Здравейте д-р Мели !Пише ви един 33годишен мъж, колкото и да не е за вярване, тъй като тук като гледам мъжете се надпреварват кой по напред да пише .
Искам да кажа нещо, което държа да знаете - БЛАГОДАРЯ ЧЕ ВИ ИМА И ЧЕ ОТГОВАРЯТЕ НА ТОЛКОВА МНОГО ХОРА .
Пиша ви във връзка с направената спермограма в лабораторията на градската поликлиника в гр. В. Търново.Мнението ми за тази лаборатория - никакво внимание и небрежно отношение.
Ето и почти дословно това което пише на спермограмата. Само да уточня - ще напиша срещу буква Н , какви са нормланите показатели според тази спермограма, защото от изчетеното в форума, някой от тези нормални показатели нещо ми се струват не са чак толкова нормални:
Въздържание - празно е, не ме попитаха, но дните са 5 ; Н - 5 дена
Обем на еякулата - 4,3 мл ; Н - 1,5-6,0 мл
Време на втечняване - написано е N, защото пак не ме попитаха преди колко време съм се изпразнил. Аз ще ви кажа обаче колко време мина, тъй като се учудих как спермата стана течна след около 15-20 минути ( не знаех че се втечнява ). Нормалните показатели тук са от 5 до 20 мин.
РН - 7,4 ; Н - 7,2-7,8
Цвят - нормален;
Вискозитет - нормален;
Брой сперматозоиди - 24 млн/мл ; Н - 40-120 мил/мл
Добре подвижни - 45 % ; Н > 60%
Слабоподвижни - 10 %
Неподвижни - 45 %
Нормални - 55 % ; Н > 60
С отклонения - 45 % ;
ДРУГИ КЛЕТКИ:
Leuc - масово;
Erya -
Епителни клетки и други - 2-3
Това е цялата спермограма, нищо повече и без никаква поставена диагноза.В крайна сметка имам спермограма, не знам колко е вярна и се чудя какво да правя . Разбрах само от биоложката че бройката на плувците е малка, а аз се чудя дали изписаните 24 млн/мл са броя на 1 мл или това е общия брой, защото не видях никъде Общ брой.
Моля ви д-р Мели да коментирате това което съм написал, да си дадете мнението според тази спермограма какво е положението и ако е възможно да ми дадете от така ценните ви съвети какво да правя.
Благодаря ви предварително за отделеното време и внимание!
Двойка мишлета, добре дошли при нас! Какво мога да кажа за мъжете - много малко пишат, това е факт, повече пишат жените им. Много мъже ми пишат само на бележки или на мейла, но не смеят да се появят във форума. Но със сигурност много мъже четат, особено когато не ги виждат жените им. Вероятно има много причини за това поведение и предполагам, че няма да ми стигне един живот, за да ги разбера.
По самата спермограма - по-добре направете нова такава на специализирано за целта здравно заведение, а не в лаборатория. Ако сте от Велико Търново, най-близкото място ви е в Плевен. И да коментирам показателите един по един, просто няма да има полза за вас. Ако има наистина масово левкоцити, това подлежи на уточняване чрез микробиологични тестове (поставям го под съмнение, защото не е лесно да се отдиференцират в обичайните лабораторни условия всички кръгли клетки, налични в еякулата и да се прецени дали са наистина левкоцити, за целта са необходими допълнителни тестове).