0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
Пластика на тръбите.
« -: Февруари 20, 2007, 08:49:17 am »
Здравейте момичета! :D
Интересува ме вашия опит ,дали някой е правил пластика на тръбата
и какъв е резултата.Някои са на мнение ,че няма смисъл........други пак че може да е успешна.
(при мен положението е следното........дясна тръба проходима ,идеална........лявата частично проходима ,цялата в сраствания и залепена на таза..............скоро мисля да правя лапаро и се чудя дали да настоявам да ми отпушат лявата тръба ????/)
ЕЕ последното решение все пак ще е на док ,след като види при лапаро каква каша е вътре.Но ме интересува и вашето мнение ,опит.
Оф май го написах много объркано,......честно казано и аз съм много ибъркана. :DБлагодаря ви ! :D :D :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
Re: Пластика на тръбите.
« Отговор #1 -: Февруари 20, 2007, 08:54:29 am »
Довери се на лекаря си. Каквото той реши в последния момент. Предполагам, че ако има възможност - ще направи необходимото за възтановяването.
*
« Отговор #2 -: Февруари 20, 2007, 09:35:56 am »
Ади, опасявам се, че това не е решение, което ти трябва да вземеш. Всичко зависи от степента на срастванията, дали са вътрешни и/или външни, от способностите на лекаря. Всеки доктор би трябвало да мисли за доброто на пациетна си и въз основа на това да прецени дали може да "реконструира" тръбата и съответно да прецени дали това е по възможностите му!
Аз имам правена пластика на тръби, но не забременях след направата й. Все пак, докторът е преценил, че ще ми остави и двете тръби /макар да бяха с хидросалпингси, които естествено е махнал/.
Редно е по време на лапарото да се направи и тест за проходимост на тръбите и ако лявата ти тръба пропуска - да се прави пластика. Но това са само гадания. А ти къде реши да правиш лапарото?

*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #3 -: Февруари 20, 2007, 13:46:51 pm »
(при мен положението е следното........дясна тръба проходима ,идеална........лявата частично проходима ,цялата в сраствания и залепена на таза
Ади, предполагам това са заключенията ти от цветна снимка :?:.
Абе то и при мен заключението от снимката беше: лява тръба проходима, а дясна непроходима и сраснала краниално, но по време на лапарото нещата се оказаха точно обратно :D. Дясната тръба си беше съвсем наред (явно по време на снимката е направила спазъм), а лявата беше дълга, нагъната и почти не пропускаше. Док беше махнал срастванията в следствие на което тръбата вече пропускаше нормално.

При теб нищо не пречи обаче, когато обсъждате с док операцията да му споделиш желанието си да "направи каквото може"  :lol: за спасяването на тръбата. Всичко друго е в неговите ръце.
Стискам палци и чакаме резултати :crossfingers: :hug2:.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #4 -: Февруари 20, 2007, 14:31:10 pm »
Успех, Adi!
Мисля, че трябва да се довериш на лекаря си, той ще направи най-доброто за теб! Успешна лапароскопия и после бърз + резултат!
Пиши как са се развили нещата! :goodluck:

*
« Отговор #5 -: Февруари 20, 2007, 19:36:20 pm »
ади, миличка, според моята снимка, тръбите ми бяха-лява-абсолютно запушена, дясна-нагъната като цигарен дим.просто често от самата болка правиш спазми и не пропускаш контрасната материя.на лапарото ми се оказа, че тръбичките ми са идеални.направи си първо лапаро, пък после мисли.
*

adi

• 7710
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2007, 20:45:21 pm »
Милички много ви благодаря за отговорите! :DВ понеделник имам час при док да обсъдим нещата и да ми назначи дата на лапаро(най-вероятно за март месец).Честно казано в главата ми е голяма каша ,мисля за хиляда работи.......кое ще е по-правилно .......дали ще има ендометриоза???? .......иска ми се ако може да се отпуши лявата тръба........страх ме е от самото лапаро :(.
Но сте прави,трябва да се доверя на док,той най-добре ще прецени какво е положението и как ще процедира. :D
*
« Отговор #7 -: Февруари 20, 2007, 20:48:10 pm »
миличка, нормално е да те е страх.аз като влязох за лапаро и като ревнах.......ама аз съм такава бъзла, че от вземане на кръв ме е страх.от писането ти разбирам, че си правила цветна снимка.ако сега трябва да избирам между снимка и лапаро, с 4 ръсе и 3 крака ще гласувам за лапаро.всичко ще бъде наред, нищо не усещаш.
стискам ти палци!!!
*

adi

• 7710
« Отговор #8 -: Февруари 21, 2007, 20:09:20 pm »
МИМКА  :bighug:
« Отговор #9 -: Февруари 23, 2007, 13:50:45 pm »
Мила Ади, при мен единствената ми тръба беше стеснена в единия край и след лапарото доктора ми предложи операция за пластика на тръбата,е нямах избор и се подложих.Резултат нямаше но,най лошото е че,кото споделих на доктора при който ходя направо се измя че,от тази операция нямало файда.При теб може да не е същото,обмисли добре нещата,ако трябва потърси и друго мнение.Успех!
Вярвай в трудни моменти,смей се когато тъжиш,лесно е глава да отпуснеш,трудно е да победиш!
*

georgeel

• 625
  • На мама разбойника
« Отговор #10 -: Февруари 24, 2007, 12:26:58 pm »
При мен беше така:възпаление на дясната тръбата-махнаха я.Но същевременно ми направили и пластика на лявата тръба,след това 7хидротубации да за видят дали е проходима.Уж-ДА,ама реално-НЕ е.Сега чакам лапороскопия.Други доктори са ми казвали че няма смисъл от пластика-аз незнам дали е така.Но се уверих че при мен нямаше резултат.Успех ти желая,каквото и да решиш.
*
« Отговор #11 -: Февруари 24, 2007, 17:07:26 pm »
    Ади, не се страхувай от лапароскопията! Напоследък все си мисля да направя втора лапароскопия. На цветната ми снимка не се контрастираха и двете тръби, а от това, което чета във форума разбирам, че може и да не е точна диагнозата ако се направи спазъм. 

И от тук един въпрос към всички, които са правили цветна снимка - какво е усещането по време на снимката ако матката или тръбите са направили спазъм и не са пропуснали контрастното вещество?
    При лапароскопията ми е установено, че по дължината си тръбите са проходими, но оглед не е направен до край. Оттук си мисля, че може и да са проходими??? Дали да направя втора лапароскопия...
    Поздрави!

П.П. Ще се побъркам вече...

Ади целувки от мен и смело!
*

adi

• 7710
« Отговор #12 -: Февруари 25, 2007, 08:47:37 am »
Момичета благодаря ви за отговорите! :D :D :D

RIBA аз до сега съм правила само цветна снимка кадето едната тръба ми е проходима а другата пропуска само до някаде и е в сраствания.Да ти кажа честно от лявата страна болката БЕШЕ УЖАСНА(незнам обаче дали от спазъм или от сраствания)!От дясна проходимата страна беше поносима. :D

лапароскопия...е най-точния диагностичен метод :D
*
« Отговор #13 -: Февруари 25, 2007, 09:37:59 am »
ади, миличка, убедих се, че болката не е показателна.при мен беше адска, щях да колабирам на масата, а виж после на лапарото какво се оказа-всичко си ми е наред.
*

mishanta

• *
  • 7232
  • Не пропускайте профилактика при мамолог! Важно е!
« Отговор #14 -: Февруари 25, 2007, 12:24:40 pm »
Ади :sunshine: извини ме,аз нямам лапароскопия или пластика,
но имам две хидротубации и искам да отговоря на Рибка!

Макар да знам че,има разлика му хидротубация и цветната снимка!

Рибонка :flower:,аз правих две хидротубации в рамките на два месеца,
-ноември направих спазъм на първата и се наложи да повторим декември!
Резултат беше добър при втората,проходимост и на двете тръби!
За болката мога да кажа,че е нещо което се изтърпява!
Трае няколко минути и боли повече,ако новината е лоша....
Когато направих спазъм ме боля повече(усещането е като болезнен цикъл)!
Неразположението и отшумяването на болката трая до вечерта и пих аолин..
Но ако трябва да бъда откровенна,неизвестноста
ме притесняваше повече от болката!
Втория път беше почти същото,но когато разбрах че всичко е наред.....
новината ми даде сила.....станах и си тръгнах!

yahoo_17Късмет Ади! yahoo_17Късмет Рибка ! yahoo_17

« Последна редакция: Февруари 25, 2007, 19:05:08 pm от mishanta »
Благодарение на Вас съм Майка :flower: :flower:
Димитър 07.11.07 и Калина 21.10.09
:heartbeat: :heartbeat:

* Чувствителните хора живеят върху върха на пръстите си, за да не притесняват никого.
Прекосяват живота без да вдигат шум, защото целият шум е вътре в самите тях *

:eat: Рецептурник на майсторките в Зачатие :)
« Отговор #15 -: Февруари 25, 2007, 16:43:42 pm »
Ади аз  имам две лапароскопии и една лапаротомия(пластика на тръбите),и две цветни снимки.Няма да навлизам в подробности,защото вече съм писала.Само искам да споделя,че от пластиката няма особен ефект,а последствията са сраствания и повторно запушване на тръбите.Последното ми лапаро беше през декември,оказа се че тръбите са запушени и няма вариант за отпушване,заради лапаротомията.Сега чакам на опашката естествено за ин витро.Ако правиш лапаро е важно кой ще ти го прави,а също така се итересувай какво точно ще ти прави.Ако имаш нещо да питаш пиши на лични.С удоволствие ще ти отговоря.Много е лошо човек да не е информиран добре както бях аз преди. :(