0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

anelina

моля за съвет
« -: Февруари 19, 2007, 10:28:52 am »
Здравейте мили момичета,
Влизам в този форум с надеждата да получа мнения по въпроса,който ме вълнува.Искам да започна опити за забременяване, тъкмо когато решихме, мъжа ми претърпя инфаркт(преди 4 месеца) за щтастие сега е добре след специална операция на засегнатия кръвоносен съд. Във връзка със заболяването обаче приема много медикаменти, за намаляване на кръвното налягане,за намаляване рисака от съсиреци,за холестерол,за подтискане на имунната система за да не отхвърли поставената в кръвоносния съд пластина  и др.Моля ви ако имате информация или познания по въпроса да ме посъветвате колко време трябва да изчакам или може да започнем независимо от медикаментите.Нямам търпение но се безпокоя много от ефекта на лекарствата,има ли опастност те да се отразят зле на бебчето.Много сте мили,чакам с нетърпение какво ще кажете.
п.с.
Чувствам се неудобно от лекуващия лекар на мъжа ми, затова не съм го питала ,но пък той човека си е лекар по сърдечните болести,ако сред вас има компетентни ще се радвам да се включат с мнение
*
Re: моля за съвет
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2007, 10:31:23 am »
Непременно се консултирайте с лекуващия лекар на мъжа ти. Той има представа за влиянието на лекарствата върху репродуктивните функции.
Късмет.

"Нищо на света не е същото щом някъде там, неизвестно къде, една овца, която не сме виждали, е изяла или не е изяла една роза..."
Антоан дьо Сент Екзюпери
*
« Отговор #2 -: Февруари 19, 2007, 11:29:03 am »
Само лекуващят лекар на мъжа ти може да каже със сигурност. Той е изписвал лечението и знае точно за какво става въпрос.
*
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2007, 11:30:37 am »
Регистрирай се и напиши лично съобщение на Мели: тя е лекар и се занимава точно с това! Тя ще ти обясни как се образуват сперматозоидите, колко време отнема това и до каква степен влияят лекарствата на спермогенезата. Ще ти даде и съвети.

Лекуващият лекар едва ли разбира от репродуктивна система и спермогенеза в детайли. Той ще си знае човека как тези лекарсвта влияят на сърцето, няма да е напълно подготвен за въпроса ти, затова направи консултация с Мели.
Alexandra
*

anelina

« Отговор #4 -: Февруари 19, 2007, 12:14:36 pm »
Радвам се да чуя мненията ви,
Лекаря на мъжа ми изглежда доста строг респектира ме и все повтаря да намалим оборотите а какво намаляване когато става въпрос за правене на бебе,мъжа ми и той не смее да го попита.А мога ли да задам въпроса до Мели тук във форума.Мислех че съм се регистрирала, ще прочета пак как става,благодаря страхотен форум,малко се изплаших като се поразрових из него,дано всички забременеят успешно и час по-скоро!!!

*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Февруари 19, 2007, 12:17:18 pm »
Изчакай Мели - тя ще ти отговори тук. Но трябва лекуващият лекар да попиташ. Попитай го кога смята да ви разреши да продължите опитите. Той най-добре познава състоянието на съпруга ти и ще прецени най-добре.
*

Мели

• Д-р Мариела Даскалова
  • *
  • 12161
  • Timeo Danaos et dona ferentes
« Отговор #6 -: Февруари 20, 2007, 07:43:14 am »
Анелия, какви лекарства приема съпругът ти? Как е с килограмите? Пуши ли?

Колкото до намаляване на оборотите - прав е, има си приоритети, примерно първо жив, след това здрав и после родител, нали така?
« Последна редакция: Февруари 20, 2007, 12:52:17 pm от Мели »

"Намирал съм смисъл в живота, радост и щастие само тогава, когато съм можал да направя нещо добро, да бъда полезен на народа си, на бедните, на страдащите. Богатството, спечелено с честен труд, трябва да служи човеку, за да върши добри и полезни дела."
Димитър Кудоглу
*

anelina

« Отговор #7 -: Февруари 20, 2007, 10:56:57 am »
Здравей Мели,
Слава богу мъжа ми се чувства много добре,не пуши и се опитва да съблюдава режим,който даде резултати.Лекарствата които пие са следните:тритейс-инхибитор за понижаване на кръвно налягане;плавикс-тромбоцитен антиагрегат;предоктал-за профилактика на артериите;аторис-инхибира образуването на холестерол в черния дроб;Анопирин-антитромбоцитно средство;бизогама 10-за кръвно налягане.На 33г съм а той на 43г,той има едно дете от първия си брак,разбързала съм се защото както виждаш съм позакасняла,можем ли да правим опити,ако трябва да изчакаме колко трябва,някои от медикаментите ще го пие до края на живота си.
п.с.
Аз съм си направила няколко изследвания и нещата изглеждат добре,не бързам да правя цветна снимка и хормони за не психясвам предварително,чакам с нетъпение отговора ти!!!