol:
*
« Отговор #13 -: Февруари 22, 2007, 19:26:52 pm »
Успокоихте ме! А иначе аз и сега имам чести позиви за уриниране. Много се шашкам, признавам, ама страх лозе пази! Ще си поотдъхна в края на март. Тогава ще влеза във втори семестЪр.
Цветенце, успех на теб където и да раждаш! Аз се притеснявам, защото имам 2 спонтанни аборта и миналата седмица имах 2 кръвоизлива. Дано всичко да отмине.
*
« Отговор #14 -: Февруари 22, 2007, 19:41:22 pm »
Аз се притеснявам, защото имам 2 спонтанни аборта и миналата седмица имах 2 кръвоизлива. Дано всичко да отмине.

Ааа, винаги и задължително питаш лекаря за всичко, което те притеснява. Аз това и исках да ти кажа - може 99% от притесненията ни да са неоснователни, ама по-добре ненужно да се разходим за преглед, отколкото да пропуснем нещо. Надявам се да нямаш проблеми занапред!
А иначе честите позиви за уриниране при мен май дойдоха по -  късно. Аз постоянно давах урина за изследвания, тъй като много ми напомняха симптомите на цистит.
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2007, 20:01:57 pm »
Момичета, вече цял ден не съм усетила бебето да рита. Имаше леки движения сутринта и това е. Нормално ли е? Много съм изплашена. Утре влизам в 26 г.с. мислех си, че трябва по-често да го усещам на този етап от бременността и в действителност последните няколко дни го усещах през целият ден, а днес - нищо. Започвам да се тревожа. Всъщност кога трябва да започна да се тревожа? Тези, които са минали 26-та г.с. моля ви пишете повече за движенията! Ако има някакъв проблем с пъпната връв примерно мога ли изобщо да разбера или да направя нещо по въпроса? Помагайте, защото вече сериозно се притесних.
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2007, 20:29:51 pm »
Baby2007 ако не го усещаш въобще 24 часа трябва незабавно да отидеш на лекар. Но когато имаш някакви съмнения по-добре говори с док. веднага.
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2007, 22:01:12 pm »
при мен се е случвало да не усещам бебето 24 часа,нямаше никакъв проблем.аз също се шашках,ама неоснователно,имаше цели дни,в които не го усещам,тъкмо реша да звъня на док.и го усетя.по въпроса с плащането-НЕ СТЕ ДЛЪЖНИ ДА ПЛАЩАТЕ НА ЧЕРНО!,що за глупости.лекарите вземат на черно,защото така ги учите,но има и такива,които си вършат работата,без пари на черно.като лежах в реанимация,имаше жени дали по 1000 лв,на разни смотани докторки,дето не си помръднаха малкия пръст,поне да им сложат свестни обезболяващи.хубаво е,да си имате лекар и да си платите официалните хонорари,а вече ,ако сте доволни може и ферари да подарите на доктора :lol:.а не ,както има разни корумпирани доктори/главно жени/,вземат парите,а после не си свършат работата.
*
« Отговор #18 -: Февруари 22, 2007, 22:28:21 pm »
morkovche, и аз съм много против, но какво остава? Ако наистина най-добрите специалисти са там, а нямат официална политика за заплащане, остава да разчитам, че лекарят на смяна ще се падне добър. Другият вариант е друга болница де :)!
Ти къде роди, morkovche?
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 23:00:44 pm от Lan »
*
« Отговор #19 -: Февруари 22, 2007, 23:13:44 pm »
извинете,че се намесвам ,само да споделя,че поради тази причина се отказах да раждам при Мазнейкова като ми тръшна едни 1000 лв. 8O.действително имаше жени от провинцията уговорени с нея и толкова си бяха платили.Ноооо това за мен си беше живо кожодерство.Явно се е водила по таксите за секцио в частните клиники -знам ли.Пък не е виновен този който ги иска, а ние че ги даваме нали??
 Цветенце не мене пък вобще не ми пука да ги питам направо в прав текст за черни такси и прочие.Влизам и питам.Лично за мен това произлиза от дълги години ходене по мъки, попадане на некадърници, страх за толкова чакано бебе и т.н.
17.01.2005                                                                              21.11.2013