Д-р Даскалов здравейте,
Бих искала да попитам и за Вашето мнение на специалист и професионалист, тъй като от близо 2 години се лутаме с мъжа ми по лекари, но все още не можем да си направим дете. Аз съм на 28 г. преди 12 г. ми е правена операция на апендисит, по време на която хирурга забравя марля и правя перитонит след няколко дни пак ме отварят. Това, че не мога да забременея най-верояно се дължи на факта, че имам доста сраствания. Това е и мнението като цяло на АГ лекарите при които съм ходила. Изследване за проходимост на тръбите не ми е правено, тъй като Д-р Учикова /при нея ходих последния път/ не се наема, тъй като според нея би могло да бъде рисковано. Направени ми бяха изследвания за хламидия, резултаът е отрицателен, както и микробиологично изследване, р-тат нормална микроскпия, много епителни клетки и лакто бактерии, изследване на влагалищен секрет - SOOR, TRICH & GARDNERELLA - отрицателни, както и спермограма на мъжът ми - казаха че и тя е добра. Съветът които ни даде докторката беше да пробваме още няколко месеца и да и се обадим. Но уви още няма резултат /като в продължение на 3 месеца правя и овулационни тестове и уж го правим в подходящия момент/. А също и да отбележа че матката ми е обърната.
Друг специалист с който се консултирах е Д-р Павлова от Пазарджик, която ми каза същото но ми предписа да пия Дуфастон - 6 месеца. Аз го пих само един и не знам дали да го продължавам, защото откакто го пия съм ужасно нервна и напрегната.
Моля също и за вашия съвет. Има ли смисъл да продължаваме да пробваме или да се обърнем към някаква инвитро клиника?
Благодаря за отделеното време!