0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Въпрос относно зацапване и цикъл
« -: Февруари 19, 2007, 00:10:39 am »
Момичета,не ми се искаше да пускам цяла тема,но определено този месец цикъла ми доста ме притесни,а ми е първи ден и няма как да посетя лекар,за да разсее страховете ми.
Картинката е следната:
Имах положителен тест за Ову и падане на БТ,което ме навежда на мисълта,че съм имала може би  овулация.Няколко дни след овулацията имах досадно често уриниране,което не беше съпроводено от болка.Тест за бременност не съм правила.Спрях да меря БТ,защото внезапно баба ми почина и пътувах.Същевременно новината доста ме покруси и няколко нощи не мигнах изобщо.
На 28-мия ден от цикъла ми получих съвсем леко зацапване сутринта,което беше еднократно.Тази сутрин това се повтори.Цикъла ме навести едва преди около два часа и не тръгна нормално,а с кафеникаво течение,което ме притесни и изненада,не бях имала такова досега.Просто ми е дискомфортно м някак си,когато ми свърши веднага ще отида на лекар,поне за собствено успокоение,но дотогава ще съм щастлива ако дадете мнение ....
Как мислите,възможно ли е от изживяния емоционален стрес да се е получило така с цикъла ми?Благодаря,че ме изчетохте :)
На всички,чакащи +++ резултат от сърце желая две чертички и много усмивки! :flower: :flower:
« Последна редакция: Февруари 19, 2007, 00:15:40 am от Бианка »

Re: Въпрос относно зацапване и цикъл
« Отговор #1 -: Февруари 19, 2007, 01:12:11 am »
Според лекарите, които аз съм посещавала, до два дни преди началото на цикъла е нормално да започне зацаване. При мен е около 6-7 дни, но имам проблем с прогестерона. При теб предполагам е от преживяния стрес. А не е зле да си направиш един тест. Възможно е да ни зарадваш с добри новини. :D Надявам се всичко да е наред при теб.  :)

« Отговор #2 -: Февруари 19, 2007, 01:20:07 am »
Благодаря за отговора,Патриция,много ме успокои.
 :bighug: :thankyousign:Може би ще се простя с мечтите за бебче този месец,но не се отчайвам и за миг ...няколко дни релакс :bubblebath: и продължавам смело напред :balk_138: и дано другия месец... stork-girl
Успех и на теб yahoo_17 yahoo_17 yahoo_17

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #3 -: Февруари 19, 2007, 07:43:15 am »
БаНКА ,НАПРАви все пак един тест! :D :D :DДано да е положителен!Всичко е възможно.(сестра ми имаше леко зацапване и накрая се оказа цветна бременност)
Иначе по принцип зацапване преди М е нормално явление.
« Отговор #4 -: Февруари 19, 2007, 10:18:01 am »
За съжаление,Ади,вече не е само зацапване :(
И БТ падна,така,че май ще е нов цикъл-нов късмет yahoo_17

« Отговор #5 -: Февруари 19, 2007, 10:28:37 am »
Бианка, само за твое успокоение - напълно е нормално преживяния стрес да се отрази на цикъла ти.... Когато баба ми почина (бог да я прости) цикъла ми първо дойде на 14-я ден, после закъсня с една седмица... След това всичко се нормализира...

Съжалявам само, че вече не е просто зацапване, но стискам палци следващия месец да ни зарадваш с хубава новина  :balk_21:
« Последна редакция: Февруари 19, 2007, 10:38:12 am от rally_pat »

Лекарства след процедура се спират само след изрична консултация с лекуващия лекар!!!
« Отговор #6 -: Февруари 19, 2007, 10:37:12 am »
Благодаря ,rally_pat  :bighug:
Същото желая и на всички вас,прегръщам ви !
И само положителни тестове :bfp: :flower:

*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #7 -: Февруари 19, 2007, 20:36:42 pm »
Бианка съжелявам мила! :( Как то ти написа Рали,нормално е след стрес да се разбъркат хормоните и от там да има отклонение в цикъла.
Дано следващия месец ти закъснее за 9 месеца! :DУспех мила! :D
« Отговор #8 -: Февруари 19, 2007, 21:00:07 pm »
Ади,
Благодаря,мила :balk_21:
Вече съм добре и не се отчайвам...е,стана ми малко мъчно,но бързо го преодолях и се готвя за нови опити,дай Боже-ползотворни.
Много успех желая и на теб от сърце :flower:
И благодаря за подкрепата :bighug:

*
« Отговор #9 -: Март 31, 2007, 15:55:17 pm »
На мен преди една година преди да ми дойде ми зацапваше по един-два дена. Но сега (вече една година)почва 5-6 дена да ми зацапва преди да ми дойде. Първите два-три дни е бежово после потъмнява, става тъмно кафяво после ми идва. Като ми дойде върви пет дена нормално и към шестия почва в обратен ред тъмно кафяво по светло и накрая бежово. Изследвала съм си хормоните уж са наред. Бях пила едни витамини Lecivit и докато ги пиех пак ми зацапваше само два дена, но като ги спрях пак почна по пет-шест.
Незнам нормално ли е?
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
*
« Отговор #10 -: Март 31, 2007, 21:45:45 pm »
rosle, а прогестерона как ти е? Може да е нисък и от там да идва проблема. Ако искаш можеш да си вземеш витамин Е и да видиш дали зацапването ще е по-слабо. От него има и в съставките на Лецивит-а. Може би той е бил причината зацапването да намалее.
Все пак е добре да се консултираш с лекар, защото може да се дължи на най-различни причини!
*
« Отговор #11 -: Април 01, 2007, 16:15:31 pm »
Прогестерона ми е добре поне така ми каза доктора - 22,88ng/ml (М<0.2-3.37 Жф.ф0,27-2,61 ов.ф. 5,25-38,63 лут.ф.3) изследван на 21 ден от цикъла
Много е тъжно когато виждаш как твоите мечти се сбъдват на някой друг
*

Lara

« Отговор #12 -: Април 01, 2007, 19:02:09 pm »
Здравейте, момичета! И аз имам кратко въпросче относно зацапването. За първи месец пробваме да имаме бебче. Ранният тест, който направих беше положителен, следващият обаче с обратен резултат. Остават ми три дни до М., а от седмица имам зацапване, което се усилва и е тъмно кафяво на цвят. Не ми се е случвало досега. От същото време имам и порядъчен апетит и температура около 37. Имате ли представа какво би могло да одначава всички това.Не знам дали съм уцелила подходящата тема, но ще съм ви много благодарна за отговорите! Поздрави и пожелания за сбъднати желания на всички!
« Отговор #13 -: Април 01, 2007, 19:05:14 pm »
Здравейте, момичета! И аз имам кратко въпросче относно зацапването. За първи месец пробваме да имаме бебче. Ранният тест, който направих беше положителен, следващият обаче с обратен резултат. Остават ми три дни до М., а от седмица имам зацапване, което се усилва и е тъмно кафяво на цвят. Не ми се е случвало досега. От същото време имам и порядъчен апетит и температура около 37. Имате ли представа какво би могло да одначава всички това.Не знам дали съм уцелила подходящата тема, но ще съм ви много благодарна за отговорите! Поздрави и пожелания за сбъднати желания на всички!
   Най-добре отиди на лекар!!!!
*

Lara

« Отговор #14 -: Април 01, 2007, 19:09:42 pm »
Това съм го планирала  за вторник :D Просто ми се ще да узная дали и други са имали моите преживявания. Нали знаете ак трудно върви чакането...
*
« Отговор #15 -: Април 01, 2007, 22:57:36 pm »
ЛАра, аз  имах преди 1 година зацапване 4 дена преди закъснението на М. Бях бременна, но за съжаление само за 7 седмици. Най-добре е да направиш кръвен тест и ако си бременна, отивай на лекар. Желая ти успех!
*

Lara

• 507
  • Най-хубавото е невидимо за очите...
« Отговор #16 -: Април 02, 2007, 20:12:52 pm »
Благодаря от сърце за хубавото пожелание! Май този път за съжаление /или не ако е имало проблем/, крайният резултат няма да е положителен. Но все пак е само първи опит, нали?  :D А на лекар така или иначе ще отида утре. Запазила съм си час. Поне да ми каже дали е необходимо да сторя нещо допълнително в подкрепа на прекрасното желание! Успех на всички!

*
« Отговор #17 -: Април 03, 2007, 18:02:33 pm »
На мен преди една година преди да ми дойде ми зацапваше по един-два дена. Но сега (вече една година)почва 5-6 дена да ми зацапва преди да ми дойде. Първите два-три дни е бежово после потъмнява, става тъмно кафяво после ми идва. Като ми дойде върви пет дена нормално и към шестия почва в обратен ред тъмно кафяво по светло и накрая бежово. Изследвала съм си хормоните уж са наред. Бях пила едни витамини Lecivit и докато ги пиех пак ми зацапваше само два дена, но като ги спрях пак почна по пет-шест.
Незнам нормално ли е?

Зацапването може да се дължи и на други освен хормонални причини. Аз също имам зацапване 5-6 дни преди М и когато споделих с докторката тя каза, че ще ме погледне дали нямам някоя миома или полип. Оказа се, че имам 2 малки образувания и най-вероятно на това се дължи зацапването.
Re: как да забременея
« Отговор #18 -: Юни 27, 2008, 10:19:36 am »
здравейте на всички!!!
бих искала да ми дадете съвет и по възможност на пощата ми-viktoria866@abv.bg
Ситуацията е следната-на 22год съм,имам 3 операции от кисти на яйчниците,при третата ми махнаха единия яйчник и тръбата.Дефакто съм само с 1.Искам бебе,правя опити от 8 месеца,защото при консултация със специалист в София той ми обясни че единственият начин да спрат кистите е да родя.Правя опити,тестове за овулация...и нищо.И така месец след месец.Как да забременея,имам ли шанс
*
« Отговор #19 -: Юли 02, 2008, 13:15:15 pm »
<a href="http://[i]Здравейте момичета, <br />и аз искам да споделя относно зацапването или цветната бременност. И ние правим опити за бебче и аз се чувствах доста странно&gt; гадене на моменти,кръвното ми падна, гърдите много ме боляха, отпадналост и нервност, на моменти съм много раздразнителна това преди да ми дойде. по принцип ми тече 3 дни, а този път само 2дни и беше много тъмно на цвят, и по слабо и на 2 ден просто изчезна изведнъж, нито петънце, нищо. Никога до сега не ми се е случвало такова нещо. Незная дали може да е цветна бременност. Мисля си да изчакам до др път, когато трябва да ми дойде.Искам да помоля за съвет от вас. Ако някоя е имала същия случай, моля да сподели, или да ми дадете съвет как да постъпя.Благодаря предварително! Успех на всички![/i]" target="_blank" rel="noopener noreferrer" class="bbc_link bbc_flash_disabled new_win">http://[i]Здравейте момичета, <br />и аз искам да споделя относно зацапването или цветната бременност. И ние правим опити за бебче и аз се чувствах доста странно&gt; гадене на моменти,кръвното ми падна, гърдите много ме боляха, отпадналост и нервност, на моменти съм много раздразнителна това преди да ми дойде. по принцип ми тече 3 дни, а този път само 2дни и беше много тъмно на цвят, и по слабо и на 2 ден просто изчезна изведнъж, нито петънце, нищо. Никога до сега не ми се е случвало такова нещо. Незная дали може да е цветна бременност. Мисля си да изчакам до др път, когато трябва да ми дойде.Искам да помоля за съвет от вас. Ако някоя е имала същия случай, моля да сподели, или да ми дадете съвет как да постъпя.Благодаря предварително! Успех на всички![/i]</a>