0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

афродита

Антидепресанти-бременност?
« -: Май 23, 2005, 18:47:55 pm »
Искам да ви попитам следното:Взимам антидепресанти Ципралекс.Искам да забременея,но една лекарка ми каза,че 6 месеца след спирането им трябва да започнем да опитваме да забременея,за да се отстрани изцяло от организма излъчването им.Така ли е или просто трябва да ги спра.Благодаря предварително,ако някой знае нещо по темата.
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #1 -: Май 23, 2005, 18:59:10 pm »
Щом лекарката ти е казала, послушай я.
*

афродита

« Отговор #2 -: Май 23, 2005, 19:24:07 pm »
Да,но психиатърката пък ми каза ,че като решим да имаме дете,ще ги спра и няма да има проблем.Дали плодът се влияе от този вид антидепресанти?
*
« Отговор #3 -: Май 23, 2005, 19:35:28 pm »
Чувала съм, че не трябва да се пият антидепресанти, когато се правят опити за бебе.
*

афродита

« Отговор #4 -: Май 23, 2005, 21:08:04 pm »
Но колко жреме преди това? :?:
*

Lali

• *
  • 6277
  • Вярвам в чудесата!
« Отговор #5 -: Май 24, 2005, 08:33:21 am »
Щом лекарят ти е казал шест месеца, значи шест месеца. Не се притеснявай това е достатъчно време организма да се изчисти и последствия за плода няма да има. Успех.
*
« Отговор #6 -: Юни 29, 2005, 18:05:45 pm »
моят лекар ми каза че специално ципралекса не вреди на плода и може да се пие по време на бременност. каза ми също така че е имал няколко пациентки, които са го пили по време на цялата бременност, и са родили нормални и здрави деца. за съжаление няма достатъчно изследвания върху бременни с хапчета за да има пълна сигурност за това. аз лично мисля да се посъветвам с няколко психиатъра ако успея да забременея, но няма да ги спирам преди да съм успяла. за после много зависи и от състоянието. все пак лечението с антидепресанти изисква натрупване, а не всички имаме време да чакаме 2-3 години...

Re: Антидепресанти-бременност?
« Отговор #7 -: Април 28, 2010, 11:28:34 am »
моят лекар ми каза че специално ципралекса не вреди на плода и може да се пие по време на бременност. каза ми също така че е имал няколко пациентки, които са го пили по време на цялата бременност, и са родили нормални и здрави деца. за съжаление няма достатъчно изследвания върху бременни с хапчета за да има пълна сигурност за това. аз лично мисля да се посъветвам с няколко психиатъра ако успея да забременея, но няма да ги спирам преди да съм успяла. за после много зависи и от състоянието. все пак лечението с антидепресанти изисква натрупване, а не всички имаме време да чакаме 2-3 години...
Здр Пиппи , какво стана с вашето бебче , бързо ли се получи и какво стана с антидепресанта ? Питам , защото съм пила близо 2 години и половина ципралекс , а сега съм на золофт от година и нещо и правиме опити за бебчо вече 8 месеца . Лекаря каза , че лечението не би навредило на едно бъдещо детенце :)

*
« Отговор #8 -: Април 28, 2010, 12:29:07 pm »
Здравейте, аз също пия антидепресант, а също антипсихотик и седатив. Планираме и бебе. Що се отнася до антидепресантите може и да не вредят, но за антипсихотиците пише, че има риск от сърдечен дефект у плода.

При жълтеница у новороденото не се дава да се пие глюкоза, защото излишният  билирубин не се отделя с урината, а с изпражненията.
« Отговор #9 -: Април 28, 2010, 16:10:23 pm »
Преценката е сложна, много зависи от състоянието на майката, най-добре е по време на бременност да не се пие антидиепресант, но отново да кажа, че е мнго важна тежестта на състоянието на майката. Що се отнася за невролептиците там нещата са още по-сложни като се има предвид разстройствата, за които се изписват. Затова дали и в каква доза ще се пият лекарства трябва да се реши съвместно с психиатър. Що се отнася за спирането на ципралекса само защото правите опити за бебе не е много уместно. Ами ако година не забременееш и през това време страданието ти се задълбочи, после нещата стават много по-сложни. Ако чудото стане и състоянието ти позволява ще го спреш. А ако си добре, то така или иначе ще го спреш.
*
« Отговор #10 -: Май 13, 2010, 12:06:49 pm »
bebino, и двата пъти забременях докато бях на антидепресант (ципралекс, после сероксат). спрях го веднага след като разбрах, че съм бременна, постепенно де, за 5-6 дни. не съм имала проблем, чукам на дърво.
хубаво е да се спре антидепресанта като се установи бременност, макар че в по-тежки случаи знам, че може и по време на бременност да се взима, но това го преценяват лекарите. като цяло, според мен бременността действа добре на това състояние, помага да се издържи без лекарства :) на мен ми се наложи да го почна пак след първата бременност, лекарят ми ме предупреди, че и сега може да се наложи да пия пак, аз се надявам да не се налага и да се чувствам добре и без лекарства, но зависи, ще видим, дори и да се налага, не е страшно :) по-важното е да се чувстваме добре и да сме пълноценни :)
успех! :)