Мира, аз разбирам притеснението ти, но още веднъж казвам, че не съм много наясно по тия въпроси. За аглутинатите честно казано нищо не мога да ти отговоря. За това моят съвет е да изчакаш да минат празниците (все пак хората си почиват) и съм сигурна, че Мели ще вземе отношение и по твоя въпрос. Само малко търпение, скъпа.
Аз си позволих да се намеся защото и ние с мъжлето имаме сходни проблеми, но основната причина, поради която на нас ни споменаха за икси беше ужасната морфология (е, естествено съчетана с леко влошена подвижност и занижено количество)
- с др. думи лоша работа.
А като гледам при вас концентрацията е в норма (макар да не разбрах дали е ма мл. или общо),подвижността ви е 37%(норма- 50%), което не е мн. добре, но до колкото разбрах би могло да се повлияе и медикаментозно и остава само да се прецени морфологията, където нямате никакви данни. Та затова не мога да разбера как така един и същи лекар виказва ту икси, ту инсе, ту пък, че може и по естествен път..
А при уролог-андролог ходил ли е мъжа ти? Разбрах, че и пушенето действа мн. зле на сперматогенезата, както и ред др. неща разбира се. Това, което мога да те посъветвам е да проявиш мааалко търпение и да ти отговори някой, който наистина ги разбира тези аботи.
ПП И най-сетне си направи профил та да се идентифицираш някакси
Мн. е лесно и ще ти отнеме не повече от 2 минути.