Д-р Даскалов, здравейте!
Имах миссед аборт в 10г.с., бебето беше на 7г.с. Първоначално бяхме чули 2 седмици по-рано сърчице. Гестационния сак беше тогава 17мм, а ембриона 4мм в 6-7 г.с.
Тогавашните изслевания на кръвта ми бяха:
Хемоглобин 129 /р.ст.110-180/
Еритроцити: 4,27 /р.ст. 3,5-5,5/
Левкоцити: 10,9 /4 до 10/
Хематокрит: 35,2% /37-50/
Тромбоцити: 274 /100-360/
МCV: 82.5 /82 до 95/
МCH: 30.2 /27 до 31/
МCHC: 366 /320 до 360/
Две седмици по-късно на прегледа се установи отсъствие на сърдечна дейност, сака беше 26мм, а ембриона измерен 5мм - бебето отговаряше на 7г.с., а аз реално бях вече в 10г.с. При което заключението беше миссед и направиха кюртаж.
Излезнаха резултатите от хистологичното изследване.
Не мога да разбера какво значи, ако можете да ми разтълкувате, ще съм ви много благодарна
"Комплетен или неусложнен аборт без усложнения х-т р-т компактна и спонгиозна децидуа и единични хориални въси с хидропична дегенерация
Цервикален канал - затворен
Матка - кърви умерено
Cav. Douglasi: свободно
P.V.C.Ut. - конично
Or,ext.c.c - кръгъл
Матка, уголемена в млІІ
Влагалище: нормално с кръв
Кръвни изследвания : HB 114 Ery 4.5 Leuc 14.1 урина 6б.о."
Прави ми впечатление, че още на първото изследване левкоцитите са ми малко над нормата. На второто при аборта, вече са 14, което е доста над нормата. Какво би означавало това - дали е от произтеклия аборт или означава, че съм имала възпаление, инфекция? Дали не е трябвало още при наличие на повишен резултат в първото изследване, гинеколозите да обърнат внимание и да се вземат някакви мерки, можело ли е? Защото изобщо не обърнаха внимание...
Тази бременност е втора за мен. Първата беше безпроблемна и лека, успешна преди 3,5години. Имах зацапвания от самото начало, които не спряха до деня на аборта. 2 дни преди да се установи миссед имах ярко червено кървене със съсиреци, което беше и повод да отида на преглед. Необходимо ли е да направя някакви допълнителни изследвания и какви. Колко време трябва да чакаме, преди опити за второ бебе - мисля, че ми казаха да минат 3 менструации.
БЛАГОДАРЯ ВИ!