0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Темата на бременните
« Отговор #180 -: Март 13, 2007, 10:46:19 am »
Момичета, сигурно проблемът е в моя телевизор, но може ли 1 тъп въпрос!??В момента съм в 12 г.с - на консултация съм чак на 29 март...Притеснява ме това, че прегледите са само по веднъж в месеца :? - така ли трябва да е ....Не мога да не се притеснявам какво става вътре в мен през тези дълги 30 дни..Аз ли психясвам, що ли..Оказа се, че съм  кръвна група 0 -, а мъжкото тяло е А +
Обясниха ми, че в този случай в 18 г.с ще се пускат антитела..Е, добре де, това достатъчно ли е??
Знам, че има много по сериозни проблеми от моя, но определено не съм спокойна така - веднъж в месеца и айде бягай...
За капак се оказа, че лекарката, която избрах за ЖК е бременна...Но не ми казаха в началото, когато избирах - и ще излезе в майчински 2 месеца преди моя термин 8O И какво сега - пак ще сменям лекар?? 8O

*
« Отговор #181 -: Март 13, 2007, 10:55:52 am »
Момичета, сигурно проблемът е в моя телевизор, но може ли 1 тъп въпрос!??В момента съм в 12 г.с - на консултация съм чак на 29 март...Притеснява ме това, че прегледите са само по веднъж в месеца :? - така ли трябва да е ....Не мога да не се притеснявам какво става вътре в мен през тези дълги 30 дни..Аз ли психясвам, що ли..Оказа се, че съм  кръвна група 0 -, а мъжкото тяло е А +
Обясниха ми, че в този случай в 18 г.с ще се пускат антитела..Е, добре де, това достатъчно ли е??
Знам, че има много по сериозни проблеми от моя, но определено не съм спокойна така - веднъж в месеца и айде бягай...
За капак се оказа, че лекарката, която избрах за ЖК е бременна...Но не ми казаха в началото, когато избирах - и ще излезе в майчински 2 месеца преди моя термин 8O И какво сега - пак ще сменям лекар?? 8O
Здравей Саморасличе,

В ЖК е така - веднъж месечно са посещенията. На мен при първото ми посещение дори ме ми дадоха направление за изследвания, въпреки че настоях. Аз лично ще я сменя моята.
А за отрицателния резус фактор можеш да си пуснеш изследване за анти-Д-антитела. Но това ти се полага по ЗК, така че настоявай да ти дадат за направление.Недей да чакаш до 29 март - спести си притесненията. На мен лично ми е четвърта и въпреки това резултатът е отрицателен. Доколкото си спомням, това ти е първа бременност - в твоя случай появата на антитела е минимална.
Успех! :bighug:

п.п. Явно всичко с апандисита се е разминало - много се радвам :D
« Отговор #182 -: Март 13, 2007, 13:05:21 pm »
samorasliche, погледни тази статия, ама без да се плашиш, моля те. Само виж какви изследвания могат да се направят. Също така знам, че при нужда може да се бие и анти-Д-гамаглобулин.

http://www.bg-mamma.com/site/content/view/622/37/

*
« Отговор #183 -: Март 13, 2007, 18:09:19 pm »
Саморсляк, слушай сега, веднъж месечно за параноици като нас е малко да се ходи на консултация :D Аз лично до 13 седмица ходех всяка седмица, е не те съветвам да правиш като мен де, но на две седмици е хубаво да ходиш. За отрицателния резус фактор съм писала доста, първото ми изследване беше още като чухме пулса в 7 г.с., след това всеки месец до 35 г.с., както и непосредствено преди раждането ми взеха кръв. По ЗК ти се полага веднъж мисля, но е крайно недостатъчно, въпреки че както Сиа ти е писала вероятността при теб е малка, но нищо не пречи да си пускаш по-честичко :D
успех и питай пак ако има нещо, относно отр.резус фактор и възможното образуване на антитела съм спец :lol:
*
« Отговор #184 -: Март 13, 2007, 19:46:56 pm »
Samorasliche,
Това е линк, който д-р Даскалов е дал за изследванията, които касата поема по време на бременност - http://www.zachatie.org/modules.php?name=Sections&op=viewarticle&artid=163.
Ясно е, че са крайно недостатъчни за "параноици като нас", но поне това, което ти се полага, може да не плащаш.
« Отговор #185 -: Март 13, 2007, 20:43:01 pm »
А за параноята най-искрено ти съчувствам. Мен още ме гони. При най-малката болка започвам да мисля, че ще родя преждевременно. Абе изобщо в такива филми се вкарвам, че не е истина просто. Ако ти е по-спокойно, ходи на всеки две седмици. Аз така правех до 12 г.с., след това по-рядко, ама веднъж като започне да шава си е друго. Малко или много ти олеква. :D
« Отговор #186 -: Март 14, 2007, 11:10:49 am »
Не мисля, че това нашето е параноя. Би било, но в друг случай, а за хора който от години лягат и стават с мисълта за Детето и репродуктивните си проблеми, лечението... това е съвсем естествено и разбираемо. И съвсем нормално.
« Отговор #187 -: Март 14, 2007, 11:35:59 am »
Здравейте :D
В коя г.с. е време да "се срещна" с лекарката, при която смятам да раждам? В момента съм в 23 г.с. и още си ходя при д-р Владимиров.
*
« Отговор #188 -: Март 14, 2007, 17:23:55 pm »
Аз бях в средата на седмия месец като отидох при доктора, при който родих, след това се видяхме пак след 1 месец (в ср. на 8 м.) и се разбрахме кога да ходя за запис на тонове, кога ще влизам в болница и т.н. :D
Хубаво е и той да има представа от състоянието поне 1-2 м. след като е различен от наблюдавамия бременността. Аз също до края ходех при д-р Владимиров :D
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #189 -: Март 14, 2007, 19:00:57 pm »
Вече се срещнах с доктора, в 21 седмица съм.
Иначе да се оплача , че съм болна. Внимавайте с грипа, много е гаден и без антибиотик не става номера.
*
« Отговор #190 -: Март 14, 2007, 19:14:26 pm »

Иначе да се оплача , че съм болна. Внимавайте с грипа, много е гаден и без антибиотик не става номера.

И аз май го прихванах тоя грип. А излезох само да си купя банички. Сдобих се с лека температура - 37.35 и страшно ме боли глава. И в тази връзка, да ви питам: мога ли да пия довечера пРеди лягане колдРекс или фервекс? Има още нещо в тях освен парацетамол и витамин Ц и не знам как влияе на бременността.
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #191 -: Март 15, 2007, 06:36:58 am »
При първото ми рабзобяване като бременна в 6 г.с ми бяха забранили колдрекс и фервекс - вместо него : Парацетамол и витамин Ц поотделно.
Пий чай - препоръчвам ти от шипки, защото има богато съдържание на витамин Ц, лимони и такива неща.
*
« Отговор #192 -: Март 15, 2007, 06:48:13 am »
Мерси за съвета. Аз успях да смъкна температурата. Сега остава да се надявам да е нАстинка. ИнАче ще се запася с витамин Ц и шипков чай. И може би лайка - за инхалации (ей такА, прЕвантивно). А лимоните ги изцеждам без капка жал  :lol:
*
« Отговор #193 -: Март 15, 2007, 10:35:59 am »
Чаят от шипки е много запичащ. Ако и без това имаш проблеми (като мен) си харесай друг чай.
*
« Отговор #194 -: Март 15, 2007, 10:56:07 am »
Чаят от шипки е много запичащ. Ако и без това имаш проблеми (като мен) си харесай друг чай.

За сега нямам такива проблеми  :D Ама ще го имам предвид. Мерси, Лан!
Иначе съм решила тотално да сразя грипа с една гореща пилешка супа. След малко я почвам.
Пазете се много!
*
« Отговор #195 -: Март 15, 2007, 12:27:35 pm »
 :(Момичета, знам, че всички ни гони параноята, но тези дни направо ще се побъркам. В 18-та седмица съм, а не съм усетила някакво по-различно движение.
Аз през цялото време на бременността усещам някакво разтягане и бълбукане, но ритане - не. Всъщност не знам и точно какво трябва да усетя или ако усетя си мисля, че може да е движение от червата.  :( Въобще - паника ви казвам, особено като прочетох, че някои жени усещали още в 17-ма седмица. Възможно ли е моето бебе да е по-спокойно и да не шава толкова много и за това да не усещам ритания все още или да ходя на преглед?
« Отговор #196 -: Март 15, 2007, 12:34:10 pm »
Лан, не се шашкай мила. Аз го усетих някъде 20 г.с., а една позната го усети чак 25  8O. Не ти го пожелавам де, че шашкането е голямо.
Момичета не съм редовна в писането напоследък, ама ако имате желание може да ми стискате палци, че не ми остана. Нямам никакви признаци за предстоящо раждане, сякаш ще раждам юни, ама времето друго говори.
Вярвам, че всеки един от тук ще сбъдне мечтата си!

*
« Отговор #197 -: Март 15, 2007, 12:36:57 pm »
wassilena, разбира се, че ти стискаме палци!  :bighug: Пожелавам ти най-лекото раждане  да се случи на теб!
*
« Отговор #198 -: Март 15, 2007, 12:52:32 pm »

Момичета всеки по различно време го усеща бебето.Аз го усетих в 16г.с,може би щото бях доста слаба.Усещането е като пърхане с крилце на пеперуда или пък ,ама няма да се смеете ,но запушете си ухото  и с др. ръка с пръст чукнете по опъкото на дланта на ръката която е на ухото.
« Отговор #199 -: Март 15, 2007, 12:56:37 pm »
Wassilena и от мен стиснати палци с пожелание за много леко раждане!!!
:flower: