0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Bobbie

• *
  • 5701
  • Beauty is in the eye of the beholder!
Напълно е възможно при Вашата бременност да вяма никакви проблеми. Направете още едно ултразвуково изследване след 2 седмици.

Доктор Даксалов, за съжаление загубих тази бременност в 7 гс. Още венжъж, благодаря Ви за отговорите.

Боби
« Последна редакция: Юни 11, 2007, 01:22:14 am от Bobbie »

Здравейте Др. Даскалов,

Моми4етата от проблемна бременност ме посъветваха да пусна темата си тук за компетентно мнение...

Ситуацията е следната. В 24 г.с. съм и от 4 дни имам контракции - нерегулярни, безболезнени, между 1 и 5 на 4ас, най-4есто когато ми се пишка или когато сменя позицията в която лежа. Естествено отидох на лекар веднага - бебето се развива отли4но и шииката на матката е затворена и с нормална дължина (Слава Богу!), провериха ми и урината и не от4етоха левкоцит естеразна активност т.е. не би трябвало да имам уро инфекция и затова.... не ми изписаха нищо (В Америка, където съм, са много пестеливи откъм спазмолитици, магнезии и т.н. при бременни, при контракции дават морфин  8O  )и пратиха ме в къщи да лежа (което и правя)...

Притеснявам се, тъй като в хода на бременноста се установи 4е съм с двурога матка и маргинална плацента превиа, а контракциите не престават...Старая се да пия достатъ4но вода (мин 1.5Л на ден), приемам матерна ежедневно, ям на малки порции за да не стимулирам прекалено храносмилателния си тракт, секса е табу и т.н. само и само дълго4аканото съкровище да е добре...

Въпроса ми е мога ли да направя още нещо?
Например разумно ли е да си самопредпиша 3 пъти по една таблетка дневно нош-па за седмица докато се поуспокоят нещата?
Също какви са то4но активните съставки на манери4а/магнерота (магнезиев сулфат?)и бусколизина? 
Каква е разликата мду маднерота и магнери4а?

Другата седмица имам 4ас при лекарка завършила в Прага и надявайки се тя да има по "европейски" подход към контракциите ще я разпитвам за мнението и/ приложението в моя слу4ай на терапиите за "задържане" които се практикуват в Бг и трябва да знам то4но какво се предписва...

Ина4е съм на 35, напълно здрава, нямам високо кръвно, главоболие или болки от какъвто и да било тип...Това е първата ми бременност, не съм имала аборти, операции или манипулации засягащи половата система.

Предварително благодаря!
« Последна редакция: Юни 03, 2007, 04:25:07 am от NannyOgg »
*
Здравейте д-р Даскалов.
Въпросът ми е възможно ли е да се получи някакво предозиране с витамини и опасно ли е?
Аз съм в 13 г.с. и всеки ден вземам фолиева киселина и центрум матерна /по препоръка на моят АГ/ и буквално се насилвам да ям плодове и зеленчуци /отделен е въпроса тези от пазара с какво са пълни/.
Изследванията ми дотук са с добри показатели.
Благодаря.

Здравейте и от мен др.Даскалов във момента съм във 24 г.с и ми откриха бактерия гарнерела,лекувам е със някъкъв крем със буквата д,също така при феталната морфология ми казаха че бебчо тежи 500 гр.,въпросът ми е това нормално ли е като тежина и какави са последствията от тази бактерия.Предварително Ви благодаря.
Здравейте, Д-р Даскалов,

Наскоро открих този форум и получих съдействие и разбиране от много мили и изстрадали момичета тук.
Но бих искала да прочета и Вашето мнение по моя проблем.
Накратко за мен-на 12.04.-13.04.07 забременях. На 22.05.07 чухме пулсация на ембриончето, но на 30.05.07 научих ужасната диагноза "missed abortion". Последваха още няколко прегледа...ужасът и трагедията са големи...и най-вече психически не мога да се справя...На 04.06.07 ми направиха абразиото като последва и следното хистопатологично изследване.За съжаление, както винаги, докторите в болницата бяха прекалено заети, за да отделят някакво време и внимание, за да ми разтълкуват резултата, а всяка жена, след подобна трагедия,би искала поне малко да е наясно какво точно се е е случило, с цел да предотврати това в последващи бременности.

Ето едното изследване на изпратения материал:

Макроскопски:
Два фрагмента цервикална слуз-тъканни частици в тях?-пуснати изцяло.

Хистологично: Изработен изцяло материал, в който се намери:
Цервикална слуз, с огнищна слаба до умерена левкоцитна инфилтрация.Огнищни микрокръвоизливи.В някои срезиминимални фрагменти ендоцервикален епител - без доловими патохистологични промени.

А това е другият резултат:

Макроскопски: Въси на площ 4/3 см и с дебелина на пласта до 7-8 мм и малки парчета 2-3 децидуа?
Децидуата - пусната изцяло + въси.

Хистологично:Кюретажен материал, в който се намери:
Децидуално изменена маточна лигавица с обширни огнищни некрози; кръвоизливи-огнищни и огнищна левкоцитна инфилтрация. Хориални въси - предимно дистрофично, дистрофично-некротично и некротично променени; по-малко въси със запазен хистологичен строеж.

Хистологичната находка съответства на т.нар. "Мисед аборшън".

Бихте ли могъл да ми разтълкувате каква по-точно би могла да бъде причината, за да спре пулсът и развитието на ембриона???

Имам и друг въпрос, по който момичетата ме посъветваха да се обърна към Вас:
започнах да си давам равносметка каква храна съм консумирала и възможно ли е тя да доведе до миссед аборт??? Сетих се,че на 26.05.07 във Варна консумирах около 150-200 гр. варени миди на ресторантче по крайбрежието.
Както всеки знае,мидите обират така да се каже цябата мръсотия на морето, както и биха били опасни заради болести, свързани с алгите, които се пренасят от червените приливи/особено през топлите месеци/...

Моля за Вашия отговор!

с уважение към всички тук!
Ваня.
Здравейте Д-р Даскалов,

Имам нужда от Вашето компетентно мнение.

Бременна съм в 8 г.с и бих желала да си направя теста нухална транслуценция.

Проблемът е, че живея в чужбина, ще се прибера в България когато съм в 13 г.с и 4 дена.

Късно ли е да направя този тест за този етап на бременността?

Ако направя този тест, има ли нужда да се прави квадрипъл теста в 16 седмица?

Тук предлагат или единият или другият тест, в зависимост от това в коя болница си регистриран. В болницата, в която аз съм регистрирана, предлагат квадрипъл теста в 16 седмица но по това време аз ще съм все още в България и за това бих желала, ако не е късно, да направя НТ теста в 13 седмица в България.

Също така, бихте ли препоръчали медицински центрове, където извършват тези тестове, в София, Варна или Бургас?

Извинявам се, ако всичко това звучи малко объркващо, но аз самата се чувствам така.

Благодаря Ви предварително и Ви желая успехи!

*

Ani4ka78

• 220
  • Моята принцеса
Здравейте д-р Даскалов,
днес бях на фетална морфология, на която ми казаха че в главичката на бебето има две кистички, по-голямата от които 6 мм /ако правилно съм разчела/, но тези кистички би трябвало да изчезнат след 26 седмица, понеже нямало данни за други аномалии, всичко останало било наред. Бебето ми е дълго чакано и заченато от трети опит ИКСИ и сега място не мога да си намеря от притеснение. Моля Ви, кажете ми нещо повече за тези кисти, нещо трябва ли да предприема, може би второ мнение, моля Ви за съвет. Благодаря Ви предварително!!!
*
Здравейте д-р Даскалов. Искам да ви питам кога се прави ФМ, че навсякъде чета различни отговори. Моята АГ ми каза да отида 19 г.с. на ФМ и БХС. Днес обаче четох че се правела три пъти като първата е 11-13 г.с. Също така ме интересува същото и за измерването на гънката на вратлето. АГ-то ми нищо не спомена за такова нещо и аз го научих от тук. Късно ли ще е ако се измери 19г.с. по време на ФМ или не може и двете едновременно? Извинете за глупавите въпроси. Предварително ви благодаря.
Здравейте д-р Даскалов,
Аз съм в 20 г.с. Вчера бях на фетална морфология, на която ми казаха, че нухалната гънка на бебето е 6,3mm. Иначе всички органи за бебето са в нормата. Правила съм биохимичеен скриннинг и резултатите показват много малък риск от хромозомни малформации.
Препоръчаха ми амниоцентеза. Моля Ви, кажете ми нещо повече за вероятността детето да се роди със синдром на Даун при такъв размер на нухалната гънка.Благодаря предварително.
*
Здравейте д-р Даскалов,
Моят проблем възникна след раждане и имам нужда от вашия съвет. 3 седмици след раждането получих силно кървене и се оказа, че имам задържани парчета плацента високо в матката (това се видя на ултразвук). Направиха ми кюртаж и още докато се възстановявах от упойката получих отново доста силен кръвоизлив, който не спираше. Веднага ме вкараха обратно в операционната и ми сложиха балон в матката, който да помогне за спиране на кръвотечението.Балонът махнаха на следващия ден. След 3 дена прекарани в болницата и няколко кръвопреливания ме изписаха с леко кръвотечение. Сега съм вкъщи на антибиотик и желязо (хемоглобина ми беше около 8 като ме изписаха).
Сега отново имам кръвотечение, което не е много силно - малко по-силно от менструално, с парченца в него и тъмно червено на цвят, което се засилва докато кърмя. Нормално ли е това кръвотечение? Аз се притеснявам дали не някакво усложнение. Въобще, какво е нормално да очаквам след подобни манипулации на матката?
Life is good.
Do what you like,
like what you do.
Re: Проследяване на бременността, фетална морфология
« Отговор #130 -: Август 24, 2007, 13:29:06 pm »
Д-р Даскалов, бих искала да се допитам до вас по следния въпрос.
На 21.08. бях на първо УЗИ. Тогава се видяха 2 плодни сака с 2 живи зародиша. Днес /24.08./ отново отидох. Лекарката искаше да се увери, че и двата са живи с пулсации. Но днес от раз се видяха много ясно 3 плодни сака и в трите има зародиш.
До тук добре. Но тя смята, че няма да мога да ги износя и трите, защото съм била слаба. /висока съм 165 и преди бременността бях 51 кг./ Тя се опасява, че ще ги родя твърде недоносени и е голям риска от заболявания при бебетата. В тази връзка, тя препоръчва редуциране на единия зародиш.
Принципа е:"Нека да останат 2, но да оживеят, да са здрави, доносении"
И вие ли сте на същото мнение?
Благодаря Ви за отговора! Успешна работа!

Бъдете добри и не губете кураж! :)
*

mini

• *
  • 8160
  • purple addicted
« Отговор #131 -: Август 26, 2007, 22:09:40 pm »
Здравейте в тази тема д-р Даскалов, не зная дали въпроса ми е точно за тук, но е свързан с бременността- или по-точно е в следствие с нея. Откакто съм родила до настоящия момент /6 месеца почти/ все още нямам цикъл, кърмя на поискване /т.е това е основното хранене на Стефи/. На 22 т.м се случи следното нещо- прокървих с ярка и чиста кръв еднократно, след това до другия ден имах леко зацапване и вечерта просто престана. Та въпроса ми-това за цикъл ли да го приема, или е неменструално кървене- показващо, че скоро ще се сдобия с такъв. Благодаря за вниманието!
"Форумите са място за свободна дискусия между потребителите на сайта при спазване на правилата. Сдружение "Зачатие" не носи отговорност за изразените мнения от потребителите. Тези мнения не изразяват официалното становище на сдружение "Зачатие", освен в случаите, когато са публикувани изрично от името на сдружението."
"Прекалено много хора харчат пари, които не са спечелили, за да си купят неща, които не им трябват, за да впечатлят хора, които не харесват" Уил Смит
« Отговор #132 -: Септември 09, 2007, 22:47:17 pm »
Здравией те ,Д-р Даскалов

Бременна съм в 20 г.с и преди дни бях на консултация с вагинален преглед при който се откри скъсена маточна шийка 70% като лекарят написа ,че пропуска пръст.Предписа ми Магнерот 3х2,каза да внимавам с тежките неща а също и никакъв секс.Ако нямам оплаквания след месец съм на преглед.Аз обаче от тогава чета какви ли не неща и започвам да се плаша.Въпроса ми е това ли е всичко което мога да направя за момента и какво ме очаква за напред.
Предварително ви благодаря

Искам първо да се извиня за закъснелия отговор!
  Напълно съм съгласен с дадените Ви препоръки!
  В ситуация като Вашата съветвам бременните, които консултирам, да направят и микробиологично изследане на вагинален секрет, а също и за микоплазма и хламидия, с цел да се изключи евентуалното наличие на инфекция, която може да доведе до аборт или до преждевременно раждане.
  Надявам се при Вас всичко да е наред!
« Отговор #133 -: Септември 09, 2007, 23:05:05 pm »
Напълно е възможно при Вашата бременност да вяма никакви проблеми. Направете още едно ултразвуково изследване след 2 седмици.

Доктор Даксалов, за съжаление загубих тази бременност в 7 гс. Още венжъж, благодаря Ви за отговорите.

Боби

Искрено съжалявам! Смята се, че понякога аборти се получават при наличие на хромозомни проблеми при плода и в края на краищата по този начин природата пази жизнеспособното поколение. Това не означава, че родителите имат такива хромозомни проблеми! Ако се получат повече от два спонтанни аборта, двойката се съветва да направи генетична консултация. Смятам, че при Вас би било добре да направите освен предконцепцинните и имунологични изследвания.
   Извинявам се за закъснелия отговор!
*
« Отговор #134 -: Септември 09, 2007, 23:13:10 pm »
Д-р Даскалов ще Ви бъда благодарна, ако отговорите на един мой въпрос - Може ли проба с бром-тимол да се позитивира от нещо друго освен от околоплодни води? Ако да, от какво? А, има ли такова нещо като "винтилно изтичане на околоплодна течност"?
Въпросите станаха повече  :oops:
Благодаря Ви предварително!
« Отговор #135 -: Септември 09, 2007, 23:25:39 pm »
Здравейте д-р Даскалов.
Въпросът ми е възможно ли е да се получи някакво предозиране с витамини и опасно ли е?
Аз съм в 13 г.с. и всеки ден вземам фолиева киселина и центрум матерна /по препоръка на моят АГ/ и буквално се насилвам да ям плодове и зеленчуци /отделен е въпроса тези от пазара с какво са пълни/.
Изследванията ми дотук са с добри показатели.
Благодаря.
  Тези  лекарствени препарати са подходящо дозирани и няма риск от предозиране, освен ако не вземате голям брой таблетки.
« Отговор #136 -: Септември 09, 2007, 23:41:25 pm »
Здравейте и от мен др.Даскалов във момента съм във 24 г.с и ми откриха бактерия гарнерела,лекувам е със някъкъв крем със буквата д,също така при феталната морфология ми казаха че бебчо тежи 500 гр.,въпросът ми е това нормално ли е като тежина и какави са последствията от тази бактерия.Предварително Ви благодаря.

Инфекцията с Гарднерела би следвало да се лекува. Получава се чрез контаминация, заселване,  от околната среда, особено често при състояния с намален имунитет, каквото е бременността.
  Тегло на плода от 500 гр. е нормално за 24 г.с.

« Отговор #137 -: Септември 10, 2007, 00:04:17 am »
Здравейте, Д-р Даскалов,

Наскоро открих този форум и получих съдействие и разбиране от много мили и изстрадали момичета тук.
Но бих искала да прочета и Вашето мнение по моя проблем.
Накратко за мен-на 12.04.-13.04.07 забременях. На 22.05.07 чухме пулсация на ембриончето, но на 30.05.07 научих ужасната диагноза "missed abortion". Последваха още няколко прегледа...ужасът и трагедията са големи...и най-вече психически не мога да се справя...На 04.06.07 ми направиха абразиото като последва и следното хистопатологично изследване.За съжаление, както винаги, докторите в болницата бяха прекалено заети, за да отделят някакво време и внимание, за да ми разтълкуват резултата, а всяка жена, след подобна трагедия,би искала поне малко да е наясно какво точно се е е случило, с цел да предотврати това в последващи бременности.

Ето едното изследване на изпратения материал:

Макроскопски:
Два фрагмента цервикална слуз-тъканни частици в тях?-пуснати изцяло.

Хистологично: Изработен изцяло материал, в който се намери:
Цервикална слуз, с огнищна слаба до умерена левкоцитна инфилтрация.Огнищни микрокръвоизливи.В някои срезиминимални фрагменти ендоцервикален епител - без доловими патохистологични промени.

А това е другият резултат:

Макроскопски: Въси на площ 4/3 см и с дебелина на пласта до 7-8 мм и малки парчета 2-3 децидуа?
Децидуата - пусната изцяло + въси.

Хистологично:Кюретажен материал, в който се намери:
Децидуално изменена маточна лигавица с обширни огнищни некрози; кръвоизливи-огнищни и огнищна левкоцитна инфилтрация. Хориални въси - предимно дистрофично, дистрофично-некротично и некротично променени; по-малко въси със запазен хистологичен строеж.

Хистологичната находка съответства на т.нар. "Мисед аборшън".

Бихте ли могъл да ми разтълкувате каква по-точно би могла да бъде причината, за да спре пулсът и развитието на ембриона???

Имам и друг въпрос, по който момичетата ме посъветваха да се обърна към Вас:
започнах да си давам равносметка каква храна съм консумирала и възможно ли е тя да доведе до миссед аборт??? Сетих се,че на 26.05.07 във Варна консумирах около 150-200 гр. варени миди на ресторантче по крайбрежието.
Както всеки знае,мидите обират така да се каже цябата мръсотия на морето, както и биха били опасни заради болести, свързани с алгите, които се пренасят от червените приливи/особено през топлите месеци/...

Моля за Вашия отговор!

с уважение към всички тук!
Ваня.

От така преписания от Вас хистологичен резултат става ясно, че няма съмнение за наличието на гроздовидна бременност /molа hydatidosa/, което би било опасно за здравето Ви.
  Причините за аборт биха могли да са много. Едни от най-честите са хромозомните малформации на плода. Те се случват и се отнасят само за конкретната бременност и обикновено не се повтарят при следваща бременност. Честота им се повишава с увеличаване на възрастта на жената, така че от нас зависи само да планираме бременностите в по-ранна възраст.
  Други причини са свързани с инфекции, включително  и такива педавани по орален /през устата/ път и за да се предпази от риск, всяка жена би следвало да направи "предконцепцинни изследвания" поне 6 месеца преди планувана бременност.
  Когато консултирам двойки с подобни проблеми, аз обсъждам също и вероятноста за наличието на генетични, хормонални и имунологични причини.
« Отговор #138 -: Септември 10, 2007, 00:24:58 am »
Здравейте Д-р Даскалов,

Имам нужда от Вашето компетентно мнение.

Бременна съм в 8 г.с и бих желала да си направя теста нухална транслуценция.

Проблемът е, че живея в чужбина, ще се прибера в България когато съм в 13 г.с и 4 дена.

Късно ли е да направя този тест за този етап на бременността?

Ако направя този тест, има ли нужда да се прави квадрипъл теста в 16 седмица?

Тук предлагат или единият или другият тест, в зависимост от това в коя болница си регистриран. В болницата, в която аз съм регистрирана, предлагат квадрипъл теста в 16 седмица но по това време аз ще съм все още в България и за това бих желала, ако не е късно, да направя НТ теста в 13 седмица в България.

Също така, бихте ли препоръчали медицински центрове, където извършват тези тестове, в София, Варна или Бургас?

Извинявам се, ако всичко това звучи малко объркващо, но аз самата се чувствам така.

Благодаря Ви предварително и Ви желая успехи!

Извинявам се за закъснелия отговор!
   Нухална транслусенция се измерва между 11 и 13,6 г.с. В този срок на бременността   се изследва и РАРР-А и Бета ЧХГ, като биохимичен скрининг за хромозомни малформаци на плода, като от получените данни от двата вида изследване /ултразвуковото и биохимичното/, се прави изчисление на риска при конкретната бременност. Смята се, този скрининг е по-точен от скрининга направен в 16 г.с.
 В 16 г.с. би могло да се направи сингъл, дубъл, трипъл, квадрипъл или интегриран тест, в зависимост от броя на покъзателите които се изследват, а именно: Алфа фетопротеини, Бета ЧХГ, Свободен естриол, Инхибин А и нухална транслусенция - измерена между 11 и 13,6 г.с.
 Измерването на нухална транслусенция и оценяването на феталната морфология бихте могли да направите в София в медицински център "Фемина" при д-р Марков, д-р Виолета Димитрова, д-р Димитров и колеги, също и при д-р Мазнейкова в нейния център, в Пловдив - при мен. За Бургас и Варна - не бих могъл да отговоря.
 В Пловдив при мен б
« Отговор #139 -: Септември 10, 2007, 00:28:39 am »
Здравейте д-р Даскалов,
днес бях на фетална морфология, на която ми казаха че в главичката на бебето има две кистички, по-голямата от които 6 мм /ако правилно съм разчела/, но тези кистички би трябвало да изчезнат след 26 седмица, понеже нямало данни за други аномалии, всичко останало било наред. Бебето ми е дълго чакано и заченато от трети опит ИКСИ и сега място не мога да си намеря от притеснение. Моля Ви, кажете ми нещо повече за тези кисти, нещо трябва ли да предприема, може би второ мнение, моля Ви за съвет. Благодаря Ви предварително!!!

Само от тази информация не бих могъл да дам отговор. Дали не става въпрос за кисти на плексус хороидеус?