0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

    Tamara

  • *****
  • 1662
  • Ако спориш с идиот, вероятно същото прави и той.
"Я, откъде го взехте това"  :lol: :lol: Разказвам с две думи и тя "Ама колко платихте?".
Ами ... като се замислиш наистина е много смешно...жалка работа  :wink:
Разбира се, че е смешно. Представи си виждаш позната с количка и я питаш: "Колко плати за това?"
На мен ми се е случвало в магазина, като сложа дете в пазарската количка, някой да се засмее и да попита: "Такова от кой рафт да си взема?" Дори и за секунда не съм си помисляла, че може да е сериозно.

И в този ред на мисли - аз като платих доста за раждането на моето, а то се оказа не съвсем здраво, сега къде да го върна? И ще ми го сменят ли за здраво или само ще ми го отремонтират това и ще ми го върнат?

Добре че Fussii не им се връзва на такива
№1 - 18 г.
№2 - 13 г.
Момичета,аз съм потресена от поредният сблъсък с некомпетентност и желанието на някои хора да покажат-"вижте ме аз колко разбирам"!!!!!
Днес бяхме на пикник около 20 човека компания,всичко беше супер,докато не се стигна до десерта,когато сервирахме ягоди .От там започна темата за ГМО
Докато разисквахме и говорихме,една мацка от компанията се изказа по следният начин
"Ми ти ГМО-то е като ин-витрото,едните правят 5 килограмови ягоди,другите - близнаци" 8O
Аз вече 3 часа се опитвам да осмисля това,но не мога да направя връзката
Аз ли нещо не разбирам ,не знам 8O
« Последна редакция: Юни 13, 2010, 20:19:36 pm от dianche »
Цитат от новините по Нова, отразяващи ДРЗ с репортаж:
"Той (мъжкият стерилитет) трудно се открива, защото у нас има само двама специалисти - андролози, които правят сперматограми, а специализираните лаборатории за това са три."
Аз нямам коментар, нито за твърдението, нито за начина на изразяване.
http://www.novatv.bg/bg/news/view/8141/2010/06/12/%D0%94%D0%BD%D0%B5%D1%81-%D0%B5-%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B5%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D0%B2%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%B7%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%B2%D0%B5
« Последна редакция: Юни 14, 2010, 00:48:11 am от glezenka »

Да бяха предоставили материала за редакция на някой, който е в час. Още повече, че са интервюирали хора, които са много добре информирани по въпроса.
*
Сперматограма е един интересен термин!!! :(
*

    evro

  • *****
  • 5167
  • Мъдростта се побира в две думи Търпение и Надежда!
Сперматограма е един интересен термин!!! :(
На мен не ми е смешно именно защото материала беше сглобен за часове. За хора дето и хабер си нямат от термини е ок, а пък и им прощавам от цялото си сърце, защото отразиха ДРЗ подобаващо и с послание, не като БТВ - манипулативно, лъжливо и нечисто.

Те осмислят живота ни!

Ако опитът ми е от ползва поне за един човек - това е смисъла на присъствието ми (отново и понякога) evro_angelova@yahoo.com
*

    jam

  • Piu nessuno mi portera nel Sud.
  • *
  • 14924
Сперматограма е един интересен термин!!! :(

аз съм го срещала и друг път. а репортажът на Нова беше добър.
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."

Клостилбегит не се пие без да имате направено изследване за проходимост на тръбите, на репродуктивните хормони и спермограма на мъжа!

Това, за двамата андролози, го има и в други репортажи:
http://www.bulgaria-news.bg/category/today/article/post36540.html
Цитира се радио Пловдив.

На теория и практика, животът е едно. В действителност - съвсем друго.
*
Ох, много се смях...Не мога osi_13   
И аз онзи ден питах една майка на 4 деца дали е раждала с епизиотомия...и тя каза: да, в гърба.....Значи на мен ми стана смешно, но всички сруги кимаха с разбиране, защото и те си мислеха, че питам за анестезия...
*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репроду
« Отговор #669 -: Юли 18, 2010, 07:28:08 am »
И аз онзи ден питах една майка на 4 деца дали е раждала с епизиотомия...

В интерес на истината и аз не го знам това ... :ask:
*
Като раждаш, може и да се запознаеш с него.  :wink:
Ето ти повече инфо: http://www.puls.bg/diagnostic/procedure/procedure_139.html

*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репроду
« Отговор #671 -: Юли 19, 2010, 10:17:14 am »
...
Ето ти повече инфо: http://www.puls.bg/diagnostic/procedure/procedure_139.html
Това не беше никак весело  :?
*
Ето какво прочетох в последния брой на Хай клуб, бях шокирана, защото така се ограмотяват децата!
"Въпреки че овулацията трае само 12 до 24 часа, забременяването може да се случи почти по всяко време.Има случай, в който жени са забременявали по време на цикъл или са имали цикъл по време на бременноста си." Преди това на дълго и нашироко е обяснено, че овулацията настъпва на 14 ден от месечния цикъл при 28 дневен такъв, и на 16 ден ако цикъла ви е 30 дневен.
Статията се казва "Как точно се забременява?" текста е на Поли Цанова.

*
Маги, относно цикъла няма нищо учудващо. Така като ме гледаш-такава кръсутъ съм благодарение на това, че майка ми е карала цветна бременност до 5тия месец вкл. Била е 3 курс ученичка и често се шегува с мен- Баа, че не те усетих по-рано аз, щеше да видиш ти!  osi_4 Цикълът е бил на датата, с нормална продължителност и кървене.
За забременяването преди да е свършило кървенето също имам конкретен пример-бившата ми шефка. Гаджето и било в казармата, дошъл си за 2 дни точно като е била в цикъл и от тази 'градска' си имат прекрасна дъщеря.  8)
Но онова за овулацията и възможността да се забременее по всяко време ВЪПРЕКИ нея си е наистина бисер! :lol: :lol: :lol:
*
Мимка мен точно часта с Овулацията ме разби  8O Иначе другите неща са ми ясни, че са възможни, но го преписах дословно от списанието ;) Тъпото в цялата ситуация е, че тийновете го четат и се образоват по него.

*

    sixsens

  • *****
  • 4138
  • Благодаря ти, докторе!
Абе те пак като се образоват :lol: По-добре да си мислят, че по всяко време може да се забременее, та дано взимат предпазни мерки винаги, не да ми пият ескапели и да правят аборти....
Но мисля, че просветляването в тази сфера е грижа на родителите, а дори и на училището ако щете. Само че те се "образоват" от опит...за жалост :?
Благодаря ти, Зачатие!
Благодаря ти, Мели!     
ПО-ЛЕСНО Е ДА СЕ БОРИШ ЗА ПРИНЦИПИТЕ СИ, ОТКОЛКОТО ДА ЖИВЕЕШ СПОРЕД ТЯХ!!!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #676 -: Ноември 24, 2010, 19:46:36 pm »
В моето училище направих занятие "Репродуктивно здраве". Аз им показвах тестове за бременност, тестове за овулация, овулационен календар и си говорихме за мъжката и женската репродуктивна система и как да останеш здрав за момента, когато решиш да имаш деца. Във всеки клас скачаха по няколко момичета, за да ми покажат календарчетата, на които си отбелязват цикъла. Чух много мнения, че ако забременеят ще раждат, и родителите ще ги подкрепят в това, вместо да правят аборт и да си увреждат здравето. А в един от класовете провокирах момчетата с идеята да плащат цялата сума, нужна за контрацепция. "Защо ще давам пари за хапчета или за прецервативи - казаха те - проблемът си е неин, нека тя да си ги купува". Аз обаче ги стреснах, че момичетата са склонни да раждат, а после законът защитава майката, ако реши да докаже кой е биологичният баща на детето. "Ок, великодушно казаха момчетата", ще си поделяме парите за контрацепция  :lol: Повечето от тях според мен още не са правили секс, но важното е, че им се наложи да осмислят нещата. Сладури са малките, дано да нямат нашите проблеми. Дано техните родители да са до тях, във ВСИЧКИ МОМЕНТИ, а не да остават в наивно неведение, като родителите на нашето поколение ...
*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #677 -: Ноември 24, 2010, 20:08:09 pm »
Браво, dantealigieri, такова трябва да е просвещението в модерни времена.

И добре че България е в Европа и контрацептивите са обсъждания метод.

В Америка от години се вихри алтернативен подход: поощряване на въздържанието от секс до брака. По-голям бисер от този рядко съм срещала. Сигурен начин за повече нежелани бременности и болести, предавани по полов път.
*
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #678 -: Ноември 24, 2010, 22:48:51 pm »

В Америка от години се вихри алтернативен подход: поощряване на въздържанието от секс до брака. По-голям бисер от този рядко съм срещала. Сигурен начин за повече нежелани бременности и болести, предавани по полов път.

Или както една моя приятелка казва " Родила съм три момчета и съм се отчела. Затова ползвам 100% японски контрацептиви,предпазват от забременяване и всякакви болести предавани по полов път,както и предпазват от някои емоционални проблеми :) Казват се  Спин-кай-сам ! :)
*

    mira_mimi

  • *****
  • 1375
  • И третото столче се запълни! Ще довавяме и 4-то!
Re: Да се повеселим малко - "бисери" на репродуктивна тема
« Отговор #679 -: Ноември 25, 2010, 10:04:02 am »
Води сестра ми  Криси (на 5 години) на зъболекар, с нея е и бебето (на 2 м. и половина) вързано в слинг. Излиза зъболекарката и пита кое дете е за мене   8O Сестра ми гледа неразбиращо   :o други деца в чакалнята няма. Зъболекарката леко нетърпелива пита пак това (сочи Криси) или това (сочи бебето)  osi_13 :jump12:  :lol: