Здравейте, д-р Даскалов!
"Подкокоросана" от Jam (jam, не се сърди, виртуално те обичам, да знаеш!), реших да си задам въпроса в тази тема, защото Вие сте най-компетентен да ми отговорите, за което предварително Ви благодаря! Д-р Цолова от Пловдив (кабинетът и е близо до "Торакс") преди няколко месеца ми каза, че щом съм имала абразио, значи матката ми се водела вече хистологична(?) (поправете ме, ако греша с термина, но така ми прозвуча). Какво означава да имаш "хистологична" (?) матка? Според нея трябва да прекарам първите си шест месеца от бременността на легло. Много ми стана чудно, защото има момичета с кюртаж, които не са лежали, и пак минава нормално. Чувала съм, че се лежи, ако има проблем. Ама, задължително да лежа, само защото са ми правили кюртаж?! Това задължително ли е, или поредният мит! Лекарката е вече пенсионирана и да не би да става въпрос за възгледи на лекари от по-старата школа. Не ми е много ясно. Извинявам се, ако въпросът ми Ви се стори глупав, но ме интересува какъв е този тип матка.
Пожелавам Ви да си починете добре през великденската ваканция, защото ние ще Ви "уморим" с нашите въпроси!
Всичко най-добро Ви пожелавам!