Здравейте, д-р Мели.Обръщам се към вас с молба за съвет.Ще разкажа накратко какъв е проблема при мен и съпруга ми.При мен запушена дясна тръба вследствие операция от апендисит, лява пропуска, но е нагъната и разширена в частта откъм яйчника - резултат от цветна снимка през месец
март 2006.Спермограма на съпруга ми през февруари 2006г. - нормозооспермия.Хормони на мен в норма и доказана овулация.През май месец 2006
инсеминация - неуспешна.После дойде лято, почивка.През
октомври преглед и се видя киста, изписаха ми Примолут нор
за 10 дни.През ноември инсе, лоша спермограма, неуспешно.Насоки за ИКСИ.През декември започваме изследвания за подготовка за ИКСИ.Спермограма
на 27.декември 2006г. в
Първа АГ болница "Тина Киркова"
резултата е:
Въздържание - 5 дни
Обем на еякулата - 3,0 мл
Реакция pH - 9
Вескозитет - повишен
Аглутинация - -
Левкоцити - 12-14
Бактерии - да
Сперматозоидна концетрация - 15 млн.
Подвижност:
нормокинеза - 45%
хипокинеза - 10%
акинеза - 45%
Морфология на сперматозоидите:
нормални форми - 53%
дегенеративни форми - 47%
Заключение: Олигоастенотератоспермия
На първи февруари тази година стартирахме процедура ИКСИ.Реагирах добре на стимулацията, при пункцията извадиха 11 фоликула.Яйцеклетки ок.лигавица ок., но не стигнахме до трансфер.Нито една яйцеклетка не се е разделила правилно.Доктора каза, че просто яйцеклетките и сперматозоидите не са се харесали.Шока и за двама ни е голям.Как да действаме от тук натаък?Какви изследвания да направим и накъде да се насочим? Предложиха ни при следваща процедура да оплодят част от яйцеклетките с донорски сперматозоиди, а друга част със сперматозоиди от съпруга ми.За други изследвания не стана дума.
Моля Ви да ме посъветвате какво бихме могли да направим оттук нататък.
Благодаря