В моето училище направих занятие "Репродуктивно здраве". Аз им показвах тестове за бременност, тестове за овулация, овулационен календар и си говорихме за мъжката и женската репродуктивна система и как да останеш здрав за момента, когато решиш да имаш деца. Във всеки клас скачаха по няколко момичета, за да ми покажат календарчетата, на които си отбелязват цикъла. Чух много мнения, че ако забременеят ще раждат, и родителите ще ги подкрепят в това, вместо да правят аборт и да си увреждат здравето. А в един от класовете провокирах момчетата с идеята да плащат цялата сума, нужна за контрацепция. "Защо ще давам пари за хапчета или за прецервативи - казаха те - проблемът си е неин, нека тя да си ги купува". Аз обаче ги стреснах, че момичетата са склонни да раждат, а после законът защитава майката, ако реши да докаже кой е биологичният баща на детето. "Ок, великодушно казаха момчетата", ще си поделяме парите за контрацепция
Повечето от тях според мен още не са правили секс, но важното е, че им се наложи да осмислят нещата. Сладури са малките, дано да нямат нашите проблеми. Дано техните родители да са до тях, във ВСИЧКИ МОМЕНТИ, а не да остават в наивно неведение, като родителите на нашето поколение ...