0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

titi78

моля ви за съвет /гинеколог в Пловдив/
« -: Февруари 18, 2007, 00:35:52 am »
Здравейте, момичета! От година вече чета но все не събирам смелост да пиша. Мисля, че е време да се насоча към клиника по стерилитет. Със съпруга ми правим опити от близо 4 години но от две години меря БТ.  От  Пловдив съм, но незнам дали тук има добри специалисти. До сега сме направили спермограма (коята е добра), 3 стимулации с клостилбегит и УЗИ на 22-я ден, но тръбите ми не са проверени...а изследване на хормоните правих по мое настояване...след като взех да чета, мисля, че трябва да си сменя гинеколога.Моля ви, да ме посъветвате към коя клиника да се насоча?
« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 11:32:05 am от Lali »
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
Re: моля ви за съвет
« Отговор #1 -: Февруари 18, 2007, 05:02:55 am »
Щом си от Пловдив - клиника "Торакс" и д-р Даскалов!

Къде е правена спермограмата?
*

adi

• 7710
  • УСМИХНИ СЕ И СВЕТА ЩЕ СТАНЕ ПО-КРАСИВ
« Отговор #2 -: Февруари 18, 2007, 08:47:37 am »
До сега сме направили спермограма (коята е добра), 3 стимулации с клостилбегит и УЗИ на 22-я ден, но тръбите ми не са проверени...
(непростимо е да се прави стимулация без проверка на тръбите!!!!! смени лекарката
Мила titi78 4 години е много дълъг период,така че няма време за губене!Непременно се насочи към специалист по стерилитет!!!
И аз съм за доктор Даскалов в Пловдив.При него можеш да си направиш всички необходими изследвания за да се изясни каде е проблема.Иначе спермограма ,ако не сте я правили в клиника по стерилитет,може и да не е вярна.Често се случва така. :(
Успех мила и дано скоро да има положителен резултат при теб! :D :D :D
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #3 -: Февруари 18, 2007, 09:30:57 am »
Д-р Даскалов - Торакс.
*

stanley_78

• 408
  • Твоите деца не са твои деца, те са рожба на копнеж
« Отговор #4 -: Февруари 18, 2007, 11:30:01 am »
Незнам дали другите момичета са пациентки на д-р Даскалов, но аз като пациент съм с две ръце за него. Не губи и ден, а бягай в Торакс. Докторът ще ти хареса, много е важно да се чувстваш в сигурни ръце. Сигурно си го разбрала вече. 4 години са твърде много време, казвам ти го от позицията на моите 4. Зачеването понякога се оказва дълъг процес. Успех  мила!
*

titi78

« Отговор #5 -: Февруари 18, 2007, 11:39:27 am »
По-точно правихме две спермограми едната тук в Пловдив, а другата в София, моят гинеколог ни прати в Медицински АГ център "Димитров". Каза , че е добра... Аз го попитах дали не трябва да направя цветна снимка, при което той отговори, че е най-добре да направя лапраскопия....Момичета, може ли някой който ходи при д-р Даскалов от клиника Торакс, да сподели мнение. Благодаря ви!
*

titi78

Re: моля ви за съвет /гинеколог в Пловдив/
« Отговор #6 -: Февруари 18, 2007, 11:49:13 am »
Влагодаря ви, stanley_78 , можеш ли да ми дадеш телефон на доктора за да си запазя час...
*

stanley_78

• 408
« Отговор #7 -: Февруари 18, 2007, 11:55:31 am »
621-620 е тел.на регистратурата. Като се обадиш ще кажеш, че си нов пациент без регистрация. Като отидеш на място вече те регистрират и ти дават номер, под който си заведена в системата им и всички изследвания излизат под него. Защо пък да не си направиш снимка на тръбите, а направо лапаро? Не го разбирам тоя твой доктор.
*

Pesheck

• *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
« Отговор #8 -: Февруари 18, 2007, 11:55:56 am »
Аз съм една от многото негови пациентка и за това отговарям. Много е внимателен, обяснява подробно всичко и не ти спестява никакви изследвания с цел уж да ти излезе по-евтино. Аз бях при един такъв лекар преди да посетя Торакс, който работи на принципа "Дай да видим какво ще стане така, пък после ако не става ще направим и другото изследване". По този начин загубих доста време и пари. Затова след като посетих за пръв път д-р Даскалов и ми изреди всички изследвания които трябва да направя, се успокоих, че няма да оставим нещо ненаправено, което може да се окаже причина за стерилитета. Сега съм спокойна, че каквито и да са резултатите от изследванията, поне ще имам някаква яснота по въпроса.
Другото са го казали момичетата, 4 години хич не са малко време, затова  си запиши час и отивай смело.

« Последна редакция: Февруари 18, 2007, 11:57:30 am от Pesheck »
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #9 -: Февруари 18, 2007, 11:58:44 am »
Защо пък да не си направиш снимка на тръбите, а направо лапаро? Не го разбирам тоя твой доктор.
Ми сигурно защото лапарото е по-скъпо от снимката.
*

titi78

« Отговор #10 -: Февруари 18, 2007, 12:07:26 pm »
Момичета, много ви благодаря непременно ще си запиша час при д-р Даскалов! Аз съм нова и не ми е много ясно как да ви пиша лични съобщения, но ще ми е много приятно да споделя с някой, който би ме разбрал. Загубих доста време, знам...Моят гинеколог точно за това ме праща на лапароскопия да "спестя" уж някое  изследване....вече му нямам вяра...
*

Pesheck

• *
  • 5861
« Отговор #11 -: Февруари 18, 2007, 12:12:53 pm »
Когато се регистрираш във форума, а не влизаш като гост, тогава ще можеш да пишеш на лични.
*

adi

• 7710
« Отговор #12 -: Февруари 18, 2007, 12:20:20 pm »
titi78 вече ти написах ,че ти препоръчвам доктор Даскалов. :D
Аз също си направих там някои изследвания и след време мисля да правя и новите инсеминации точно при него. :D :D :D(В Торакс имаш предимство,че можеш да си направиш цветна снимка с упойка)
Успех мила! :D

Иначе за лапароскопия...........това е единствения метод да се диагностицира  ендометриоза........дори ако има някакви сраствания те могат да се премахнат.(по-точен диагностичен метод няма)
Друг въпрос е ,че все пак е оперативна намеса.Лично аз мисля в скоро време да се подложа на лапароскопия.

« Отговор #13 -: Февруари 18, 2007, 12:35:56 pm »
Аз същ прочетох, че с лапараскопията се установява ендометриоза, но ме притесни факта че си е операция...и ще е по добре първо да пробвам с цветна снимка и инсеминация...ако са проходими тръбите, а после лапаро...
*

stanley_78

• 408
« Отговор #14 -: Февруари 18, 2007, 14:19:21 pm »
Имаш ли някакви съмнения за ендометриоза, че да правиш лапаро? Извинете невежеството, но моят проблем е от друго естество и много не съм се задълбавала по темата, но ми е интересно.
« Отговор #15 -: Февруари 18, 2007, 15:28:01 pm »
Кво те кара да си мисиш за ендометриоза, не ги мислете тези неща докато не ги спомене лекуващия ви лекар. Отиди си напреглед и там ще решите кое е по-добре.
url=http://www.zachatie.org/drz2010][/url]
*

lady_11

• 3217
  • МЕТЛАТА - любимото ми превозно средство!
« Отговор #16 -: Февруари 18, 2007, 16:04:39 pm »
Цитат
Лично аз мисля в скоро време да се подложа на лапароскопия.
Лично аз мисля пък в скоро време на забременяваш! Кви са тия лапароскопии!
*
« Отговор #17 -: Февруари 18, 2007, 17:11:50 pm »
titi78

Иначе за лапароскопия...........това е единствения метод да се диагностицира  ендометриоза........дори ако има някакви сраствания те могат да се премахнат.(по-точен диагностичен метод няма)
Друг въпрос е ,че все пак е оперативна намеса.Лично аз мисля в скоро време да се подложа на лапароскопия.

малко се отклонявам от темата.аз лятото правих лапаро при др. александров в АГ варна.оказа се, че всичко си ми е наред.нищо не ми е казано за ендометриоза, това значи ли, че и там всичко е ок?защото вече мислех и за ендометриоза да се изследвам, значи ли, че няма нужда?
« Отговор #18 -: Февруари 18, 2007, 19:45:34 pm »
Аз не си мисля за ендометриоза, но гинеколога ми ме праща на лапароскопия защото така ще се проверяло и проходимостта на тръбите ми и  за ендометриоза. Но вече реших да си запиша час при д-р Даскалов. А какви са симптомите при ендометриоза....
*

adi

• 7710
« Отговор #19 -: Февруари 18, 2007, 23:14:35 pm »
Цитат
Лично аз мисля в скоро време да се подложа на лапароскопия.
Лично аз мисля пък в скоро време на забременяваш! Кви са тия лапароскопии!
Направих всички изследвания,останаха само лапаро и имунологични.
И двете в най-скоро време ще ги направя!Поне да разбера каде е проблема. :D