0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Без овулация
« -: Февруари 14, 2007, 16:14:02 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:02:23 pm от Bellla »
Пристрастена към д-р Хаус!
Re: Без овулация
« Отговор #1 -: Февруари 14, 2007, 16:39:17 pm »
А обикновенно колко дни ти е цикъла?

Не исакм да те отчайвам, но ако е минала наскоро се е отделила специална течност, по която лекарят съди, че е настъпила наскоро. Нека и другите момичета се включат.
*

peti_pati

• 746
  • Обещах на Марианче-догодина на днешния празник
« Отговор #2 -: Февруари 14, 2007, 16:41:16 pm »
Възможно е и да е минала, а е възможно и да е ановулаторен месец :?.
Всеки ц. си е сам за себе си.
Защо не си нанесеш стойностите на БТ в календара на Зачатие, така ще е по-лесно повече момичета да изкажат мнeние.
Намерихме нашето синче.
*
« Отговор #3 -: Февруари 14, 2007, 16:56:44 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:02:33 pm от Bellla »
« Отговор #4 -: Февруари 14, 2007, 17:49:59 pm »
Bellla, в никакъв случай не се отчайвай! Както каза и peti_pati, възможно е и да ти е ановулаторен месец. Мисля, че трябва по-продължително наблюдение, за да се стигне до заключението, че нямаш овулация. Само този цикъл ли си ходила? Аз лично не бих повярвала, освен ако не ми потвърдят диагнозата 3 поредни месеца.
*
« Отговор #5 -: Февруари 14, 2007, 20:56:12 pm »
То течност че се отделя-отделя, но:

1. Бил ли е добър ехографът? Ако е някой стар и замъглен, ще се види течност, ама друг път.

2. Бил ли е добър лекарят? Ако не знае за течността, хич няма да я потърси и няма да я види.

По температурна стойност, Белла, излиза, че ти е минала овулацията. 0,3 си е един добър скок в стойностите.

За да имаш доказана, а не предположена овулация, се ходи в три последователни месеца поне. Ама трябва да са наистина последователни! Февруари, март и април. Причината: този месец може да ти е ановулаторен (без овулация), това е нормално на всеки 12-13 месеца и се случва при всички жени (организмът си почива един вид) , другия месец може овулацията да е в дясно, но там яйчникът да е по-мързелив и да не се получи хубава овулация, а на третия-в ляво и да си имаш хубава овулация...Затова няколко месеца подред и то през ден около предполагаемото ову. Знам, че е скъпо на частни прегледи, трябват поне 2-3 всеки месец, за да ти е документирано всичко, но помисли: ако проблемът ти е една съвсем леко несинхронизиране на овулацията и нищо друго, просто трябва хубаво наблюдение, за да хване лекарят това и да го оправите в крачка!

Успех!

Alexandra
« Отговор #6 -: Февруари 15, 2007, 10:31:45 am »
Аз подкрепям мнението на Мари.
Бих препоръчала да се ходи на фоликуметрия при специалист по стерилитет или при специалист, който в действителност има представа какво и как трябва да гледа при фоликулометрията и съответно направи правилните заключения.
Напълно е възможно тази докторка изобщо да не знае за течност, която изтича при овулация.
Аз имам горчив опит от лекари, които явно не са специалисти в обаластта и ми приказват глупости.
*
« Отговор #7 -: Февруари 15, 2007, 10:37:21 am »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:02:48 pm от Bellla »
« Отговор #8 -: Февруари 15, 2007, 11:45:06 am »
Бела, щом си сигурна в качествата и заключенията  на лекаря си и имаш направена спермограма и тест за тръбите, разбира се, че можеш да пробваш да пиеш кломид. Ти действаш в случая по правилната схема, така както трябва да е. Единствено изследване на хормони нямаш.
Аз ти наговорих това в предния си постинг защото имам горчив опит. След еднократен преглед заключението беша липса на овулация и на следващия преглед ми беше изписан клостил, без да съм правила необходимите изследвания.
*
« Отговор #9 -: Февруари 15, 2007, 11:54:52 am »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:02:57 pm от Bellla »
« Отговор #10 -: Февруари 15, 2007, 13:35:51 pm »
Ами тогава давай напред и успех:-)
*
« Отговор #11 -: Февруари 15, 2007, 13:52:27 pm »
Мари, Стелиана точно 5 месеца ходя на фоликулометрия.Ехографа е мн.добър и лекаря също.Оказа се, че три месеца имам ову на левия яйчник, а от два нямам никаква.Говорихме с док да започна кломид.Имаме спермограма и хидротубация затова и мисля, че мога да опитам 1-2 месеца това лекарство.Знам ли вече....

Ааа! Хубаво тогава! Ние това не го знаехме!  :)
Значи при някои жени се случва това: единият ячник овулира, пък другия е мързелив един вид и не иска. Щом е надежден лекарят, действай по предписание. Само да напомня, че кломида съвсем не е толкова безобиден. Пие се най-много 6 месеца и най-много няколко пъти в живота винаги под лекарски контрол и следене с ултразвук. Ти сигурно го знаеш това, но да си кажа аз...
Успех, мила! Стискаме ти палци!
Alexandra
*
« Отговор #12 -: Февруари 15, 2007, 15:15:44 pm »
Благодаря ви момичета.
« Отговор #13 -: Февруари 15, 2007, 19:39:52 pm »
Bellla, само искам да ти кажа, че в САЩ има много жени, забременяли с помощта на Кломид, (там масово се практикува) и повечето ще си имат близнаци :D :D :D

*
« Отговор #14 -: Февруари 15, 2007, 21:22:48 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:03:16 pm от Bellla »
*

maxy

« Отговор #15 -: Февруари 16, 2007, 21:44:16 pm »
А пробвали ли сте тестовете за овулация за определяне на точния ден? Искам да ви кажа, че поне при мен въобще не бяха точни.. всъщост мислех че са точни защото и фоликулометрията и тестовете показваха липса на овулация около 3 месеца (веднъж не се доразви фоликула, а след това пих прогестерон и стана огромен без да се пукне) и когато мислех, че пак няма - отрицателен тест и нямахме контакт, на другия ден отидох на ехограф и лекарката каза, че има течност, не може точно да се кажа откога но ми биха прегнил и кажа веднага да се връщаме и да правим бебето :) но може и да сме пропуснали момента заради тъпия тест.. ще видим. Успех на всички!
« Отговор #16 -: Февруари 16, 2007, 22:11:30 pm »
Аз не мсиля, че тестовете за овулация могат да определят точния ден. На мен поне винаги ми излизaт положителни поне няколко дни подред. 
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 14:24:23 pm от Baby2007 »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #17 -: Февруари 16, 2007, 22:39:08 pm »
бела, а защо като овулираш с единия яйчник все пак не опитате още няколко месеца без клостил. защо не пробвате нестимулирано инсе напр когато овулираш спонтанно в ляво...де да знам. нещо много съм против стимулация почти веднага.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!
*
« Отговор #18 -: Февруари 16, 2007, 22:57:29 pm »
-
« Последна редакция: Август 10, 2007, 12:03:29 pm от Bellla »
*

лили

• 2151
  • мързи ме да натискам шифт-а
« Отговор #19 -: Февруари 16, 2007, 23:08:41 pm »
разбирам страховете ти. ето тогава още нещо върху което да се пострахуваш :D 8)
1. ами ако не реагираш добре на стимулацията
2. ами ако изобщо няма нужда от стимулация
3. мога още да напиша в тоя дух ама няма :lol:

нестимулираното инсе е много далече от инвазивна процедура. протича така - ходиш си на фоликулометрия. при подходящ размер на фоликула може да сложите прегнил (аз лично отказах и двата пъти). независимо дали с или без прегнил според размера на фоликула док преценява кога да направите самата процедура. в деня на процедурата отива първо мъжа ти в тъмната стайчка 8). няколко часа по-късно викат тебе. няма упойка - не е необходимо. самата процедура е за ок 5 мин. после си полежаваш ок 20-30 мин и отиваш да си живееш живота. това е. няма нищо инвазивно или страшно. няма физическо натоварване на организма.
ОСТАВЕТЕ СТЕФКА НА МИРА!