0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Помощ - вече 7 месеца опити и НИЩО
« -: Февруари 20, 2007, 18:41:33 pm »
Здравейте момичета, обръщам се към вас като хора с повече опит от мен. Вече седем месеца правим опити със съпруга ми да забременея и НИЩО не става. Какво е мнението ви и съветите ви.
Малко информация за мен: На 26 години съм. Четири години съм пила контрацептиви за предпазване от нежелана бременност /под лекарско наблюдение при БАСП - Българската асоциация по семейно планиране/.
През месец Юли 2006 спрях контрацептивите. От тогава до днес не спираме с опитите. Искам да отбележа, че  мериля БТ,следя състоянието на цервикалната слуз и положението на шийката на матката по време на целия цикъл. Цикъла ми е редовен на 28-29 дни. Овулацията ми е 14-15 ден. Ще съм ви благодарна ако ми дадете съвет какви изследвания да направя, защото започвам да се отчайвам.
БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Помощ - вече 7 месеца опити и НИЩО
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2007, 18:53:13 pm »
1. Спермограма в клиника по стерилитет.
2. Репродуктивни хормони.
3. Фоликуметрия
4. Тест за проходимост на тръбите.
В този ред.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2007, 18:55:51 pm »
Слушай Лали и не се отчайвай.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2007, 18:58:42 pm »
След прием на антибебе таблетки толкова време обикновено на организма му трябват няколко месеца, за да възстанови напълно репродуктивната си функция, да заработят подтисканите хормони правилно и т.н. Така че от тези 7 извади поне 2-3, в които просто още не е функционирало всичко както трябва.

При двойки, в които жената е под 35 години, до година-година и половина опити се счита за нормално и без повод за притеснения.

Приемай фолиева киселина, плодове, зеленчуци, малко гимнастика за тонус и не се самонавивай, че нищо не става.

Отиди на добър гинеколог за общ профилактичен гинеколкогичен преглед-цитонамазка, колпоскопия, ултразвук на яйчници, матка.

Направи изследванията, които са препоръчителни ПРЕДИ забременяване за всички жени. Имаме статия за тях, написана от д-р Даскалов. Намери я, прочети я и като отидеш на общия гинекологичен преглед, сподели на лекаря, че искаш да направиш тези изследвания.

Правете лЮбов, радвайте се един на друг, не се самозахипнотизирвайте, че имате проблем.

Засега е рано да се притесняваш.
Alexandra
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2007, 19:00:28 pm »
Аз забременях на втория месец от началото на опитите и спирането на продължително взимани противозачатъчни, като се има предвид, че първия месец не бяхме много старателни.
*
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2007, 20:30:04 pm »
Аз забременях на втория месец от началото на опитите и спирането на продължително взимани противозачатъчни, като се има предвид, че първия месец не бяхме много старателни.

Лали, ама всеки организъм в различен-различно реагира на лекарства, препарати, стимулация, а после и различно се възстановява. Аз съм чела, че след спирането е нормално да минат няколко месеца, в които да няма такава добра овулация и хормоните да не са напълно възстановени от раз.
Alexandra
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2007, 20:32:20 pm »
Не, напротив, често срещано е бързото забременяване след прием на противозачатъчни /статистика от бг-маммата/. Даже някои гинеколози препоръчват да се приемат противозачатъчни няколко месеца, особено при нередовен цикъл с цел забременяване след това.
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2007, 22:26:14 pm »
Когато гинекологът ми изписваше противозачатъчните, ме предупреди да се пазя много по време на паузите, точно защото забременяването било по-лесно след прием на ОК. Каза, че понякога ги изписвал нарочно на пациентките си, точно, за да стане забременяването по-бързо след това.
*

z22

• *
  • 3293
  • мама на слънцa
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2007, 22:32:37 pm »
и аз съм я чувала тази статистика,но Мари е права,че при всеки е различно.На мен след спиране на противозачатъчни,не ми дойде 7 месеца и не знам още колко нямаше да дойде ако не направиха лапаро.Вярно,че съм с нередовен цикъл,но чак пък толкоз.Мисля,че и Ултра беше споделила подобен проблем след спирането им.
<br />
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2007, 23:00:51 pm »
Здравейте на всички и от мен.Явно при всеки е различно.Моят случай е подобен,с тази разлика че цикъла ми е нередовен след спиране на приема на хапчета,юли 2006.Пих на два пъти Дуфастон за регулиране на цикъла,успоредно си пия фолиева киселина и фемикур.Според лекарката ми и изследванията всичко ми е наред,трябвало време за нормализиране на хормоните....... :(Прави опити от два месеца за бебе :crossfingers:
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2007, 23:42:52 pm »
Благодаря ви момичета, като се има предвид, че този месец за първи път плаках след като ми дойде М сега се чувствам много по доре. Ще се вслушам в съветите ви и ще се консултирам с добър гиниколог. Бяхте чудесни и много ме укоражихте. Чао за сега.
*
« Отговор #11 -: Февруари 21, 2007, 04:09:53 am »

Лали, ама всеки организъм в различен-различно реагира на лекарства, препарати, стимулация, а после и различно се възстановява. Аз съм чела, че след спирането е нормално да минат няколко месеца, в които да няма такава добра овулация и хормоните да не са напълно възстановени от раз.
то4но тоВа и аз сам 4ела,а и моят гинеколог така ми каза о6те в на4алото

Entre ce que je pense, ce que je veux dire, ce que je dis, ce que tu veux entendre , ce que tu crois entendre et ce que tu entends, il y a au moins 6 bonnes raisons de ne pas se comprendre....

Je suis  sous le choc et endeuillé des faits dramatiques qui se sont déroulés dans la crèche "Fabeltjesland" à Termonde.SINCERES CONDOLEANCES AUX FAMILLES DES VICTIMES ....
*

Радост

« Отговор #12 -: Февруари 21, 2007, 08:40:57 am »
Аз пих 5г. противозачатъчни и след спирането им минаха 10мес.докато забременях. Аз също смятам , че при всеки организъм е различно.
Започни с изследванията , които се правят преди забременяване и не го мисли толкоз, пий фолиева киселина и се обичайте достатъчно.........
« Отговор #13 -: Февруари 21, 2007, 23:35:50 pm »
Преди противозачатъчните(първоначално "Цилест",които се оказаха прекалено високо дозирани за мен и смених на "Логест")имах цикъл като по часовник-на 28 дни.Откакто пих ОК цикълите ми започнаха да се редуват-къс,после-дълъг.Кръвотечението продължаваше близо 7 дни,което не беше нормално за мен.Доста ме объркаха,да не говорим,че овулацията ми не се възстанови веднага,а едва миналият месец.Строго индивидуално е.

*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #14 -: Февруари 21, 2007, 23:46:01 pm »
Мило момиче, 7 месеца не е за отчайване. Желая ти скоро да забременееш нормално.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #15 -: Февруари 22, 2007, 08:36:16 am »
Тъй като и аз минавам сега по този път, искам да кажа, че моят гинеколог също ми препоръча да пия противозачатъчни 2-3 месеца, за да мога по-лесно да забременя след като ги спра. Думите му бяха биквално: "представи си, че едно топче е държано на въже, като го пуснеш-започва да скача нагоре-надолу като невидяло да си навакса. Точно такъв е ефектът и след спирането на противозачатъчни"... един вид отприщване. Направи си за твое успокоение всички необходими изследвания, но един съвет от мен - не се обсебвай от идеята за бебе и не се впускай в ненужни прегледи и изследвания (ако го правиш, добре е да си се консулитрала с лекар-специалист по стерилитет). Психическото натоварване също може да е пречка! Успех!
« Отговор #16 -: Февруари 22, 2007, 09:53:28 am »
След прием на антибебе таблетки толкова време обикновено на организма му трябват няколко месеца, за да възстанови напълно репродуктивната си функция, да заработят подтисканите хормони правилно и т.н. Така че от тези 7 извади поне 2-3, в които просто още не е функционирало всичко както трябва.
Някъде пише, че възстановяването след противозачатъчни може да отнеме от 3 до 12 месеца 8O. Ама май не е добре толкова да се успокояваме. Аз забременях на седмия месец след спирането, но за съжаление неуспешно. Тъкмо вече бях навила мъжа ми да отиваме в клиника по стерилитет. Но ние няма за кога да чакаме, а ти си млада, lora81 :D Ако имаш още търпение, може да почакате още малко с изследванията, според мен.
*
« Отговор #17 -: Февруари 22, 2007, 09:55:38 am »
Преди противозачатъчните(първоначално "Цилест",които се оказаха прекалено високо дозирани за мен и смених на "Логест")имах цикъл като по часовник-на 28 дни.Откакто пих ОК цикълите ми започнаха да се редуват-къс,после-дълъг.
При мене се получи почти същото.
« Отговор #18 -: Февруари 24, 2007, 21:46:33 pm »
Момичета, страхотни сте. В друг подобен форум, на когото няма да споменавам името, не ме посрещнаха така любезно. Сега възнамерявам да си направя всички необходими изледвания за да изключа каквито и да е проблеми. Съпруга ми също е съгласен да се подложи на изследвания за де сме сигурни, че проблема не е в него. Много сте отзивчиви затова ще ви държа в течение. Vanilia, благодаря ти за топлите думи и помащата ти да ме успокоиш. Но въпреки, че съм още млада както ти твърдиш, не изключвам варианта да съществува проблем. Така, че ако го има /проблема/ да може да се отстрани навреме.
БЛАГОДАРЯ ВИ ОЩЕ ВЕДНЪЖ.