0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Домашният любимец...
« -: Февруари 20, 2007, 11:40:37 am »
Здравейте.
Отскоро започнах първите си стъпки в този страхотен сайт.
С приятеля ми все още не сме започнали да правим опити за бебе - тепърва предстоят, но ми се иска да знам всичко по въпросите със зачеването. и аз имам проблеми - но сега няма да се концентрирам върху тях.
Чувала съм че домашните любимци могат да се окажат причина за безплодие...Вярно ли е това? и до каква степен може да повлиява наистина ако е вярно? В учебниците по психология се казва двойката първо да си вземе куче , и ако може да се грижи добре за него , ще станат чудесни родители :) Е, ние имаме куче...Което си е живо и здраво, но вече говорим и за дете...Трябва ли да махам кучето :(
Благодаря предварително и ви пожелавам на всички скорошен бебешки смях :)))
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
Re: Домашният любимец...
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2007, 11:43:14 am »
кучето не пречи ако всичко останало е ок.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2007, 11:51:27 am »
В учебниците по психология се казва двойката първо да си вземе куче , и ако може да се грижи добре за него , ще станат чудесни родители :) Е, ние имаме куче...Което си е живо и здраво, но вече говорим и за дете...Трябва ли да махам кучето :(
А мислиш ли, че да махнеш кучето е добра грижа за него? Извинявай, нищо лично, ама хич не харесвам хора, които взимат животни и после ги "махат"  :x.
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2007, 11:53:08 am »
Кучето не пречи на забременяването.
*
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2007, 11:54:49 am »
Ти още рибата не си хванала, вече сложи тиган на котлона.
Тези, които гледат добре куче, сигурно стават добри родители, но тези, които го изхвърлят просто така, хич не съм сигурна.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2007, 11:57:50 am »
и аз не обичам такива хора, и ужасно много си обичам кучето....но примерно съм чувала как може един погълнат косъм ( кучешки ) да заседне да речем  в плацентата и от него да тръгнат бактерии...и т.н.
които да увредят плода...Не знам това доколко е вярно, тъй като го чувам от хора, които са далеч от специалността Гинекология....
а самото "махане" на кучето се състои да го оставя при майка ми и баща ми , които ще му се зарадват като на внуче :)
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2007, 11:58:53 am »
Е, момичета, аз не вярвам, че ще го изхвърли на улицата, най-малкото ще го даде на някой друг. Но наистина няма нужда. Заеми се с другите проблеми.
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2007, 12:22:51 pm »

да - това изречение ме кара да си мисля че не съм за този сайт - след като не съм била хванала рибата.....ок - ще ви пиша пак след като вече започна опити за бебе... :(
« Отговор #8 -: Февруари 20, 2007, 12:44:17 pm »
  Мои приятели си имат 2 котки,2 кучета,2 папагала,морско свинче и един по-малък мишок и риби и скоро ще имат и бебе!Не им е попречило както става ясно,ама след 3 месеца  ylinfant  май ще им попречи.  :lol:
*
« Отговор #9 -: Февруари 20, 2007, 12:50:01 pm »
Който го е страх от мечки, не ходи в гората.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #10 -: Февруари 20, 2007, 13:02:54 pm »
....но примерно съм чувала как може един погълнат косъм ( кучешки ) да заседне да речем  в плацентата и от него да тръгнат бактерии...и т.н.
които да увредят плода...

Имаме една тема "бисери", това е достойно за номинация. Не мога да повярвам, че е възможно да има толкова неграмотни хора. Не става въпрос за гинекология, а за най-елементарна биология, която се учи в 8 клас. Полинита, я почети малко истинска литература и не слушай хорските глупости.  :)

Конкретно за домашните любимци - има болести, от които човек може да се зарази, когато е в пряк контакт с домашни животни - примерно кучешка тения, токсоплазмоза, орнитоза. Но в 99% е въпрос на лична хигиена, животните да се обезпаразитяват, да не се хранят с контаминирана храна, да им се почиства правилно и т.н.

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*
« Отговор #11 -: Февруари 20, 2007, 13:22:33 pm »
....но примерно съм чувала как може един погълнат косъм ( кучешки ) да заседне да речем  в плацентата и от него да тръгнат бактерии...и т.н.
които да увредят плода...Не знам това доколко е вярно, тъй като го чувам от хора, които са далеч от специалността Гинекология....

Ама как, бе, мила! Този косъм как по хранопровода-по хранопровода ще стигне до плацентата? Ами плацентата е в матката, която си е отделно, не е едно със стомаха, матката е стерилна и затворена и няма как този косъм да стигне до нея, освен ако някак си не се телепортира чрез кръвните телца, ама и това си 100 % в сферата на фантазиите...

Мила Полинита, не ги слушай тези хора. Това са хора, които говорят без въобще да мислят. Ако поддържате хигиена в дома си, сабачката ви е хранена правилно, ваксинирана, гледана, няма от какво да се притесняваш. Не я оставяйте да лежи в леглата ви, за да не свиква, и не й позволявайте да ви ближе много от радост, защото като дойде бебенцето да не вземе да прави същото и с него.

Можеш да си направиш изследвания за някои заболявания, антитела и вируси ПРЕДИ да започнете опитите. Прочети, имаме цяла статия на д-р Даскалов за това. Иди, пусни си изследванията, виж си резултатите и се успокой.

Приемай фолиева киселина! Витаминозна храна, по малко гимнастика за тонус! И тези проблеми, които спомена, не искаш да коментираш, се погрижи да се отсранят или да са под контрол. За всичко си има начин, само трябва да се организираш и да действаш! Намери си един добър лекар, отиди, поговорете, кажи какво те тормози и оправете нещата. А после-бебеправете!

Успех ви желая, скоро да започнете опитите и да си имате и детенце освен сабачката! :)
Alexandra
*
« Отговор #12 -: Февруари 20, 2007, 13:49:02 pm »

да - това изречение ме кара да си мисля че не съм за този сайт - след като не съм била хванала рибата.....ок - ще ви пиша пак след като вече започна опити за бебе... :(

хей, Полинита, точно тук ти е мястото. поздравления за съобразителността да започнеш да се информираш навреме. няма срамни въпроси, дори за другите, минали по твоя път, тези въпроси да са безумно ясни, питай! късмет!  :grouphug:
« Отговор #13 -: Февруари 20, 2007, 15:09:21 pm »
и аз не обичам такива хора, и ужасно много си обичам кучето....но примерно съм чувала как може един погълнат косъм ( кучешки ) да заседне да речем  в плацентата и от него да тръгнат бактерии...и т.н.
а самото "махане" на кучето се състои да го оставя при майка ми и баща ми , които ще му се зарадват като на внуче :)

То котешките косми май са най-опасни, в този ред на мисли. Това дето си чувала може да влезе в раздел Градски митове и легенди. Аз съм чела/чувала за котки, особено сиамски, които:
     имат навика да изпиват бебешки очи;
     са причина за бронхопневмонии - от вдишан котешки косъм;
     нарочно и с цел лягат върху лицето на бебето, за да го удушат....

Ако животното се обезпаразитява редовно, ако се ваксинира, ако се поддържа добра хигиена на дома и животното няма опасност.
Не мога да разбера що за хора са тези, кото с лека ръка взимат животно и после - хоп - се отказват от него.
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 21:11:09 pm от korinka »
« Отговор #14 -: Февруари 20, 2007, 15:12:09 pm »
korinka - пропусна един мит.... да избодат нарочно очите на бебето от ревност...

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #15 -: Февруари 20, 2007, 15:15:14 pm »

Еее, ти пък сега защо се обиждаш?
Добре си дошла и слушай Мели!
 :ballons:
« Отговор #16 -: Февруари 20, 2007, 15:18:04 pm »
korinka - пропусна един мит.... да избодат нарочно очите на бебето от ревност...

:D
« Отговор #17 -: Февруари 20, 2007, 15:43:41 pm »
Тъй като съм видяла с очите си как млади и уж интелигентни жени си изхвърлят домашните любимци, не мога да не се включа/последната позната, с която скъсах всякакви отношения  хаби бензин до  Витоша да  зареже кучето си/.
Момичетата са го натъртили многократно-нито на забременяване, нито на отглеждане на детето пречи домашното животно-стига да има нужната хигиена , социализация и отношение.
А градските митове са страшни :P-котки-вампири, кучета -канибали... :P
Иначе е елементарно:
1.При нормално протичаща бременност разходките навън  с любимеца са повече от полезни. Ако има проблемна бременност-друг разхожда кучето примерно.
2.Досега съжителството на стопанин и  куче изгражда някакво  хигиенно ниво-е, затяга се положението  при бременност и бебе-освен миенето на краката след всяка разходка има препарати за дезинфекция, не мисля , че на някоя бременна стопанка ще й натежи да са погрижи за своя космат член от семейството.
3.Не бива да се пренебрегва домашното животинче като се появи бебето, нека има постепенно опознаване. Аз имам рот и бях приятно изненадана колко търпелив може да е с чуждо бебе.
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 18:22:31 pm от mini_mouse »
« Отговор #18 -: Февруари 20, 2007, 16:52:11 pm »
И аз да си кажа - горе долу по времето, когато щяхме да почваме ИКСИ-то с милото решихме, че ще си взимаме кученце, поради ред причини, най-вече това, че аз без домашен любимец не мога...

Та питах док дали няма нещо да навреди на процедурата и т.н. .... Това, което той ми отговори беше 101% едно към едно с това, което ти е отговорила Мели!!!

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #19 -: Февруари 20, 2007, 18:24:40 pm »
Колко болна тема!
Толкова болна,че още сънувам кошмари и изпитвам вина!!!
Цял ден чета и се чудя дали е уместно да пиша,
за да не звучи като някакво извинение!

Моето коте Рони,не живее при нас вече почти година!
Беше си моето сладко същество,знаеше всичките ми тайни!
Довереник предан и най-красивия котак на света за мен!
Той живя с нас три години....но направих алергия към косъмчетата му,
не можех да си представя,че това ще е причина да се разделя с него!
Две години направо се побърквах...сърбежи в очите,ушите,
задушаване,кихане........и никога не съм го обвинила за това!
Стисках зъби,не можех да си представя...живота си без него!
Но стана нетърпимо.....месеци търсих на кого да го подаря!
Исках да е някой,който ще се грижи за него,така както аз!
Да мога да ходя да го виждам,да му нося храна........
Как се разделих със него,не пожелавам на никого това....

Дамата,която сега го отглежда е прекрасна,неговата нова майка!
Обади ми се скоро и ми каза-"Сега той знае и моите тайни!"

Не съдете толкова жестоко.....този момент от живота ми
е един от тези,които са поставяли цялото ми същество на изпитание!

« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 18:26:33 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)