Здравейте Др. Даскалов,
Моми4етата от проблемна бременност ме посъветваха да пусна темата си тук за компетентно мнение...
Ситуацията е следната. В 24 г.с. съм и от 4 дни имам контракции - нерегулярни, безболезнени, между 1 и 5 на 4ас, най-4есто когато ми се пишка или когато сменя позицията в която лежа. Естествено отидох на лекар веднага - бебето се развива отли4но и шииката на матката е затворена и с нормална дължина (Слава Богу!), провериха ми и урината и не от4етоха левкоцит естеразна активност т.е. не би трябвало да имам уро инфекция и затова.... не ми изписаха нищо (В Америка, където съм, са много пестеливи откъм спазмолитици, магнезии и т.н. при бременни, при контракции дават морфин
)и пратиха ме в къщи да лежа (което и правя)...
Притеснявам се, тъй като в хода на бременноста се установи 4е съм с двурога матка и маргинална плацента превиа, а контракциите не престават...Старая се да пия достатъ4но вода (мин 1.5Л на ден), приемам матерна ежедневно, ям на малки порции за да не стимулирам прекалено храносмилателния си тракт, секса е табу и т.н. само и само дълго4аканото съкровище да е добре...
Въпроса ми е мога ли да направя още нещо?
Например разумно ли е да си самопредпиша 3 пъти по една таблетка дневно нош-па за седмица докато се поуспокоят нещата?
Също какви са то4но активните съставки на манери4а/магнерота (магнезиев сулфат?)и бусколизина?
Каква е разликата мду маднерота и магнери4а?
Другата седмица имам 4ас при лекарка завършила в Прага и надявайки се тя да има по "европейски" подход към контракциите ще я разпитвам за мнението и/ приложението в моя слу4ай на терапиите за "задържане" които се практикуват в Бг и трябва да знам то4но какво се предписва...
Ина4е съм на 35, напълно здрава, нямам високо кръвно, главоболие или болки от какъвто и да било тип...Това е първата ми бременност, не съм имала аборти, операции или манипулации засягащи половата система.
Предварително благодаря!