0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #100 -: Февруари 16, 2007, 14:16:55 pm »
Ами аз все още не мога да се примиря със съвета на едно момиче,във форум за проблемно забременяване,от сорта на "успокой се и ще стане"-наистина е класика,но с добавка.На всяко момиче задало въпрос във връзка с това,че не може да забременее,въпросното момиче даваше пример,че и тя не можела да забременее /не помня колко време/,но след като си взели булонка веднага забременяла.В резултат на този съвет малко по-късно едно от питащите момичета се похвали че обсъдили с мъжа си въпроса и ще си вземат коте.Даже питаше откъде да си вземат здраво котенце.
*
« Отговор #101 -: Февруари 16, 2007, 15:14:00 pm »
въпросното момиче даваше пример,че и тя не можела да забременее /не помня колко време/,но след като си взели булонка веднага забременяла.В резултат на този съвет малко по-късно едно от питащите момичета се похвали че обсъдили с мъжа си въпроса и ще си вземат коте.Даже питаше откъде да си вземат здраво котенце.
Е как коте бе, кажи й че рецептата е с булонка  :lol:
« Отговор #102 -: Февруари 16, 2007, 15:39:05 pm »
Сетих се още един гинекологичен:
След като съм диагностирана от 4-5 светила от различни софийски клиники с миома с размер около 3.5-4 см, имам около 10 УЗ снимки, които даже и аз разчитам, стигам до кварталната гинеколожка, защото само тя може да ми даде направление за влизане в болницата (това беше старата система с районирането).
Тя ме преглежда с коремен ехограф и казва: "Ами нямаш миома, сигурна съм". Аз: "имам, ето тук имам и снимки, и заключения ...". Тя: "Не, нямаш!". Аз: "Ама трябва ми направление за болница". Тя: "Не мога да ти дам, нямаш миома".Тръгвам си безкрайно объркана. След като се поокопитих, отивам отново и настоявам за документ за влизане в болница. Тя ме принуди да напиша, че е по изрично мое настояване  8O 8O 8O Извадиха ми миома 4 см.
Благодаря ти, Бени!

*
« Отговор #103 -: Февруари 16, 2007, 15:47:44 pm »
Из форума на сайта "Мама и бебе"

Цитат
Една моя приятелка ми каза рецептата за забременяване, след като и се бях оплакала, че след няколко месеца опити няма резултат
Каза ми:....кагато правите секс не си мисли, че работите за бебе, а, си представи че с някой ЛюБОВНИК или примерно с някоя филмова звезда. Тя не можеше да забременее 2 години и като и дойдеше М само плачеше и много ми беше жал за нея. Но някой и беше казал рецептата за бебеправене и сега има един малчуган на 4 месеца

И ако искате русичко бебе - хубаво е Брат Пит да си представяте, ако пък брюнетите са ви слабост - Антонио Бандерас ще свърши работа.
:lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #104 -: Февруари 16, 2007, 16:13:57 pm »
Един лекар, установил намелен яйчников резерверв с преглед на ехограф :( Това е история от бг-мамма.

"С моя приятел споделяме всички проблеми. Често не успяваме да ги решим, но това, че сме един до друг, готови да се изслушаме, е единствената помощ която ни е нужна!"Линда Макфарлън
« Отговор #105 -: Февруари 16, 2007, 16:17:58 pm »
Аз - на кални бани в Кюстендил. Говорим си с една много миличка санитарка. Като разбра какъв ми е проблема:
Тя: "Слушай, то е нормално в началото да не става, особено ако много време сте били заедно преди това. Той организма първите месеци изхвърля спермата, не може да свикне с нея. Чак по-късно почва да привиква към нея" 
Аз: 8O

Обаче след време видях няколко питания по въпроса в бг-мамма... И тогава вече окончателно  8O 8O 8O

И ако искате русичко бебе - хубаво е Брат Пит да си представяте, ако пък брюнетите са ви слабост - Антонио Бандерас ще свърши работа.
:lol: :lol: :lol:

По този повод един виц:
Отива жена в банка за сперма и казва: "Можете ли да направите така, че да забременея с такова бебе, каквото искам?"
Отговор: "Можем разбира се"
"Ами добре, искам да е момиченце..." - Лекарят вади бяло шишенце и сипва малко в една епруветка.
"...със сини очи.." - Лекарят вади друго шишенце и добавя към епруветката.
"къдрава руса коса, да израстне красива, музикална, артистична..." - Лекарят добавя съответните съставки към епруветката. Накрая го подава на жената и казва: "Изпийте го и ще забременеете с желаното бебе"  :lol: 8) :lol: Жената го изпива и пада в безсъзнание на кушетката. Докторът разкопчава панталона и почва да мърмори: "Момче - момиче, русо - кестеняво... Каквото стане - такова".
« Отговор #106 -: Февруари 16, 2007, 16:46:36 pm »
Момичета, ние тука пишем бисери, ама имайте предвид, че ние тук, във форума, сме от начетените, отраканите и не се даваме лесно! Все пак поназнайваме това-онова. А сега си представете какви ли ги говорят на момичетата, които не знаят абсолЮтно нищичко, нямат интернет, не знаят за форума...Там направо ще е... 8O

Понякога заради това си мисля, че съм от късметлийките, хубаво се смеем на хита с Клостила, дето е номер едно, аз избягах от един такъв (и доктор, и Клостил) , ама наистина има много момичета сериозно препатили.
« Отговор #107 -: Февруари 16, 2007, 16:50:43 pm »

Едната: За какво става въпрос?
Аз: За преглед след операция от киста.
Тя: Ами така е, като почвате да водите полов живот на 12-13 годишна възраст.

Това ме подсеща за нещо, което ми каза учищната лекарка в първи клас. Няма много връзка с темата, но вече 25 години не мога да й се начудя на тази лекарка.

Бяха ни викнали за някакВа ваксинация, а мен много  ме беше страх. И тогава тя ми каза: Сега ако те е страх, какво ще правиш след няколко години като тръггнеш да правиш аборти?
Представете си физиономията на майка ми като след училище я попитах много ли болят абортите   8O

На мен този лаф ми е познат с варианта за раждането.
*

kassi

• *
  • 5258
  • Мама на трима
« Отговор #108 -: Февруари 16, 2007, 17:05:22 pm »
хаха, много забавни неща чета. Това с кучето и котката е много яко!

Да добавя и аз мои преживелици.  :lol:

1. Първи доктор от МД София. "Правете секс след 10 дни въздържание на съпруга, тоест тогава плувците са най-годни за оплождане."  :x  и още: "Намери си друг мъж, тоест естествен донор, абе, я си хвани един любовник, и ще забременееш!!!"  8O  8O Аз понеже съм супер откровенна казах този лаф на мъжа ми, и познайте какво стана  :x  дали ходя при този лекар вече.  :lol:

2. Друг Доктор от МД. "Бременност след лапароскопия? /имах закъснение на цикъла/ Ти луда ли си? Поне година и половина няма да може да забременееш."  :x Същия док, след установена овулация със УЗИ: "Бягай вкъщи, хващай мъжа, дай му мед и орехи, и да те видя бременна следващия месец." :lol: "Ако той не може, аз ще дойда."  :lol:  :x

Само да вметна, и двамата са свестни лекари, оператори, ама им куца стерилитета.  : :(

3. Свекървата след процедурата: "Ти вече няма да ходиш на работа?", демек, бременна си, нали?, "Ще ти дам дънките на племенницата, нали си бременна и ще ти трябват."  :x  Пак тя изобщо неразстроена след отрицателния тест декември месец: "Е, ти попита ли док защо не стана, няма ли да ти даде обяснение?", пак тя преди време: "Е, ама какви кравешки очи имаш, сигурно си бременна, а?" пред 10 души на вечеря, след като е уведомена за не особено хубавите резултати на сина и, и становището на докторите "За арт сте."  :D сладурче, как да не я .....    :bonk:: 8)

Това се сещам засега.  :D

София е нашето чудо! Благодаря ти, Наде!
*
« Отговор #109 -: Февруари 16, 2007, 17:14:08 pm »
Без да е коментиран проблема безплодие, на излизане от фризьорският салон фризьорката ме изпраща с заръка:
И да си сложиш бяло мушкато в спалнята!
*

misi

• *
  • 1543
  • Невъзможното днес ще стане възможно утре!
« Отговор #110 -: Февруари 16, 2007, 17:47:09 pm »
Една весела случка, в която гафа беше изцяло мой:
При първото си посещение в клиниката след разговор с доктора, той поиска да види изследванията ми. Подавам му снимка на тръбите (навита на руло), той я разгръща и започва да я оглежда от всички страни, след което започна да се смее гръмко и каза на сестрата:
- Пациентката сигурно ме тества, дали съм добър доктор?  :D (оказа се че снимката е на бял дроб).
 В бързината ги бях объркала, ама падна голям смях.
« Последна редакция: Февруари 16, 2007, 17:49:49 pm от misi »
*

Tarja

• *
  • 520
  • \m/ metal inside \m/
« Отговор #111 -: Февруари 16, 2007, 18:31:08 pm »
"Е, ама какви кравешки очи имаш, сигурно си бременна, а?"

8O 8O 8O
         Equally Destructive
*
« Отговор #112 -: Февруари 16, 2007, 22:12:17 pm »
отивам на среща с доста коментиран тук доктор.той внимателно ми преглежда изследванията.по погрешка там съм забравила и фактурите от санаториума в кюстендил.той ги вижда и казва-
-ама ти на кални бани ли си ходила?
-да, това лято ходихме с мъжа ми!-отвръщам аз
-ти луда ли си да ходиш на бани с мъжа си?аз колко момичета съм пратил там, до една са бременни, ама никоя не отиде с мъжа си!!!!! :lol: :lol: :lol:
*
« Отговор #113 -: Февруари 17, 2007, 10:45:21 am »

позната: "сега тези близнаци като са ин витро значи са от различни бащи, нали"

Кажи,че не е истина,моля те! 8O Не мога да спра да се смея!
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*
« Отговор #114 -: Февруари 17, 2007, 10:50:53 am »

-ти луда ли си да ходиш на бани с мъжа си?аз колко момичета съм пратил там, до една са бременни, ама никоя не отиде с мъжа си!!!!! :lol: :lol: :lol:
То стана като в оня стар виц:"Ти хубаво си дошла,баби,на курорт,ама лекарството го взеха войник"
Не идваш ли на този свят,за да прегърнеш едно дете?
http://bgphoto.net/Photos.aspx?UserId=26711&AlbumId=96722
*
« Отговор #115 -: Февруари 17, 2007, 11:35:30 am »
Да се разпиша и аз в бисерната тема.

След дългогогодишни лутания какво да изследваме и приложени неправилни лечения, моят бургаски гинеколог заключава: "Ами ти явно си от тези 3 % от жените с неизяснен стерилитет, за твое нещастие"
Който не разбира мълчанието ви, няма да разбере и думите ви.
Ако съдбата е спряла да ви се усмихва, опитайте се да я разсмеете!

*
« Отговор #116 -: Февруари 17, 2007, 12:03:14 pm »
След операцията ми преди години,при която ми отстраниха левия яйчник,"приятелка" ме пита:
-А ти сега като с един яйчник,само едно дете ли ще можеш да имаш?...
« Отговор #117 -: Февруари 17, 2007, 13:01:51 pm »
След операцията ми преди години,при която ми отстраниха левия яйчник,"приятелка" ме пита:
-А ти сега като с един яйчник,само едно дете ли ще можеш да имаш?...
:lol: :lol:Малееееееееее, жените с три и повече деца явно са чудо на природата, сигурно имат  н-брой яйчници.
*
« Отговор #118 -: Февруари 17, 2007, 14:08:21 pm »
е, не!в колкото и лошо настроение да съм, щом вляза ту и умирам от смех! :lol:
а интересно жените, на които по различни причини са има оставили по половин яйчник, дали ще имат половин дете??? :lol: :lol:
*

piera

• 896
  • Keen on boots
« Отговор #119 -: Февруари 17, 2007, 17:21:08 pm »
Когато забременях за втори път, в 7 седмица ходих на ехограф и имаше съмнения за некачествен ембрион и липса на пулс, док ми каза да отида след една седимца за да видим отново.Обаче за мое нещастие док се беше разболял нея седмица и аз притичах при друг прехвалин гинеколог в града.
Казвам му: В 8 седмица съм, последния ми цикъл беше ..., имам съмнения за мъртъв плод и т.н
Той:Върви изпий 1 литър вода и след 30 мин ела.
Връщам се аз и лягам.
Той: Бременна си
Аз: Ами да,затова съм тук  8O
Той:Ооо, пулс можем да видим най-рано след 20 дни  8O , ела тогава...
Аз си помислих:Ами то с този ехограф ( по-стар от Библията) и с тоз некадърник, пулс ще видим в деветия месец.... :?
............................
Абе, г...., така и не разбрах този наистина ли беше малоумен или искаше да ми вземе още 15 лева и тогава да ми каже,че съм за кюрета :x :x :x
« Последна редакция: Февруари 17, 2007, 17:24:05 pm от piera »