Здравей Мели!
От дълго време следя темите от форумите и бях подготвена за иследванията, които трябва да си направим с мъжа ми, но когато вчера в лаборатория "Здраве" гр.Русе му поставиха диагноза "Азооспермия" за първи път го видях да плаче. На спермограмата пише - Обем 1ml./беше по-малко от обичайното/, ph 8.9, Вискозитет N, Втечняване 15 мин., Седимент Масово Zevoo. Следващите изследвания които трябва да си направи са хормони. Обясниха ни, че ако не е от хормоните, в най-добрия случай можем да се надяваме за ИН ВИТРО.
Моята молба към вас е можете ли да ни насочите към коя клиника да се обърнем, защото живеем по-близо до Варна. Знам, че има достатъчно информация из форумите, но истината е, че в момента ни приемам, ни предавам.
Възможно ли е "Азооспермията" да се получи в следствие на стрес. Също така мъжът ми е претърпял преди много години катастрофа, в следствие на което има един асансьорен тестис, но въпреки всичко надеждата умира последна. Докторът от Русе каза, че ако не се дължи на хормонална основа ще ни прати при д-р Стаменов за биопсия, за да прецени дали имаме шанс за ИН ВИТРО. Това означава ли, че ако е хормонално има шанс да се лекува.
Благодаря ти от все сърце.