Смях се от сърце. Направо ми се оправи настроението. Да ви кажа и аз какви преживелици имах с един от "най-добрите" гинеколози в нашия град преди да тръгна в ЦРЗ Надежда. Отивам за първи път при него :
той: Казвай мацка, кво ше праим с тебе?
аз: МИ...Нещо вече една година не се пазим, ама все още няма бебе и реших да се прегледам.
той: Ей сега ше те бръкна и ше си се поакже сам проблема!
аз:
той: Не ми се чуди такава, дете искаш, сваляй гащи и се качвай на магарето!
след прегледа...
той: Нищо ти няма. В главата ти е проблема.
аз: Няма ли да направим някакви изследвания. Зная че се изследват полови хормони, спермограма, следи се за овулация..
той: Брей, много начетени станахте нещо в днешно време бе. Искам да си мериш температурата сутрин в 5.00ч и да си я записваш. Правиш една хубава графика и след 3 месеца идваш.Тогава ще видим кво да правим.
след 3 месеца...
той: Ми кво ти е? Имаш си овулация. Я да пуснем една спермограма.
на другия ден...
той: Мали, откъде го намери този твоя. Цяло стадо крави може да оплоди без проблем. (резултат от спермограмата 75% активно подвижни - след 5 месеца резултат от ЦРЗ Надежда - 55% неподвижни; 25% активно подвижни; 10% подвижни и 10% слабо подвижни). Я иди си купи тия хапченца (клостил). Ще ги пиеш 3 месеца и ще правите секс сутрин в 5 след като си премериш температурата. Като стигне над 37 градуса ще повтаряте и на обед и вечерта. И да ми се върнеш другият път тук бременна.
Вследствие на това или пък на някакви други некъсметлийски случки, при цветната снимка в ЦРЗ Надежда се оказах с хидросалпингс на дясната и напълно запушена, нагъната и със сраствания лява тръба.