Д-р Даскалов, преди 2 дена преживях трета загуба на бременност и бих искала да ви попитам за възможните изследвания, които бих могла да направя, за да се установи причината.
Ето какво ми е правено до сега:
PT, INR - на долната граница, но лекарят каза, че не са проблем
PTT_LA
APTT
APTT 4:1NP
dRVVT
Thrombin time
Hexagonal phase phospholipid
Anticardiolipin Antibody IgG
Anticardiolipin Antibody IgM
Homocysteine (plasma)
MTHFR
Factor V Leiden mutation
Factor II
ANA ( anti nuclear antibodies)
Хромозомен анализ ( на мен и а нъжа ми) - нормален.
Всички са в норма, само в MTHFR имам единична мутация А1928С, за която пише, че не е проблем, когато е в едно копие, а и нивата на хомосистеина са си в норма.
Сега пратиха ембриона за хромозомен анализ и лекарят ми предлага след 1-2 месеца да направи хистероскопия, за да види дали няма нещо в матката, което да пречи. Аз ще отида да я направят, но искам да ви попитам освен хистероскопията, има ли още нещо друго, което мога да направя, ако и там не покаже да има проблем? Също така, хромозомният анализ ли е единственото, което може да се изследва на плода?
Благодаря ви.
Забравих да спомена, че при тази бременност имах зацапване след 6-та седмица и на два пъти дори прокървих сериозно, но като ме гледаха казаха, че не е при плода. След като видяха, че няма сърдечна дейност вече, лекарят пак ми каза, че това нямала нищо общо с кървенето. Все пак това не означава ли, че има някакъв проблем с кръвосносните съдове в матката ми?
Боби