Здравейте!
С Хашимото съм.Меря БТ от 8 месеца. Преобладават двуфазни, а има и трифазни графики. Напоследък обаче температурите са твърде непостоянни - нагоре-надолу, през ден - повече в първата половина, по-рядко - и във втората. Прочетох, че това може да е показателно за липса на овулация. Обаче правихме инсе през октомври след проследяване - ову на 14-ти ден. Знам също, че може да има и ановулаторни цикли и това е нормално. Но понякога изобщо не мога да определя кога е била евентуалната ову заради "играещите" температури! Респективно, не мога да определя и колко е дължината на лутеалната фаза, за да знам да очаквам ли проблем и от там. В последните 2 месеца правих у дома ову-тестове - и двата бяха положителни на 14-ти ден. Съответно със съпруга ми се постарахме преди и в тези дни, обаче не зная кога можем да спрем с опитите - доколкото знам, "докато ову-то не се отчете от няколко поредни високи температури". Да, обаче такива при мен се появяват 4-5 дни след предполагаемото (от положителния тест) ову - аз ли съм в грешка, като си мисля, че би трябвало температурата да се повиши ВЕДНАГА след ову? Да не би ову-то да не става, когато си мисля - според теста, а доста по-късно, и по този начин да сме пропуснали потенциални възможности? Честно казано, много ми е трудно с опитите за бебе повече от 3-4 дни поред...Въобще, ще съм благодарна, ако някой може да ме осветли. Поздрави и късмет на всички!