0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Ами има - няма проблем, да си осинови няколко деца , ако иска девойката. Не смятам , че само хора с репродуктивни проблеми могат да осиновяват деца. Нали?
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Това ми звучи като БГ мама. Не е много весело.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Боже, колко простотия има по тоя свят, Боже....
Тая ако има деца, да се моли тях да не ги застигне нашата съдба, че обикновено на децата се връща... Ще я питам тогава. То по тая логика, ако ги нямаше лякарите да спасяват животи, щеше да има повече донори на органи...Извинете за сравнението, ама точно така ми звучи...
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Винаги ме е изумявало високомерието на хората! Като в този случай, въпросната особа смята че си е оплела кошницата, има си деца да са й здрави, дава акъл на другите как да се сдобият с тях. Но и аз като Сиксенс съм на мнение, че Господ забавя, но не забравя. И както казва свеки: "Мислех си че като ми пораснат децата, проблемите свършват. Ами то имало и внуци!"


МОМИЧЕТА, НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИЯ ПРЕГЛЕД НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА, НАПОМНЯЙТЕ НА БЛИЗКИ И ПРИЯТЕЛКИ!!! http://www.mamolog.info/profilaktika
*

    Zai

  • ****
  • 955
  • Вкъщи сме вече 4 заека!
Винаги ме е изумявало високомерието на хората! Като в този случай, въпросната особа смята че си е оплела кошницата, има си деца да са й здрави, дава акъл на другите как да се сдобият с тях. Но и аз като Сиксенс съм на мнение, че Господ забавя, но не забравя.
:good_post:

Не знам дали сте слушали днес сутринта една женица в "Тройка на разсъмване" днес сутринта, която даваше акъли на колко години трябвало да се ражда, колко глупости изръси за единица време.

Не мога да синтезирам цялото изказване, но имаше бисери от сорта "Ти като родиш на 40, детето ти като е абитуриент, ти ще си пенсионер и няма да можеш да му направиш абитуриентска вечер" и "Нямам нищо против двойките, които години наред ходят по лекари, те може да раждат късно, ама има някои дето ходят до 40 години по екскурзии и после се сещат, че трабва да станат родители и пререждат горките хорица (тези дето чакали с години)". Нещо от сорта беше, някой, ако го е слушал и помни повече, да допълва.

 
Спермограма - задължително с морфология по Крюгер и САМО в клиника по репродуктивна медицина!
Зай, направо нямам думи... То май на някой живота им се върти само около абитуренската на децата им - превърнали са го в тотален цирк...
И какво му е лошото на ходенето по екскурзии до 40 години  :lol: :lol: :lol:
Ей, как ги мразя такива кокошки дето само дават акъл и се бъркат в чужди работи  :x
« Последна редакция: Април 13, 2010, 11:54:08 am от Надеж »

*
Надежче, аз мисля, че подобни "лели" мислят, че нещо са се минали и дай сега да плюят по другите. Между прочем, аз много мразя граждани в ефир, щото такива простотии може да чуеш... И затова предпочитам да си прочета информацията.
"Една малка крачка за човека - един голям скок за човечеството..."
Нийл Армстронг
Джам, това, което си цитира показва само ниската култура по отношение на репродуктивните проблеми на повечето жени в България. Това, което се е случило тази сутрин в Тройката пък показва, че докато не мине едно цяло поколение, няма да се изкорени мисленето, че едва ли не двойките сами "избират" да са "на тоя хал".
Защото за лелките - аз подминавам подобни изказвания от лелки, но една моя приятелка, която е млада, на 30 години мисли по същия начин, като цитираната от Джам дама и съвсем сериозно ми заяви, че няма смисъл да се дават пари по лекари, а по-добре осиновяване. Е срещу това вече как да се бориш, как да убеждаваш, когато някой, който не желае деца тръгне да те убеждава в това, да не се бориш?  И не е само една приятелка, която ми заявяваше, че "бебто не става, щото много го мислиш", а сега ми заявяват куп други неща и ...абе не са за тази тема, но наистина не знам как да се боря срещу това мислене в млади хора? Някой ако има съвети да каже.
[/url][/url]
jam ако знам къде се намира тази госпожа сега бих отишла и така ще я натупамм много се ядосах ,божеее  :x :x :x :x :x
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репроду
« Отговор #569 -: Април 13, 2010, 14:15:46 pm »
Според мен тази жена не че няма проблеми, просто не знае че ги има още.
1. "...всички тези неща-сурогатно майчинство ,инвитро и не знам какво..." - показва че информацията с която тя разполага е получена главно от медии (безплатни вестници, фешън списания ...) където се говори за "тези неща" по принцип, и то от високо.
2. "...отнема шанса на децата от домовете да бъдат осиновени..." - показва че не е наясно със законодателството за осиновяване (и основните причини домовете да са пълни) и също така потвърждава че е "информирана" за проблема главно от жълти източници - силно популистки.
3. "Колко повече щяха да се осиновяват ако нямаше тези неща?" - Тук показва невежеството си, като се надява да я поограмотим отговаряйки на въпроса и. Ами да отговоря - НИКОЛКО. Ако иска по подробно обяснение да се обърне в подфорума за осиновители тук в Зачатие.
4. "Сори ако съм груба към двойките с проблеми ,но това е моето мнение!" - всички ние уважаваме конституционното ти право да имаш мнение. Със здраве да си го ползваш - в тоалетната.
5. "...Когато не могат да имат деца вместо да дават камара пари..." - а кога по-точно се разбира дали някой не може или може да има дете? Преди да даде парите или след това?
6. "...да пълнят гушите на разни доктори..." - Тук има 2 неточности:
 - "пълнят гушите" - рандемана за лекарите доколкото знам е доста малък, защото и те са хора (не като теб - за наша радост) и много често поемат част от процедурата, или правят отстъпки, или извършват безплатни консултации и прегледи - за справка ДРЗ.
 - "разни доктори" - това в повечето случаи са високо квалифицирани специалисти с многогодишен стаж в областта на репродуктивната медицина. Понеже от изказването ти струи (направо ме облива) глупостта и неинформираността ти - бих те посъветвал да почетеш преди да пишеш по каквито и да е било теми за в бъдеще.
7. "..защо не се опитат да си осиновят?" - опитват, а и повечето успяват. Ето пак неинформираност.
8. "Аз така бих направила." - Шапка ти свалям че ще направиш такова благородно дело. Съветвам те преди да започнеш процедурата по осиновяване да се ограмотиш поне отчасти - за да не страда детето което ще наричаш "свое" след известно време.

Според мен този цитат си е баш за тука, макар че написания текст е с опити да се засегне сериозна тема, а и да се изкаже мнение - начина по който това е направено си е направо комичен.

Поздрави
Eeeeeeeeeee Beast браво поклон е тва е  :lol: :lol: :lol:
Cамо защото очите ми не се насълзяват не значи че не плача... И това че винаги съм силна не значи че всичко е наред...
*

    crow

  • *****
  • 2670
  • Вяра имам ... мира нямам!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репроду
« Отговор #571 -: Април 13, 2010, 14:30:54 pm »
5. "...Когато не могат да имат деца вместо да дават камара пари..." - а кога по-точно се разбира дали някой не може или може да има дете? Преди да даде парите или след това?
Много е истинско това ! Кога наистина някой разбира, че не може да има дете.

Жалко, че живеем в общество обичащо приказките, а не действията. Колко повече щеше да помогне, ако беше вдигнала телефона и сподели, че иска да помогне на някоя бездетна двойка, вместо да дава нежелани съвети...
"I'll follow him to the ends of the earth," she sobbed. Yes, darling. But the earth doesn't have any ends. Columbus fixed that.
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Добри, кефиш ме :D
По-точен и задълбочен анализ не може да има! Адски си прав, но за жалост, такива дребни душици не можем да ги променим. Нито тях, нито мисленето им, нито нагласите им.
Жасмин_вени, няма начин да се преборим с такива хора. Аз просто не контактувам с тях. Горе-долу знам от кого от познатите си мога да чуя подобни простотии и просто избягвам всячески контактите си с тях, нито пък давам обяснения какви проблеми имам и какво правя по въпроса. Това е начина да се съхраня и предпазя, изобщо не ми пука какво си мислят другите, че не комуникирам с тях. Мислят, че се надувам :lol:, хихих, ми да си мислят, даже се кефя - по-добре в устата, отколкото в краката.

П.С. Сега се сетих нещо, което една позната ми изръси веднъж, когато й казах колко ми е тежко и мъчно и как ми е трудно да гледам бременни и т.н. Знаете, обичайното ни състояние :? Нашата се обърна и ми каза - е какво толкова завиждаш, не мога да разбера, ами имат хората. Все едно да завиждаш, че еди кой си има мерцедес 8O 8O 8O 8O Представяте ли си, сравнява това да имаш дете, с това да имаш скъпа кола 8O направо изтрещях...Попитах я дали би си заменила двете деца за коли и тя ме изгледа смутено :lol: Обясних й подробно за какво става въпрос, ама без да спестявам гадните подробности от борбата, която водя, със всичките чувства, емоции и т.н. Ама така хубаво й обясних, че само дето не ревна. После ми се извинява 1 час. И накрая й казах следното - " Надявам се, че след всичко, което чу, НИКОГА, АМА НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да изречеш подобни простотии пред когото и да е и много ще се замисляш вбъдеще какви ги дрънкаш!"
Повече не съм се виждала с нея. Просто хора, които по принцип харесвам, с едно подобно изречение ми падат в очите завинаги. Аз нямам излишни нерви да хабя с идиоти.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
sixsens  много добре си й разяснила :) Трябва явно да станем по-остри с такива приятели, че от добра дума не разбират.
[/url][/url]
*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
sixsens  много добре си й разяснила :) Трябва явно да станем по-остри с такива приятели, че от добра дума не разбират.
Ооооо, добрата дума беше довреме :D Аз определено вече съм по-остра, няма как, нервите не ми издържат. Ама аз и затова вече избягвам да си говоря с всеки по тези въпроси. Няма смисъл, само трупам негативи.
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
*
А на мен пък любимото ми е като вземат да ми обясняват в каква поза се зачевало и задължително лежане на свещ половин час след полов акт.  :lol: :lol: :lol:  Може би наистина трябва да се насоча към челната стойка.  :wink:

*
... наистина трябва да се насоча към челната стойка.  :wink:
Това че внасяш екстрийм колорит в секса много ще зарадва половинката ти  :wink:
А на мен пък любимото ми е като вземат да ми обясняват в каква поза се зачевало и задължително лежане на свещ половин час след полов акт.  :lol: :lol: :lol:  Може би наистина трябва да се насоча към челната стойка.  :wink:


Аз пък се вързах на тия обяснения (за лежането в поза свещ след секс) и освен болки във врата друго не си докарах :oops: На мен пък друго ми е любимо - няколко приятели ни обясняваха, че за момче трябва 10 дни мъжо да се въздържа и ставало от раз, разбираш ли, а за момиче - 6 дни :lol: Тук вече с мъжа ми отговорихме с див смях и помолихме никога повече да не се дават такива съвети на никой.
[/url][/url]
*
... наистина трябва да се насоча към челната стойка.  :wink:
Това че внасяш екстрийм колорит в секса много ще зарадва половинката ти  :wink:

Искам да видим как ще ме нацели, като съм на челна стойка, Добри.  :lol: :lol: :lol:
Пилотският лиценз май би му свършил работа в този случай.  8)
« Последна редакция: Април 13, 2010, 17:24:16 pm от blue_sky »

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
На мен пък друго ми е любимо - няколко приятели ни обясняваха, че за момче трябва 10 дни мъжо да се въздържа и ставало от раз, разбираш ли, а за момиче - 6 дни :lol:
Хахах, то след 10 дни въздържание нема да има кьорв жив сперматозоид бе :lol:
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!