0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*

Milena79

Re: Планиране на бременност
« Отговор #480 -: Октомври 21, 2008, 11:14:22 am »
Здравейте Д-р Даскалов,благодарим ви за онлайн консултациите,които са много полезни за нас.
Моят въпрос е след като се планира бременност нуйно ли е предварително да се направят изследвания за хламидии?
*
« Отговор #481 -: Октомври 26, 2008, 19:03:47 pm »
Здравейте д-р Даскалов, Аз съм ваша пациентка и за моя радост нямам репродуктивни проблеми, Моя въпрос е следния- преди 6 месеца родих секцио мога ли вече да пробвам за второ или много рано все още, БЛАГОДАРЯ, :oops: :D
« Отговор #482 -: Октомври 26, 2008, 20:11:00 pm »
Здравейте Д-р Даскалов , аз съм нова в този форум и имам няколко въпроса .Ето и моята история- преди 5 години имам два спонтанни аборта, много време се пазехме по препоръка на докторите .И вече от 9 месеца се опитваме да си направим бебе и не се получава.Въпроса ми е какви изследвания трябва да си направим още ? Правихме спермограма - с блестящи резултати , аз си правих хормоните и примен всичко е наред с изключение на прогестерона той е на долната граница 11,2 и втори месец пия дуфастон от 15 ден 10 дни по 2 на ден. Благодаря предварително!
« Отговор #483 -: Октомври 30, 2008, 22:49:56 pm »
Здравейте, д-р Даскалов, благодарим ви много за ващите консултации. Имам и аз няколко въпроса.
Взимах противозачатъчни "Жанин", първо за 6 месеца и след това почивка 2-3 месеца, и след това ги започнах отново за около година и половина без прекъсване, по съвет на гинеколожката ми, защото се отразявали много добре на яйчниците ми.Чувствах се много добре с тях, нямах никакви оплаквания. Преди 3 месеца при поредния ми преглед при нея, тя ме гледа на видеозон и ми направи преглед и каза че Жанина ми се е отразил много добре и че съм в идеално състояние и мога да ги спра когато поискам. 1 месец по късно, т.е. през август след като си свърщих поредната опаковка спрях противозачатъчните, защото искаме бебче и започнахме с опитите, но още не се е получило. Първият месец, след като спрях противозачатъчните ми дойде на 41 ден от 1 ден на цикъла ( т.е. през август ми е дощло на 17 август а следващият цикъл ми дойде чак на 26 септември),което прави 2 седмици закъснение, без да съм пила някакви хапчета за стимулиране на цикъла. Направих 4  теста за бременност, през няколко дни и бяха отрицателни, след което говорих с гинеколожката ми по телефона и тя каза че е нормално да ми закъснее заради промяната в тялото ми и да изчакам още 1 седмица и ако не ми дойде да пия Оргаметрил, но цикълът ми си дойде сам.Сега е 2 месец от спирането на хапчетата и пак ми закъснява ( т.е. тъй като през септември ми е дощло на 26.09, при нормален цикъл би трябвало да ми дойде досега, но все още не ми е дощло), направих тест за бременност и е  отрицателен а и нямам никакви симптоми за да се осъмня. Въпросът ми е възможно ли е тези големи закъснения да се дължат на скорощното спиране на противазачатъчните,понеже все още организма ми се нагажда към промяната? И докога е възможно това нагаждане? Означава ли това дълго заксънение че нямам овулация и възможно ли е да забременея докато организма ми се нагажда към промяната? Възможно ли е нещо да не ми е наред, заради дългото приемане на Жанин-а без прекъсване? И нали за 1 ден на цикъла се брои 1 ден, в който имам кръвотечение и продължава до следващият път, в който получа кръвотечение, т.е. ако получа кръвотечение на 1 число и след това на 28 число- това е продължителността на цикъла?Съжалявам за многото въпроси, но живея в чужбина и не мога да се добера лесно до гинеколог за да отговори на въпросите ми.Благодаря ви предварително
Планиране на бременност
« Отговор #484 -: Ноември 03, 2008, 12:29:51 pm »
Здравейте,
Ще помоля за съвет,тъй като аз пих Дуфастон за предизвикване на цикъла, а такъв липсва дори след 10дни след спиране на приема.Нормално ли е?   :oops: Понеже съм с нередовен и лекарят ми предписа 3х1 за 3 дни Дуфастон и след като ми дойде от 11 до 14 ден Клостилбегит и следене на фоликулите.Да но цикъл липсва!Трбва ли пак да се консултирам с него?

Предварително благодаря!   :P

*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #485 -: Ноември 11, 2008, 22:23:50 pm »
здравейте Др Даскалов,
очарована сам от факта,че обръщате внимание
на всички нас които сме on-line,
искрено благодаря!!!
Аз обаче се обръщам и кам тези които биха откликнали със съвет или
просто да споделят своя опит с мен!
Със съпругат ми правим опити вече 7-8 месеца,просто решихме майката природа сама
да си свърши работата и не предприемахме по-спецялни мерки,за съжаление опитите ни
се оказаха неуспешни,за това от този цикъл си меря БТ,а от преди това и чрез опипване височината на матката,както и наблюдение на цервикалната слуз и едновременно с това ползвам и ову тестове.
До тук все добре.
На 2.11 ми беше парвото кръвотечение,БТ 36,6
ден2(3.11) БТ 36,6°С
ден3(4.11) БТ 36,4°С
ден4(5.11) БТ 36,4°С
ден5(6.11) БТ 36,4°С

ден6(7.11) БТ 36,5
ден7(8.11) БТ 36,5
ден8(9.11) БТ 36,5
ден9(10.11)БТ 36,3
ден10(11.11)БТ 36,5
В червено са менсруални дни,
В ден 9ти ову теста беше положителен,БТ ниска,матката все още ниско разположена,слузта водниста и прозрачна
В ден 10ти ову теста негативен,БТ 36,5 а матката високо разположена(почти не я достигам с пръсти),слузта е доста водниста,прозрачна,но не е лепкава!!
Ако не е настъпила ову,защо ову теста е негативен?
Или ако е,защо БТ не надхварля 37С°?
Др Даскалов,бихте ли коментирали,в този слуай настъпила ли е овулация?
Нямам опит вав талкуването,и всеки коментар ще ми е полезен,момичета,пишете!!!
Колкото до здр ни състояние и двамата сме си добре,правихме си всички изследвания,
както и спермография,само дето аз съм О- ,а съпругът ми е с положителен резусфактор,възможно ли е това да е причина за трудно зачеване???
Др Даскалов,благодаря ви предварително
и моля вички които имат опит с БТ да пишат,всеки коментар ще ми е от полза :)
мерсикес :youwoman:
« Последна редакция: Ноември 11, 2008, 22:29:04 pm от fibo »
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #486 -: Ноември 16, 2008, 12:07:09 pm »
здравей Фибо, аз мисля че Д-р Даскалов не пише дооооооста отдавна!
а и той не е ли мъж  :?, ако е  :lol: :lol: :lol:тази последната емотикона  :lol: :lol: :youwoman:.... :oops: :D
« Отговор #487 -: Ноември 16, 2008, 14:12:48 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,

На 30г съм и от половин година превя опити да забренемея но опитите са все неуспехни. Използвах какви ли не тестове за оволация но резултата към момента е нулев.Нямяме вече търпение с мъжъми да бъдем дарени с едно малко прекрасно бебе.

Моля, Ви за съвет трябва ли да се пият някакви медикаменти и каго е най подходящия период за зачеване.

д-р даскалов благодаря :
« Отговор #488 -: Ноември 16, 2008, 21:45:27 pm »

Д-р Васил Даскалов, акушер–гинеколог

Пловдив,   ул. "Велико Търново" 21, тел.: 032/ 63 44 63, 62 48 81

Тел:    0898 / 20-60-05

Здравейте!Имам дъщеря на 7години. От 3 години опитваме със съпруга ми да имаме второ дете.Родих секцио.Година и половина след раждането се разболях от тиреотоксикоза.Една година се лекувах с Propicil и после установиха възли и ме оперираха. Сега приемам Euthyrox ot 50 ml.Дали тези заболявания могат да бъдат причина за несполучливите опити? Моите полови хормони са изследвани и са нормални.Аз съм на 34години, съпругът ми е на 45.Възможно ли е причината да е възрастта на съпруга ми? Той не е изследван. Какви изследвания е хубаво да направим и къде?
Благодаря Ви

Здравейте, бъдещи майки!

За мен е удоволствие да бъда с вас по време на важните етапи в планирането на бременността.

Чувствайте се свободни да задавате своите въпроси по темите и проблемите, които ви вълнуват. Ще се постарая да бъда максимално полезен и да отговарям конкретно на въпросите ви.

Представям на вниманието ви следния материал:
Пренатален скрининг, женска консултация

Д-р Васил Даскалов
*

fibo

• 2168
  • Благодаря,че ни запази Дядо Боже!
« Отговор #489 -: Ноември 17, 2008, 22:46:04 pm »
здравей Фибо, аз мисля че Д-р Даскалов не пише дооооооста отдавна!
а и той не е ли мъж  :?, ако е  :lol: :lol: :lol:тази последната емотикона  :lol: :lol: :youwoman:.... :oops: :D
Xe - Xe,Zyana,за това не се бях замислила :lol:
ее,то е ясно,какво имам в предвид :oops:
Борко Бърборко
Желанието да имаш дете,е изборът сръцето ти да тупти извън тялото!
*
« Отговор #490 -: Ноември 30, 2008, 14:44:32 pm »
Здравейте, д-р Даскалов. Ще бъда благодарна и се надявам да се включите с мнение и по моя проблем.
Цикълът ми винаги е бил нередовен- дори и по 3 месеца. Правила съм изследвания за репродуктивни хормони през април тази година (тогава бях на Диане) на 4ти ден от цикъла:
Пролактин: 35.15 нг/мл (реф. стойности 5.0-35.0)
LH:5.28 IU/L
FSH:5.44 IU/L
От скоро пратим опити за бебе, засега неуспешни. Преди да започнем бях на преглед  с предписание да пия Фолиева киселина и Дуфастон 2х1 от 16ти до 25 ден на цикъла. Док. каза че има кистички по яйчниците.
От 2 месеца меря температурата сутрин:
Преднния цикъл: http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?grCycle=68557
Сега: http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=ladydeny

Досега няма овулация. Кога е време за следващ преглед? Аз имам записан чак за края на януари.
*
« Отговор #491 -: Декември 02, 2008, 11:11:35 am »
ЗДРАВЕЙТЕ Д-Р ДАСКАЛОВ,АЗ СЪМ ВАША ПАЦИЕНТКА,ЛИЛИЯ ОТ РАКОВСКИ,ИМАМ 2-ВУ СЕДМИЧНО ЗАКАСНЕНИЕ,НЕ САМ, МОЖЕ БИ БРЕМЕННА,НА КАКВО МОЖЕ ДА СЕ ДЪЛЖИ ТОВА ЗАКАСНЕНИЕ, :)БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО,
« Отговор #492 -: Декември 04, 2008, 13:25:31 pm »
Здравейте,
незнам дали към д-р Дасклов само да се обърна или и към вас  :(
Имам си дъщеричка на 10, но тя вече има желание за дружинка  :bori_003:
Винаги съм била с нередовен цикъл,даже при първата ми бременност лекарите ме питаха как съм забременяла  :balk_159:
Вчера като се регистрирах си направих веднага календарче, но честно казано незнам дали е правилно.
Ще помоля някой по компетентен за помощ :balk_81: :balk_81:
*
« Отговор #493 -: Декември 04, 2008, 14:59:49 pm »
Здравейте,
незнам дали към д-р Дасклов само да се обърна или и към вас  :(
Имам си дъщеричка на 10, но тя вече има желание за дружинка  :bori_003:
Винаги съм била с нередовен цикъл,даже при първата ми бременност лекарите ме питаха как съм забременяла  :balk_159:
Вчера като се регистрирах си направих веднага календарче, но честно казано незнам дали е правилно.
Ще помоля някой по компетентен за помощ :balk_81: :balk_81:
Не ти се отваря графиката
« Отговор #494 -: Декември 04, 2008, 21:01:40 pm »
Искам да благодаря от сърце на Д-р Даскалов за оказаното внимание!
Не съжелявам нито за миг че се доверих и пътувах от Варна за да се запозная с доктора на който ще поверя дай боже скоро ,бременноста си със спокойствие и безприкословно доверие!
Благодаря Ви!
« Отговор #495 -: Декември 05, 2008, 08:12:48 am »
Вече се отваря  :ask:
*
« Отговор #496 -: Декември 05, 2008, 15:05:48 pm »
Вече се отваря  :ask:
Сега вече се отваря!!!
По-добре пиши в седмичната тема или в темата покажете си графиката - има повече момичета, повече мнения и коментари!!!
По тази графика не може много да се каже!!!
Пиши в другите теми, разкажи от кога правите опити, какви изследвания сте правили...
Успех ти желая!!!
« Отговор #497 -: Декември 05, 2008, 23:49:38 pm »
Здравейте!
Вчера се регистрирах и съм изумена колко много жени имат проблеми със зачеването.
От скоро и ние решихме да си имаме бебче.
За щастие се получи, но за лощ късмет го загубих. Докато разбера че съм бременна и го загубих. Бях потресена. Трябваха ми няколко дена за да осъзная какво ми се е случило.
Имам наследствена анемия - "таласемия майор", но лекарят беше категоричен, че не това е причина за загубата на бебето. Според него най вероятно е от силен стрес и напрежение, от емоция и такива неща.
Аз се притеснявам дали анемията ми може да ми попречи да забременея нормално.
Питам и специалисти, но всеки ми отговаря, че няма причина за тревога.
Надявам се да е така, защото иначе съм принудена да се лища от най-красивото нещо на света - да бъда бременна.
Всеки който желае може да ми пише!
Ще съм благодарна на всеки!

:bighug: :ballons: :rainbow: :balk_81: :balk_81: :balk_81:
*

teoivo

• **
  • 69
  • Само преживените неща са истински разбрани ....
« Отговор #498 -: Декември 10, 2008, 17:04:33 pm »
Здравейте док.Даскалов.Аз имам еди много важен за мен въпрос.На 5 Декември направих спонтанен аборт в 7 гс,на въпросът ми в болницата "Кога отново можем да подновим опитите",ми се отговори по хиляда различни начина,един казва след 6 месеца,друг след 3,трети след първия цикъл.И понеже бременността при мен беше много желана,със приятелят ми се чудим кога можем да подновим опитите?И  ако забременея месец след кюртажа ще е проблем ли за развитието на плода и има ли по голяма вероятност спонтаният аборт да се повтори?Ще ви бъда много благодарна ако ме посъветвате какво да правим,защото ние много искаме бебе.
« Отговор #499 -: Декември 11, 2008, 11:29:12 am »
Здравей те докторе аз сам нова и искам да ми помогнете аз и моя мъж се опитваме всеки пат когато ми сварши цикала.една година се опитваме да направим бебе и все не става кажете ми какво да направя.МОЛЯ ВИ