Според нашата лична лекарка колкото ти е по-малка стойността на ТСХ , то значи имаш хипофункция и обратно - при по-високи стойности на ТСХ било хиперфункция.
, при което умозаключение щях просто да падна, още повече че и аз съм медицинско лице.Опитах се тактично да и обясня, че не така, ама тя беше категорична и даже се докача...
Добре, че не се оставям тя да ме лекува, че се сещате от изхода...
Но като цяло, болшинството лекари при нас са все така. Единствено една от нашите JP-та веднъж си призна, че не ги разбира много лекарствата
.
А веднъж имахме случай на изписани таблетки за кръвно да се смучат за болно гърло и жената си ги е смукала няколко дни, въпреки че и е горчало. А аз предупредих, че не е за тази цел, но щом доктора ги е написал, то аз да не се обяснявам много ами да и ги давам...
.
Много ми е чудно когато кажа на накого за дадено лекарство нещо и му говоря самата истина, той ме гледа с празен поглед и вика ми аз ще си питам лекарката, а пък тя горката даже не е и чувала за него...
Май не съм много по темата, но пък ми се стори интересно да споделя.
А и още нещо, започнах да посещавам една от нашите ендокриноложки, защото не мога всеки път да ходя при Катя Тодорова и тя остана много учудена, защо е трябвало да пия този Преднизолон...