Здравейте на всички!
Имате много хубав форум, за съжаление ми се наложи да го прегледам по лош проблем, вместо да се похваля с нещо хубаво и да се усмихнете...
Днеска нещо ми дойде като гръм от ясно небе. Урологът ми ме прати да си направя една спермограма, ей тъй между другото... И резултатът ме хвърли в ужасна депресия. От сутринта целия ми ден мина в размисли за това колко е несправедлив животът!
Преди всичко искам да отбележа, че винаги съм бил съвестен, живял съм уж здравословно, не поемайки никакви излишни здравословни рискове, никакви наркотици, никакви цигари, алкохол в допустимото...
Въздържание - 4 дни
обем - 12,5 (!) /реф 2-6 ml/
вискозитет - нормален /normal,abnormal/
ph - 7,8 /7,2-7,8/
концетрация - 84 млн/мл /40-120/
общ брой - 1050 млн на еякулация /80-720/
Подвижност:
(а)бързо подвижни - 5 % />60 (а+b)/
(b)slabo podwivni - 50 %
(c) непрогресивно подвижни - 5 % /~10/
(d) неподвижни - 85 % (
Господи!!!)
Концентрация на подвижните сперматозоиди - 8 млн/мл />24/
Скорост <1 микрона/сек />10/
Морфология:
нормална - 10 % />60/ (Боже!!!)
главични дефекти - 69%
шийни/на средното парче дефекти - 14 %
с цитоплазматичен остатък - 6 %
опашни дефекти - 1 %
специфични дефекти -1 %
Концентрация на сперматозоидите с нормално морфология 8 млн/мл (>24 млн)
Клетки на сперматогенезата 3 млн/мл /<1/
Левкоцити 12 мил./ml /<1/
Аглутинати 9-10 /<1-2 на поле/
Наистина не съм специалист, но познавам добре цифрите и съм буквално аут! Много ви моля - кажете ми какво става. Ясно е, че ще повторя и потретя спермограмата, но дотогава ще мине време, а аз буквално не съм в кожата си
само мъж, който е изпитал това на гърба си знае за какво говоря. Днеска бях в Центъра за Сексуално Здраве, но там нямаше лекар, който да ми обясни. Дадоха ми визитка, но в понеделник заминавам да работя в Австрия и няма да мога да се срещна с когото и да е. Много много много се надявам някой да подхвърли поне някое съветче какво да правя, от какво може да се е получило това всичкото - лекарства, стрес??? Може ли да се коригира
на 23 съм само и мисля, че не е нормално да имам проблеми с плодовитостта
и за протокола да спомена че адски много ме е страх
Поздрави на всички и с нетърпение очаквам отговор.