0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Домашният любимец...
« Отговор #20 -: Февруари 20, 2007, 19:31:17 pm »
чак не ми се вярва каква тема е пусната.аз не мога без моето съкровище.нейния паспорт е като ученически бележник-всички ваксинации до 1, на датата!на всеки 3 месеца обезпаразитяване.къпиме я често.тя е с мен в най-тежките години от жовота ми, точно когато борбата за бебе вече взе в своя жертва психиката ми.раязсмива ме, когато плача и ми е мъчно.не мога да си представя, че когато един ден мечтата ми стане реалност, аз просто ще я захвърля.та нали точно тя помага на разстроената ми психика???ето-една красавица с тегло кило и 800 ми помага повече и от най-добрия психолог!когато животинчето е добре гледано, ваксинирано когато трябва, обезпаразитено и чисто, няма как да пречи на теб или бъдещото ти бебе!
« Отговор #21 -: Февруари 20, 2007, 20:38:21 pm »
Мили хора....благодаря за отговорите ви , макар че някои от тях доста ме нараниха....Не мога да проумея как така се завъртя темата около факта че трябва да изхвърля "бебето" си , или просто казано кучето си!
не мога да повярвам че въпреки че не съм образована по темата за зачеване , имаше хора, които едва ли не ме изкарват чудовище....Но аз съм благодарна на всички , които ми казахте - и в прав текст, и завоалирано, че не съм наясно с нещата....Вие сте моите учители...За което съм ви благодарна...
И повярвайте ми - всички вие , които дори сте си го помисли за миг , че НИКОГА , прочехте ли внимателно НИКОГА няма да изхвърля моята Лора - която спазва отлична хигиена!!!!
И искам да ви кажа , че ще продължа да задавам "тъпи" въпроси, и ще продължа да изглеждам "неука" в сферата на зачеването...Моят приоритет досега е бил работата, и просто няма как от "раз" да знам всичко за репродукцията. затова има интернет...затова го има този сайт....
и аз имам някакви проблеми като всички вас, но вие ми поставихте "праг" на въпросите.....Дали няма да изглеждам невежа при следващата тема , която отворя??? Както и да е....Ще продължавам да задавам хиляди въпроси......целта мисля че една на всички.....
Поздрави на всички
*
« Отговор #22 -: Февруари 20, 2007, 20:41:04 pm »
миличка, не се впрягай толкова.никой не се ражда научен, няма тъпи и умни въпроси.има въпроси на които знаеш отговора и такива, на които не го знаеш.
знам какво значи за теб лора-същото, което е за мен теди.няма нужда да я даваш на майка си, тя си е добре у вас.
когато те интересеува нещо, не се тревожи да питаш-за това сме тука, все пак!
поздрави и успех в бебеправенето!
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #23 -: Февруари 21, 2007, 06:14:46 am »
От опит да разкажа мерките, които сме предприели аз, животинките и другите членове на семейството:
1. Обезпаразитялане - на всеки два, а не три месеца, по съвет на ветеринаря.
2. На котките се бие и ваксина срещу микози /отделна от годишната/;
3. На животните не се позволява да влизат в стаята, в която спя, както и в кухнята.
4. Разходките на кучото са поети от мъжа , защото имаше гадния навик да ми скача по корема като й пипна каишката за разходка, както и защото ме дърпа.
5. На всеки два /най-много три дена/ се пуска прахосмукачка и се мие пода с дезинфектант /на спиртна основа/.
6. Не се допирам до котешка тоалетна, както и не им приготвям храна.
7. При най-малкото съмнение за някакво заболяване - звъня на ветеринара.

*
« Отговор #24 -: Февруари 21, 2007, 13:44:27 pm »
Полинита, не се прави на ощипана госпожица.
Това е сайт за ПРОБЛЕМНО ЗАБРЕМЕНЯВАНЕ и естествено сме доста по-чувствителни към подобни, незначителни в нашите очи, въпроси.
Как трябваше да ти отговоря на въпроса като вчера беше денят на 3 ми неуспешен опит инвитро?
Преглътни обидата и продължавай нататък. Всички постинги тук са градивни, както и да ти изглеждат.
Желая ти кратък и лек път към мечтите.
« Последна редакция: Февруари 21, 2007, 14:52:49 pm от White »

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
« Отговор #25 -: Февруари 21, 2007, 14:47:42 pm »
Постингът ти предизвика тези реакции. Достатъчно беше само да попиташ, дали домашните любимци вредят по някакъв начин. Изобщо не беше нужен въпросът "Да махам ли кучето?", както и обясненията преди това, които навеждат на мисълта, че едва ли не кучето е взето за да си докажете, че можете да отгледате дете... Въпросът, зададен по този начин предполага взето вече решение и очакване на одобрение от трета страна, така че да го оправдаеш. Е, поради тази причина получи такива отговори.

Успех ти желая!
Баткото - 11.12.2004 г., по-малката сестра - 07.01.2008 г.
*
« Отговор #26 -: Февруари 21, 2007, 16:09:23 pm »
А защо не се замислим за това колко една любима животинка може да ни помогне в борбата със стреса от незабременяването, процедурите, очакването и разочарованията... Аз знам само, че когато прегърна кучето си всички лоши мисли в главата ми се изпаряват!  :dogrun: Толкова безрезервна любов и нежност винаги ми действат много зареждащо!
Песимистът вижда трудността във всяка възможност;
Оптимистът вижда възможността във всяка трудност!
*

balmi

« Отговор #27 -: Февруари 21, 2007, 17:35:30 pm »
Рolinita82, да имаш куче е прекрасно. Зарежда те с толкова много положителна енергия и ти носи толкова много радост. Моето кученце за съжаление вече го няма от две години. Гледахме го до 17 години и половина, но вече беше много болно и го приспахме за да не се мъчи. Ако животинката е обгрижвана, ваксинирана, обезпаразитена, няма страшно. Лекар ме посъветва отново а си вземем куче, защото както е казала Роби по-горе, кучето помага в борбата със стреса изобщо,както и с този от незабременяване. Друг е въпроса, че аз не мога да го заменя с никое друго животинче.
*
« Отговор #28 -: Февруари 21, 2007, 18:28:52 pm »
А защо не се замислим за това колко една любима животинка може да ни помогне в борбата със стреса от незабременяването, процедурите, очакването и разочарованията...

Сигурно за това и мъжът ми каза, че ако и този олит е неуспешен си взимаме Нюфаундленд :D. Поне той да му успокоявал нервите.

*
« Отговор #29 -: Февруари 21, 2007, 19:39:53 pm »
САМА ПИШЕШ КАКВО ПИШЕ В У4ЕБНИЦИТЕ ПО ПСИХОЛОГИЯ.
И АЗ ИМАМ КУ4Е...ИМАМ И ПРОБЛЕМИ....ЗАМИНАХ ЗА 4УЖБИНА ИСПАНИЯ )ПРИ СЬПРУГА СИ....И СИ ВЗЕХ И КУ4ЕТО....
НЕ ГО ОСТАВИХ ДОРИ И НА РОДИТЕЛИТЕ СИ....КАМО ЛИ ДА ГО ИЗХВЬРЛЯ...
*
« Отговор #30 -: Февруари 21, 2007, 21:00:24 pm »
добре де, няма нужда да я нападате повече, тя искаше просто да попита дали пречи домашния любимец, просто не подходи правилно.от това, което пише разбрах, че много обича кученцето си и няма намерение да го изхвърля, а само да го даде на майка си, ако евентуално пречи.
няма смисъл от повече упреци.ако животинчето е добре гледано, обезпаразитявано редовно и ваксинирано, няма опастност.това е.
*
« Отговор #31 -: Февруари 22, 2007, 00:15:31 am »
Полинита82, такъв е живота мила. Много съжалявам, че си се почувствала наранена от някои мнения, но просто по някой път не осъзнаваме как без да искаме пишем и казваме неща, които нараняват другите (това важи особено за интернет общуването). Като че ли забравяме, че разговаряме с хора, а не с машини. Предполагам, че думичката "махна", която си използвала в първият си постинг е предизвикала всичко това. По някой път думите се възприемат прекалено буквално и объркващо, въпреки че човек може въобще да не е вложил такъв смисъл, какъвто например ще се стори на някой друг.
Но по темата:
Аз също обичам безкрайно животните (да си призная повече котките), но ако един ден трябва да поставя тях и собственото си дете на кантар, то е ясно кое ще натежи. Не искам да кажа, че ще ги изхвърля, но все пак колкото и да са ваксинирани и обезпаразитени, винаги ще се терзая дали няма да навредя на така желаното си и чакано толкова години детенце. Може и да е психарско от моя страна, но ако се случи, просто ще искам да си вложа цялата сила и енергия в това детето ми да е добре, независимо дали животното ще му навреди или не. Много ми допадна постинга на Лейди11 и мерките за безопасност, които е предприела. Мисля, че е много разумно.
Моля за извинение, ако съм наранила някой от любителите на кучета и котки с мнението си, със сигурност не е било умишлено.

Полинита82, успех в бебеправенето :)!   
« Отговор #32 -: Февруари 22, 2007, 00:58:07 am »
... позната, с която скъсах всякакви отношения хаби бензин до  Витоша да  зареже кучето си/...
За такова нещо американците вкарват в затвора. Тази студенокръвна к***а не можа ли да намери на кого да подари животното?  :x :x :x Предполагам не знаеш какво се е случило с кучето после, но едва ли се е върнало у дома след нея. Представям си, какво му е било на животното... :cry: Побеснявам, като науча за такова отношение към домашно животно. И аз познавам една, която изгони кучето си от къщи, за да го замени с друго, щото така и хрумнало. Замервала го с камъни, защото не искало да си иде. До колкото знам смила и децата си от бой. По отношението към животните личи отношението към хората.

Извинете ме за офтопика.  :?

« Отговор #33 -: Февруари 22, 2007, 14:17:51 pm »
Патриция, за жалост не знам, минала давност... :?Доста си поревах, а тая жена  вярно си е за затвор.
 Относно  палналия фитил на чувствителността  ни по повод темата-да, често приемам буквално думата `махам` казана за животно, защото допускам, че щом на човек му е минала такава мисъл, нищо чудно и да го направи. Не визирам момичето, пуснало темата, мисля, че има сърце и душа, които  няма да й позволят.Визирам хора, които матрично прибират и изхвърлят животинки.Поне да поемат отговорност и да отделят от времето си да намерят нови стопани.
Предлагам всички кучестопани и котешки такива да пуснат по една снимка на косматковците в едоименната тема в общия неангажиращ форум, че нещо е позамряла. :P
*

Butterfly_

• 273
  • Много, много щастлива мама и съпруга!!!
« Отговор #34 -: Февруари 22, 2007, 17:25:57 pm »
Аз не мисля, че пречи! Ние нямаме домашен любимец, но при родителите ми има зайче (домашно, декоративно), папагали и рибки!
Според вас, дали биха пречили?
« Отговор #35 -: Февруари 22, 2007, 22:12:21 pm »
Патриция, за жалост не знам, минала давност... :?Доста си поревах, а тая жена  вярно си е за затвор.
 Относно  палналия фитил на чувствителността  ни по повод темата-да, често приемам буквално думата `махам` казана за животно, защото допускам, че щом на човек му е минала такава мисъл, нищо чудно и да го направи. Не визирам момичето, пуснало темата, мисля, че има сърце и душа, които  няма да й позволят.Визирам хора, които матрично прибират и изхвърлят животинки.Поне да поемат отговорност и да отделят от времето си да намерят нови стопани.
Предлагам всички кучестопани и котешки такива да пуснат по една снимка на косматковците в едоименната тема в общия неангажиращ форум, че нещо е позамряла. :P
Надявам се когато се пооправят законово нещата, случките с изоставени животинки да са рядкост.

Пуснах в темата и моите домашни любимци. :nickitty:  :D

http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=484.msg171084#msg171084 
« Последна редакция: Февруари 22, 2007, 22:17:11 pm от Patricia »