Здравейте д-р Даскалов. Значи проблема при мен е такъв: имах близо 3 години извънменструално течение, доктори доктори и нищо, накрая операция по спешност - киста, която се беше пробила и запушена дясна маточна тръба, вече я няма. От тук нататък вече 8 месеца от операцията и ние с моя съпруг започнахме опити за бебе, а сега... първия месец неуспешно, знам че е много малко но при възпалена тръба знам че е твърде вероятно и другата да е...незнам сега да чакам ли, пия фолиева кисилина, по препоръка на гинеколог, а и ще пробвам с тестове за уволация, но ми е малко притеснено, знам че е малко времето но с тези проблеми. Доста изследвания си правих : хормони, хламидии - отрицателен, преди няколко месеца и за всякакви бактерии (незнам как се казваше изследването) - отрицателен, снимка не съм правила защото тук ми казаха че е по-добре в клиника за стерилитет да я направя. И това е май всичко... просто искам да забременея
Сега преди да ми отговорите ми хрумнаха и още няколко въпроса, моля да ми отговорите защото се притеснявам - след като ми е махната едната маточна тръба е ясно че овулация от другия яйчник няма, но това означавали първо че яйцеклетките от този яйчник не се произвеждат въобще и как става изхвърлянето им и къде отиват; второ как става все пак овулацията всеки месец или нямам такава, а е през месец, и ако е всеки месец означава ли това че яйцеклетките ми просто казано ще свършат 2 пъти по-бързо от нормалното положение. Съжалявам че не мога да се изразя много добре.