И при мен е така отпреди 10тина дена (26та седмица съм),а вчера от миризмата на пържен бекон за малко да Изпразня съдържанието на стомаха си.А в началните месеци имах леко гадене само.
За което получих 2 обяснения от различни места:
Едното,че прогестерона започва да се увеличава драстично според новите потребности на бебето и рязкото покачване на този хормон предизвиква тези неразположения.Това мнение идва от България и му вярвам безусловно.
Другото мнение,което е от "умните американци" ми се струва смешно,но ще го кажа и него-
Когато започне да никнат косъмчета тук и там на бебето и да му никне коса тогава се появява гадене.И когато организма се адаптирал към новото състояние,тогава спирало гаденето.На мен лично много не ми се вярва на това,щото като си спомня брат с колко много коса се роди,а майка ми нямаше такива проблеми...,но знам ли вече?Всеки организъм си е индивидуален.
Даниски,на мен ми предписаха THUMB-бил безвреден за бременни,но можеш да си вземаш максимум 2таблетки за ден-но само ги дъвчиш,не ги пиеш цели както другите,а според лекарката бил много добър защото съдържал основно калций.Аз честно казано гледам да не го вземам много често,а само когато е нетърпимо.