Добри, кефиш ме
По-точен и задълбочен анализ не може да има! Адски си прав, но за жалост, такива дребни душици не можем да ги променим. Нито тях, нито мисленето им, нито нагласите им.
Жасмин_вени, няма начин да се преборим с такива хора. Аз просто не контактувам с тях. Горе-долу знам от кого от познатите си мога да чуя подобни простотии и просто избягвам всячески контактите си с тях, нито пък давам обяснения какви проблеми имам и какво правя по въпроса. Това е начина да се съхраня и предпазя, изобщо не ми пука какво си мислят другите, че не комуникирам с тях. Мислят, че се надувам
, хихих, ми да си мислят, даже се кефя - по-добре в устата, отколкото в краката.
П.С. Сега се сетих нещо, което една позната ми изръси веднъж, когато й казах колко ми е тежко и мъчно и как ми е трудно да гледам бременни и т.н. Знаете, обичайното ни състояние
Нашата се обърна и ми каза - е какво толкова завиждаш, не мога да разбера, ами имат хората. Все едно да завиждаш, че еди кой си има мерцедес
Представяте ли си, сравнява това да имаш дете, с това да имаш скъпа кола
направо изтрещях...Попитах я дали би си заменила двете деца за коли и тя ме изгледа смутено
Обясних й подробно за какво става въпрос, ама без да спестявам гадните подробности от борбата, която водя, със всичките чувства, емоции и т.н. Ама така хубаво й обясних, че само дето не ревна. После ми се извинява 1 час. И накрая й казах следното - " Надявам се, че след всичко, което чу, НИКОГА, АМА НИКОГА ПОВЕЧЕ няма да изречеш подобни простотии пред когото и да е и много ще се замисляш вбъдеще какви ги дрънкаш!"
Повече не съм се виждала с нея. Просто хора, които по принцип харесвам, с едно подобно изречение ми падат в очите завинаги. Аз нямам излишни нерви да хабя с идиоти.