0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #380 -: Февруари 17, 2008, 21:39:09 pm »
Тюх, класиката се превърна в новаторство! 8)
*

    Zlatulka

  • *
  • 2153
  • Спермограма се прави САМО в клиника по стерилитет!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #381 -: Февруари 17, 2008, 21:41:08 pm »
Тюх, класиката се превърна в новаторство! 8)
:lol:  :lol: ИзненадАх ви значи

*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #382 -: Февруари 17, 2008, 21:42:06 pm »
Мен лично направо ме разби.... 8O
*

    everything_possible

  • ****
  • 957
  • Всичко е възможно, ако го пожелаеш истински.
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #383 -: Февруари 17, 2008, 23:28:46 pm »
Направо си представих...моя мъж /примерно/,почти два метра, да клечи над една зелка
ВЯРВАЙ! Мечтите се сбъдват!
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #384 -: Февруари 17, 2008, 23:55:10 pm »
Направо си представих...моя мъж /примерно/,почти два метра, да клечи над една зелка

Да, и да си топли яй...та! Tова особено ще му помогне. Ще му се подобри моментално спермограмата. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #385 -: Февруари 18, 2008, 07:39:45 am »
За зелката и аз съм чувала. Но скоро един от колегите ми ми каза "изпитана" рецепта за отпушване на тръби. Значи взема се керемида, ама не каква да е, ами от сраничните ръбове на покрива. И трябвало да е стара. Та керемидата се слага в печката да се нагрее, ама да се зачерви чак. След това се вади, сипва се върху нея малко зехтин и пак клечане отгоре му е майката  :lol:. Много се смях и се опитвах да обясня, че няма как да се отпуши тръба така, но... Колегите ми знаят за нашия проблем и всеки се опитва да помага, а аз се опитвам да ги ограмотявам по темата.
     
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #386 -: Февруари 19, 2008, 22:42:06 pm »
Да ви се "похваля" и аз какви ми ги ръси една докторка в дежурния кабинет оня ден като ходих да ми бият диферелина:
Като разбра, че е подготовка за инвитро и като започнаха едни - ама що си чакала досега /аз съм на 33г/?!?!?! Аз казвам, че се боря за бебе от 13години, а тя:  8O
И вика: Ами по-рано е трябвало да вземете мерки! Казвам и, че не сме спирали да се лекуваме, но от "добри" доктори загубихме доста годинки. А тя: То да знаеш - има и донорски яйцеклетки /без да ме е питала какъв е точно проблема/, а аз и обяснявам, че проблем с яйцеклетките нямам, тя обаче продължава: а що не пробвате с инсеминация? Аз и обяснявам, че тръбите при мен са проблем.
Ама все такива от сорта - направо ме разби! По едно време тъкмо да си помисля, що не съм я открила по-рано /докторката де/ - такава "компетенция"! :lol:
И много подобни от сорта ми изръси, чак не можах да ги запомня! От много приказки, щеше да ми бие подкожна инжекция с игла за мускулни - добре, че гледам какво правят /докато ми забие иглата де/ тогава гледам на другата страна.
Та такова извиняване настана...... После пък се насочи към ръката ми с ръкава /не към оголената - та и през блузата и се искаше да ми я бие!
Тя - жената - толкова се ентусиазира да ми бъде от полза, че......
Абе, немам думи от заблудени мед. лица. Не слагам всички под един знаменател - да не обидя някой, но тази докторка направо ме хвърли в тъча!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #387 -: Февруари 21, 2008, 12:24:48 pm »
Направо си представих...моя мъж /примерно/,почти два метра, да клечи над една зелка
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: и аз се опитах да си представя,но въображението ми не е достатъчно,вероятно..просто си се заливам от смях преди да видя цялата картинка.. :lol: :lol: :lol:
"Любовта е състояние,при което е невъзможно да си щастлив без щастието на друг човек."-Робърт Хайнлайн!!!
*

    Pesheck

  • *
  • 5861
  • Туй аз няма да го търпя и толкоз!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #388 -: Февруари 21, 2008, 15:50:48 pm »
Момичета, нали помните другата култова рецепта с клечането над къртичина? Е днес като бях на гости на една приятелка на село видях няколко къртичини. Момичето предлага, ако някоя има нужда ..... да си поклечите.
Безплатно при това, за удоволствие на любопитния дядка от съседната къща. :lol:
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #389 -: Февруари 21, 2008, 16:32:28 pm »
Привет-отдавна не бях писала във форума,но доста се посмях на тази тема......
Моето мнение е ,че човек не е длъжен да е специалист по всичко,но трябва да е специалист в собствената си професия и да има малко обща култура относно анатомията и физиологията си-все пак и в училище се учи това.
Аз по професия съм фармацевт и съм чувала доста странни твърдения и въпроси-1 случай, за който се сещам-нощна смяна в СОФИЯ в аптека,1 жена от ромски произход,със съмнение че е проститутка, ме пита дали ако се изпишкала и се измиела ОТДОЛУ след секс пак ще забременее.....Честно казано като всеки човек и на мен ми се прииска нещо хапливо и иронично да отговоря ,ама си викам нали съм здравен работник трябва да образовам хората ,които не знаят, така че търпеливо и обясних.....
Учудващо е как някои хора са толкова невежи в 21 век....
Пфууу това с цитатите така и не го научих как става-ама дано да съм успяла.Айде и да се включа с един бисер по повод на невежите в 21 век.Не мога да забременея от 7 год-зная причината но не се"фукам" на ляво и на дясно,на по нахалните казвам 4е овулация-това онова-не можем да я уцелим и така...Та една позната  с почти медицинско образование ми казва:Ма кви глупости ми говориш бе,кви овулации-лягяш  си и готово,при мен как станаха и двете 8O 8O 8O
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #390 -: Февруари 22, 2008, 01:01:57 am »
Аааа,сетих се за още един бисер-миналата година отиваме на море и от лаф на лаф и от въпрос на въпрос хазайна казва(след като разбира от колко години сме семейни и нямаме деца):Спокойно бе,аз мойта убавица на червена лапма я прайх-туй муй майката...И човека ни даде червена нощна лапма....ама...не бил така филма....абе още много бисери имам ама айде.....
*

    maggi4ka

  • ***
  • 440
  • Няма невъзможни мечти....
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #391 -: Февруари 23, 2008, 14:32:54 pm »
Смях се от сърце. Направо ми се оправи настроението. Да ви кажа и аз какви преживелици имах с един от "най-добрите" гинеколози в нашия град преди да тръгна в ЦРЗ Надежда. Отивам за първи път при него :
той: Казвай мацка, кво ше праим с тебе?
аз: МИ...Нещо вече една година не се пазим, ама все още няма бебе и реших да се прегледам.
той: Ей сега ше те бръкна и ше си се поакже сам проблема!
аз:  8O
той: Не ми се чуди такава, дете искаш, сваляй гащи и се качвай на магарето!

след прегледа...
той: Нищо ти няма. В главата ти е проблема.
аз: Няма ли да направим някакви изследвания. Зная че се изследват полови хормони, спермограма, следи се за овулация..
той: Брей, много начетени станахте нещо в днешно време бе. Искам да си мериш температурата сутрин в 5.00ч и да си я записваш. Правиш една хубава графика и след 3 месеца идваш.Тогава ще видим кво да правим.

след 3 месеца...
той: Ми кво ти е? Имаш си овулация. Я да пуснем една спермограма.

на другия ден...
той: Мали, откъде го намери този твоя. Цяло стадо крави може да оплоди без проблем. (резултат от спермограмата 75% активно подвижни - след 5 месеца резултат от ЦРЗ Надежда - 55% неподвижни; 25% активно подвижни; 10% подвижни и 10% слабо подвижни). Я иди си купи тия хапченца (клостил). Ще ги пиеш 3 месеца и ще правите секс сутрин в 5 след като си премериш температурата. Като стигне над 37 градуса ще повтаряте и на обед и вечерта. И да ми се върнеш другият път тук бременна.

Вследствие на това или пък на някакви други некъсметлийски случки, при цветната снимка в ЦРЗ Надежда се оказах с хидросалпингс на дясната и напълно запушена, нагъната и със сраствания лява тръба.

Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #392 -: Февруари 23, 2008, 21:57:56 pm »
Аз пак ще взема да се включа :wink:-преди 5-6 год отидох за пръв път да видя аджеба де е проблема.Уж при едно от светилата в Русе.След кратък преглед и цитонамазка си тръкнах с препоръка за мерене на бт и рецепта за клостилбегит и утрогестан. 8O 8O 8O.Ми взех ги и ги пих доста време-като през това редовно ходех на т.н.контролен прегред.Че сега на финала се оказа че съм с две запушени тръби.Ама кой да каже по рано.....но друг лекар се сети да направи снимката...
*

    nimika

  • *
  • 3357
  • Да сме усмихнати , добри и слънчеви!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #393 -: Февруари 24, 2008, 16:19:31 pm »
включване от мен-
преди 10тина дни лежа в МД за операция-всеки с проблемите си
аз току що доведена от реанимация след лапароскопия си меря температурата и отчитам че е леко висока,на което "съквартирантката" по стая  ми отговаря--"ами ти много време го държа термометъра " :wink:

и следващото пак от нея-тя лежи  заради раничка на шийката на матката-когато разбра че манипулацияъта й не означава да я режат или нещо подобно попита-"ами те навярно ще ми изкарат матката отдолу ли-иначе как " 8O
представяте ли си го-вадят  ти  матката и пак ти я натикват
незнам невежеството дали е за смях или плач


Преди 2 месеца бях при една докторка в Щатите, "народна" жена, ако мога така да се изразя, и това което ми каза не мога да го нарека бисер, но все пак ме разсмя.
Предписа ми въпросната жена клостил и ми каза "Но да те предупредя, че при приема на тези хапчета вероятността да заченеш с повече от едно бебе е голяма, в това число и тризнаци, а ти имаш сано две цици, нали?"


*

    mini

  • *
  • 8160
  • purple addicted
Цитат
Появи ми се зацапване 1 седмица преди очакваната менструация.Беше рано да се установи бременност,но доктора каза,че това може да е изтичаща сперма,която се задържа в незнам-какъв-си канал на влагалището и като престои там,се окислява и добива ръждив кафеникав цвят.Отделно от това се сещам,че съм чувала,че в начало на брем може да се появи кафеникаво зацапване,ама не помня защо
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
*

    Osiana

  • *****
  • 4888
  • Обещах, че повече никога няма да обещавам...
Цитат
изтичаща сперма,която се задържа в незнам-какъв-си канал на влагалището и като престои там,се окислява и добива ръждив кафеникав цвят

 8O 8O 8O :drunk:
Цветя 2009 Рози Цветя 2008

"Има два начина да изживееш живота си. Единият е като мислиш, че не съществуват чудеса.
Другият е като мислиш, че всяко нещо е чудо."
*

    julia_m

  • ****
  • 665
  • Най-хубавото нещо тепърва предстои :)
ОООх, и аз чета и падам от смях, ама какво да се прави, ниска си ни е сексуалната култура. Истината е, че дори собствените ни майки са малко неграмотни в това отношение.
Аз лично имам следния опит, колкото и неприятен да е:
Моята майка, незнаеща за моите хормонални проблеми, през цялото време преди да се оженим с моя мъж все повтаряше " ДА не ми спретнете сега едно бебе! Няма кой да ви го гледа!" и т.н. Преди известно време сестра ми, която е със 7г. по-малка от мен й казала, че и трябва направление от личната за гинеколог и на нея/майка ми/ пак най-големия и проблем, данеби случйно да й е спретнала тя някое внуче  8O , а реакцията й след като тя и обяснила, че иска да ходи на док заради бяло течение и няй-вероятни разни гъбички и т.н. - била, че това били пълни глупости  8O
На това рязко се възмутих и й "наковах чивиите" на систърката да си ходи на лекар, колкото трябва и когато трябва, да си направи цитонамазка и т.н.

П.с: майка ми го раздава учена глава и уж много интелигентна, което до някъде е така, но явно им е от възраста на хората, просто когато те са били млади - секса си е бил тема табу, да не говорим, че пък живеем в някакъв измислен патриархат.
Ще споделя с вас един случай, но не е на репродуктивна тема.
Лекарка от Първо детско отделение обяснява на майка състоянието на детето и.

Доктор:  Детето има остра пневмония. И двата дроба са много сериозно засегнати.
Майката: Така ли?! 8O И белия, и  черния?! 8O Аууууу

П.П. Имам приятелка мед.сестра там, та тя често ме развеселява с подобни трагични изказвания.
Смешно и тъжно ....

Бъдете добри и не губете кураж! :)
Боже,боже,гледам и не вярвам на ушите си! :lol: