0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Проследяване на бременността, фетална морфология
« Отговор #140 -: Септември 10, 2007, 00:36:28 am »
Здравейте д-р Даскалов. Искам да ви питам кога се прави ФМ, че навсякъде чета различни отговори. Моята АГ ми каза да отида 19 г.с. на ФМ и БХС. Днес обаче четох че се правела три пъти като първата е 11-13 г.с. Също така ме интересува същото и за измерването на гънката на вратлето. АГ-то ми нищо не спомена за такова нещо и аз го научих от тук. Късно ли ще е ако се измери 19г.с. по време на ФМ или не може и двете едновременно? Извинете за глупавите въпроси. Предварително ви благодаря.

Дебелината на вратната гънка или нухал фолд, може да се измери и в 19 г.с. Смисълат на по-ранните изследвания е, да се открият жените с рискови бременности, на които да се предложи амниоцентеза. Резултатите от амницентезата стават съответно за 3 и за 14 дена, а бременност с плод с генетични малформации съгласно законите, може да се прекъсне по медицински показания до 20 г.с. Това е фактора, който определя сроковете за въпросните изследвения.
*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
« Отговор #141 -: Септември 10, 2007, 10:29:32 am »
Да, точно за кистички на плексух хоридеус става въпрос.
*
« Отговор #142 -: Септември 25, 2007, 13:51:33 pm »
Д-р Даскалов, имам момиченце на 13 мес. Кърмих я докато стана на 9 месеца през което време въобще нямах цикъл. Сега вече три месеца имам. Дали този период е достатъчен за да ми се възстановят нормалните хормонални нива или трябва да изчакам още? Опитваме се да забременея отново, но тъй като през тези три месеца не успяхме искам да си направя хормонални изследвания. Причината за миналите ми проблеми със забременяването се оказаха една непропускаща тръба и полип. Не съм имала хормонални проблеми.

*
« Отговор #143 -: Септември 26, 2007, 10:34:43 am »
Здравейте д-р Даскалов.

бременна съм в 25 г.с. Последния път когато бях на преглед, преди няколко дни док ми каза че бебето отговаря на 28-29 г.с. Ние знаем точната възраст защото забременяването се случи в следствие на инсеминация и съответно всичко беше проследено. Аз и мъжът ми не сме дребни и бебчо от самото начало го определят с 1 седмица по голям, ама чак пък 4 ? Възможно ли е да има толкова голяма разлика в размерите на бебчо и какво означава тя?

И другият ми въпрос е колко често на ден е нормалано да се усеща бебето? Има дни когато го усещам че прави по 50- 70 движения и други дни когато едва помръдва 6-7 пъти.

И последно: кога се прави последната ФМ и каква информация би ни дала тя.

Благодаря ви за отделеното време и усилия да отговаряте на нашите въпроси!
[/b]
« Отговор #144 -: Септември 26, 2007, 22:39:00 pm »
Д-р Даскалов! Много ви благодаря за грижите, вниманието и безценната помощ! искАМ ДА СПОДЕЛИА ПРОБЛЕМА СИ С ВАС АКО МОЖЕ ДА МИ ОТГОВОРИТЕ.Спрях противозачатачните кат решихме да имаме второ бебе.Продалжихме да се пазим оште два месеца и на 8август ми доиде последно,а от 16август спряхме да се пазим и от тогава не ми доиде изчаках да мине 15дена направих си тест обаче по теста показа че не сам бременна моля да ми кажете какво може да ми има
« Отговор #145 -: Септември 27, 2007, 14:34:33 pm »
Здарвейте Д-р Даскалов,изключително много се радвам че мога да се консултирам с вас.Аз съм на 21г. и преди 2 седмици направих missed в 12г.с.,беше спряло сърцето на плода след което последва абразио.Вчера си взех резултата от хистологичното изследване но нищо не мога да разбера по-точно немога да разбера каква е била причината за да му спре сърцето.Моя лек.лекар просто взе иследването и абсолютно нищо не ми обясни.Бихте ли ми обяснили какво означава "Децидуа с хорионни въси".И другя въпрос ми е-Аз съм с обърната(по думите на л.лекар недоразвита) матка, в нея ли е причината за спирането на сърцето?Ще ви бъда много благодарна ако поне вие ми разясните тези въпроси.С уважение:Виолета Стоянова
*
« Отговор #146 -: Септември 29, 2007, 21:49:14 pm »
Здравейте д-р Даскалов,
имам само един яйчник, другият ми е отстранен оперативно /края на 2004г./ заедно с тръбата.В резултат имам хормонален дисбаланс - по-високо ФСХ /стойностите винаги са близки до горна граница на референтните стойности/ и нисък Естрадиол,имам и миома около 2см.
Можете ли да ме насочите към добър специалист по стерилитет в Пловдив, за да ми се помогне?
Боря се с този проблем от 2005г., затова ще съм ви много благодрана, ако ме ориентирате.
*
« Отговор #147 -: Септември 29, 2007, 21:59:21 pm »
Ами Д-р Даскалов е добър специалист по стерелитет-направо иди при него не е необходимо той да ти препоръчва някои друг.
*
« Отговор #148 -: Септември 29, 2007, 22:05:17 pm »
И аз така разбрах, но тук нещо ми се стори, че тази тема не е за мен и се обърках. Помислих си, че доктора се занимава основно с проблеми при вече забременели жени.
« Отговор #149 -: Септември 29, 2007, 23:01:03 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
Аз съм на 27 години. На 4 септември претърпях лапаротомия за премахване на кисти, диагнозата ми е ендометриоза първа степен. Операцията мина добре, сега всички репродуктивни органи са ми чисти, тръби проходими. Предстоят ми 3 месеца инжекции диферелин, но решихме преди това 1-2 месеца да опитаме забременяване и ако не стане, все пак да сложим инжекциите и след това да правим нови опити. Преди няколко дни бях на контролен преглед, само ден след менструацията и докторката ми каза, че имам кръв в матката и ми предписа лекарства за 3 дни, които ще предизвикат изкуствени контракции и изхвърлят кръвта. Приключих с взимането на тези лекарства на 4-тият ден след менструацията, преди евентуална овулация. Притесненията ми са, възможно ли е тези лекарства да повлияят и да нямам овулация този месец, или пък да изтласкват навън сперматозоидите и след като съм спряла да ги взимам?
Също така, при ендометриоза първа степен, наложително ли е да се сложат инжекциите, или е по-добре се опитваме да забременея? Добра идея ли е една инсеминация например - бременността е по-добро лечение на ендометриозата, отколкото всякакви лекарства, доколкото знам, особено когато бременността е така желана.

« Отговор #150 -: Октомври 09, 2007, 15:12:20 pm »
Здравейте д-р Даскалов,първо бих искала да ви изкажа искренните си поздравления и възхищение,тъй като благодарение на вас имах едно много леко и лесно раждане и сега се радвам на страхотно здраво и палаво детенце!
Но в момента имам притеснения относно бременността на зълва ми,която живее и работи в САЩ-тя е на 38 години,има вече едно дете,в момента е бременна в 6 г.с./желана бременност/ ,но при първия ехографски преглед са установили наред с плода и киста на дясната тръба,както и тумор на матката/fiber tumor-голям колкото мъжки юмрук/......което ужасно я е притеснило/наред и с коментара за напредналата и възраст/,та бих искала да Ви попитам-може ли тези две находки да попречат на нормалното протичане на бременноста и какво би могло да се направи  за да протече всичко нормално....както и дали е възможно да са се развили в рамките на два месеца/тогава е била последно на гинекологичен преглед и не е имал нищо обезпокояващо според лекаря/?
Предварително благодаря и ви желая всичко добро.
*
« Отговор #151 -: Октомври 09, 2007, 18:37:14 pm »
zdraveite skapi lekari. dobre che vi ima i pomagate na stradashi kato men. na 24 god.sam i imam problem ne moga ot 3 god. da zabremeneq. na kakvo se dalji tova i az neznaq. molq za otgovor i pomosh .kajete mi kakvo oznachava homeopatiq kak se lekuva .kazaha mi che imam i hlamidna infekciq tova sashto ne mi e ponqtno, a matkata mi e leko obarnata. tezi li sa eventualnite prichini. kade kam koi i kak nqkoi moje da mi pomogne i da mi otgovori na tezi moi vaprosi iskam da razbera ponqtiqta i molq za sadeistvie. blagodarq vi mnogo pavlina
*
« Отговор #152 -: Октомври 14, 2007, 23:08:07 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
 Спортувам активно, а  от скоро правим опити за забременяване.., на този етап налага ли се да преустановя паданията от този тип: http://youtube.com/watch?v=JlaHO7UMLXw ?! Благодаря!
« Отговор #153 -: Октомври 16, 2007, 12:25:59 pm »
Здравейте д-р Даскалов,
имам Хашимото. ТСХ изведнъж ми скочи до 87 следствие на бременност(както се оказа по-късно). Взехме мерки от 3-рата седмица увеличавам приема на ел-тирокс. Сега съм вече е 6 гестационна седмица, но се притеснявам за това време да не са настъпили вече някакви увреждания на плода. Ако плода има умствени увреждания ще се видят ли на фетална морфология???
Много Ви благодаря предварително.
« Отговор #154 -: Ноември 13, 2007, 16:22:42 pm »
Здравейте д-р Даскалов! Встрани от темата, но както сам сте отбелязал значението на предварителните изследвания, искам да задам следния въпрос - какви са стандартните изследвания, които препоръчвате да се направят преди зачеване?
На леля съкровището - 3 години и 8 месеца
« Отговор #155 -: Ноември 19, 2007, 15:13:22 pm »
Здравейте д-р Даскалов! Интересува ме след колко време мога да забременея отново след раждане със секцио. Трябва ли да се направят някакви изследвания предварително, като се има предвид, че сега съм на 33 години.

Въпрос към д-р Даскалов
« Отговор #156 -: Ноември 20, 2007, 14:28:41 pm »
Здравейте д-р Даскалов,аз съм бременна в края на втория и началото на третия месец. Някои стойности на кръвните ми изследвания не са в нормата. Например HGB-119
, HCT-0.34 и най- много ме притеснява CYE- 35. Какво трябва да предприема?Благодаря предварително!
« Отговор #157 -: Ноември 20, 2007, 21:15:31 pm »
Здравейте д-р Даскалов,аз съм бременна в 16 г.с. и мисля да си направя  фетална морфология в 19 г.с.мислите ли че е добре и искам да попитам в Торакса в Пловдив колко струва тя и колко дена по рано трябва да си запазя час?
« Отговор #158 -: Ноември 29, 2007, 15:52:49 pm »
m_a_g_i_vs,щом си от Пловдив отиди направо при д-р Даскалов,той вече работо в Медикус алфа,запиши там час.Прегледа струва 55 лева.

« Отговор #159 -: Декември 10, 2007, 10:19:12 am »
Здравейте д-р Даскалов,
Моя въпрос е малко по-различен, извинявам се, че го задав тук, но се нуждая от съвет.
Ето за какво става въпрос.
Още от раждането на бебето, което е на 5 мес. вече, нямах много кърма, то сучеше много малко, заспиваше на гърдата, така си и остана до края, до 3тия мес, Винаги дохранвах с АМ, което се изпиваше. При изпомпване излизаха на малки капки до ок 30 гр, а накрая едвам 10-15 гр. Малко след като навърши 3 мес, реших, че няма смисъл да се мъчим повече със сукането /тя се и нервеше, че не пуска/. Отидох на гинеколог, изписа ми 2 таблетки Достинекс, които трябваше да взема  на един път, като мислех, че кърмата ми ше спре съвсем. Е да, ам не. Вече 2 месеца след това, при стискане все още изтича, понякога и на тънка струйка. Само при стискане изтича, иначе не. А цикъла ми се появи ок. 1 седмица след Достинекса, Вече 2 цикъла са нормални. Обаче кърмата не спира :(
Дайте съвет как може да се прекрати това, Проблем ли е, докога да чакам да спре от самосебе си? Трябва ли да взема лекарства още веднъж?
Благодаря и лек ден