0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #140 -: Март 22, 2007, 22:10:09 pm »
Д-р Даскалов,

Още един въпрос, който пропуснах. Понякога при силно напрежение, стрес и притеснения вдигам температура 37-37,3. Правени са ми всякакви изследвания и се установи, че я вдигам на психогенна основа. Значи ли това, че в деня на операцията от притеснения е толкова, а всички изследвания са в норма няма да ме оперират?

Не би трябвало това да е причина за отлагане на операцията.
« Отговор #141 -: Март 22, 2007, 22:13:26 pm »
Д-р Даскалов, най-сърдечните ми благодарности, затова че отделяте време на нашите проблеми. Ще Ви помоля за съвет, но преди това да илюстрирам картината. Имам едно дете на 5 г. от бивш мъж , след това имам аборт по желание от настоящия /август 2005/ поради обстоятелства, почти независещи от нас /Аз съм на 35, настоящият ми мъж -32/. Опити за бебе от януари 2006 без резултат. Аз направих изследвания- микробиология, цитонамазка, хормони, антиовариални, антиозонални, антиспермални антитела - дотук всичко норма. Хламиди отрицателни и тест за проходимост на тръбите също - резултатът отлично проходими тръби, фоликулометрия- винаги налична овулация. Единственото, което досега може да бъде диагностицирано е морфология по Крюгер 9,5%, после преглед при д-р Кацаров с диагноза варикоцеле дясно ІІІ-та степен с мнение от него за инсеминация. Само да уточня, че други андролози преди това не откриха варикоцеле при мъжа ми.
Предвид моите години, мислите ли, че това е пътя??? Дали да не пробваме друг метод, но все пак аз съм забременявала спонтанно именно от този мъж. Дали е добре според Вас да пробваме на естествен цикъл, с оглед на наличните овулации, или да подпомогнем природата??? Много са въпросите, за което се извинявам.
Пак благодаря за отзивчивостта.

Предвид възрастта трябва да решите как да загубите най-малко време. Може да се замрази еякулат преди операцията и с него да се прави инсеминация, а междувременно да се направи варикоцелектомия. На естествен цикъл шансовете са по-малко отколкото на стимулиран, но това трябва да решите съвместно с лекаря, който ще прави инсеминацията.
« Отговор #142 -: Март 22, 2007, 22:22:52 pm »
pak se vklu4vam za6toto odeve napalno izklu4ih da spomena ne6to mnogo vajno.NA 14 do 16 den ot cikala mi imam kafqvo zacapvane ve4e nqkolko poredni meseca,4udq se dali sa zaradi kistata koqto vijda uj doktora ili zaradi ovulaciq.Neznam kak da si go obqsnq.I o6te edin vapros-sled kato vijda kista na ehografa kak bi sledvalo da me izsledva kakva e -4rez hormoni ili drug vid izsledvane.Izvinqvam se 4e pi6a malko obarkano no sam dosta pritesnena ot tezi fakti.Na vsi4koto otgore pak predi 3 meseca sa6tiq tozi ginekolog mi otkri dwuroga matka i spored nego e bez septum,a az se 4udq dali i zatova ne trqbva da me podloji na po-podrobni izsledvaniq sled kato bezbroi mnogo jeni sre6tat trudnosti da zabremeneqt poradi tazi pri4ina.Blagodarq Vi

При Вас трябва да се направи диагностика на овулацията - фоликулометрия, както и на състоянието на матката и маточните тръби чрез ултразвук, хистероскопия и евентуално да се прецени, ако има септум, дали е нужно да се премахне.
« Отговор #143 -: Март 22, 2007, 22:25:20 pm »
Здравейте д-р Даскалов.
Въпроса ми е следния, пия "Улкопрол" заради новооткрит застрит, може ли да окаже някакво вредно въздействие ако забременея по това време? Друго, което ме интересува е, възможно ли е от херпесна инфекция в 5-6г.с. да спре развитието на плода /"кухо яйце"/.

Не е добре да приемате улкопрол по време на планиране на бременност, лекарството е в група С по критериите на FDA (можете да си правите справки тук - http://www.safefetus.com/Search.asp). Да, херпесната инфекция в ранен срок на бременността може да увреди плода и да доведе до "кухо яйце".
*

saveto

« Отговор #144 -: Март 24, 2007, 00:01:56 am »
Здравейте, Д-р Даскалов,
 Много различни мнения на непрофесионалисти чух,затова се обръщам към вас. Приемах противозачатъчни (Ясмин) 6 мес после 3 месеца почивка и сега почвам 4-ти месец отново Ясмин. С мъжа ми искаме да си планираме бебе за края на юли. От другия мес ще започна да пия фолиева к-на (по 0,4 мл ако не греша на ден) и предполагам трябва да третирам раничка във влагалището. До тук съм чела по малко от тук и там била съм и в клуб по репродуктивно здраве, затова нямам притеснения. Здрава съм, а и на 6 мес ходя при генеколог (който е в Търново, а аз вече живея в Пловдив). Местожителството ми е основна причина да питам вас, ДАЛИ  е необходимо да има период , в който не трябва да приемам хапчета или може да ги спра и веднага да правим опит да бебеправим??
 Простете волното ми отклонение... Благодаря ви.
« Отговор #145 -: Март 24, 2007, 01:46:50 am »
 :? doktore ot 8 godini opitvame da si napravim decica no vse se poqvqva o nqkoi problem ..imam poli kistozni qicnici,praviha mi operaciq za izvajdane na deseniqt mi qicnik okolo koito imah dve kisti. sega sam s edin qicnik,imam prekaran sifilis v ranen stadii predi 4 godini tova problem li mie ili vsicko idva ot polikistoznite mi qicnioci ???? kakvi isledvaniq trqbva da si napravq i vaobste na kade da se nasoca........iskam detence blagodarq vi za vnimanieto
« Отговор #146 -: Март 24, 2007, 17:18:17 pm »
Dr.Daskalov,na 37god. sam imam dete na 19god. i imam 4 aborta zad garba si,kato poslednijat e bil predi 9god.Sega imam gelanie za vtoro dete,trjabva li da pravja njakakvi izsledvania ili parvo da probvam po nai-normalnia na4in?Do predi 3 meseza sam pila antidepresant-Tresleen,dali e dostata4en tozi period ot 3m.za da njama vlianie v/u eventualna bremennost ina4e menstr.zikal vinagi redoven i to4en bezproblemen?Ste Vi bada mnogo blagodarna za prof.otgovor tai kato giveja v4ugbina...S uvagenie
« Последна редакция: Март 24, 2007, 17:24:47 pm от tzvetikatze »
« Отговор #147 -: Март 26, 2007, 20:16:18 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,ако може да попитам за кафеникаво течение 1 месец след абразио поради(кухо яйце)на какво може да се дължи и дали е нормално?Гинеколога ми каза две седмици след абразиото,че всичко е наред след преглед със видеозон.Какви изследвания трябва да се направят?Предварително ви благодаря...... 8O
« Отговор #148 -: Март 27, 2007, 00:16:34 am »
Преди две години и половина за първ пат имах положителен тест на хламидия, лекувахме се със антибиотици сумамед 3 дни по 500 мг и 7 дни вибрамицин на 12 часа по 100 мг. След това за 2 год имах 3 цервикални и един брис от уретер Отрицателни.
Опитвахме се 7 месеци да забременеа и когато отидох на преглед отново положителен!?
Пихме същите лекове както и първия път и сега чакам контролния тест.
   1.Какво би трябвало да се прави ако отново имам положителен тест?
   2.Ако пак е отрицателен препоръчвате ли ми некои особени изследваниа преди отново да правим опити за забременаване (хидротубация цветна снимка....)
   3.Дали непремено трябва да спреме опитите за забременяване докато не се получи отрицателен тест?
 Благодаря Ви
*
« Отговор #149 -: Март 27, 2007, 10:54:26 am »
Здравейте докторе,

Благодаря за предоставената възможност и помощ. Ето и моята история:

1.   Опити за забременяване от 3 години
2.   1 мисед в 11 г.с. през 2005 г.
3.   Спрермограма-отлична
4.   Хормони в норма
5.   От направена хистероскопия и лапароскопия преди 10 дни се установи :
•   Тръби двустранно проходими
•   Премахнат септум на двурога матка
•   Премахнати 2 миоми на външната стена на матката
•   Отстранено ендометриозно огнище на задната външна стена на матката
6.   Правена фоликуметрия този месец показа:
•   Овулация на 15 ден
•   Много цервикална слуз
•   Добра маточна лигавица
7.   В момента пия утрогестан – 2 х 1 след доказана овулация

Какво друго бихме могли да направим за да се получи забременяване и износване на на едно (може и две) здраво бебе?

Благодаря ви много за отделеното време и за съвета които ще ми дадете.
« Отговор #150 -: Март 28, 2007, 14:37:46 pm »
Д-р Даскалов бременна съм в 5 седмица , но преди да разбера си правих две цитономаски и диагнозата е клетки с ранна дискариоза и има контрола ІІІ а, Може ли да ме посъветвате какво да направя при това положение , опасно ли е
« Отговор #151 -: Март 29, 2007, 10:20:14 am »
Здравейте, доктор Даскалов. Благодаря ви за вниманието, което ни отделяте. Бих искала да ви задам въпрос, който много ме вълнува и притеснява. Аз съм с поликистозни яйчници, бях на лекар и ми откри огромна киста на десен яйчник - 59.1мм, изписа ми Примолут - Нор 5, на 16 ден от цикъла. Притеснена съм много, ако не се спука кистата, какво ще последва и докторката не ми каза.А и цикъла не ми е дошъл още, чакам за днес. Въпросът ми е ,ако не се спука какво ще последва. Благодаря ви предварително!
*

power

« Отговор #152 -: Март 29, 2007, 16:09:29 pm »
Здравейте Д-р Даскалов!
След missed аборт в началото на април миналата година и сега през март два положителни теста на Sure Check през седмица (датата на последаната ми М беше на 20 февруари, посетих гинеколог на 27 март и след преглед с вагинален УЗД (в началото на 6 с.) не можаха да открият наличие на плоден сак и някакви изменения говорещи за бременност... Изписаха ми Дуфастон и след 10 дни пак преглед?
Какво мислите - дали е рано или има някакъв проблем?
Предварително Ви благодаря!
*

сиси84

« Отговор #153 -: Март 29, 2007, 18:29:18 pm »
Здравейте, Д-р Даскалов!
Ще Ви разкажа моята история на кратко!
Много се притесних от едно Ваше изказване...
След преглед ми бе установено възпаление на тръбите.Бе ми назначен Ципрофролаксин и 30 инжекции алое.Преди 2 седмици бях на преглед и генеколога ми след проверка каза че вече го нямам.Нямам вече течение, но се опасявам че тои ми каза без никакви прегледи и да си продължаваме с бебеправенето.Никакви други изследвания не са ни правени освен микробиологично изследване заради течението при което беше установена бактерия в урината с микробно число 109 което каза че е високо но то беше преди лечението.След лечението не са ми правени никакви изследвания, моля кажете ми да настоявам ли за някакви изследвания! :(Ние си бебеправиме ами ако нетрябва.Моля кажете ми мнението си!Предварително Ви благодаря Д-р Даскалов!
*

Hariela

« Отговор #154 -: Март 30, 2007, 15:33:18 pm »
Здравейте, Д-р Даскалов!
След 2 месеца правена фоликулометрия, моят гинеколог ми каза, че отделям яйцеклетки, но те не нарастват и няма пукане на фуликула. Изписа ми стимулация с Клостилбегит. 2 дни след последната фоликулометрия получих кафеникаво течение, което продължаваше вече около 6 дни и след като се обадих на лекаря си, той ми изписа 5-дневно лечение с Дуфастон. Каза ми на 5-ия ден от цикъла да започна Клостилбегит до 9-ия ден и на 11-ия пак да взимам Дуфастон по 2 хапчета на ден, а на 14-ия ден да отида пак на фоликулометрия. Цветна снимка на тръбите не ми е правена, нито изследване на хормоните. Според вас наложеното ми лечение правилно ли е? Може ли да се приема Клостилбегит без тези изследвания?
Предварително благодаря!
« Отговор #155 -: Април 03, 2007, 04:52:32 am »
Здравейте. д-р Даскалов. Искам да Ви попитам, има ли според Вас връзка между ПМС и годиан и половина опити за забременяване без успех. Моята гинеколожка ми казва, че това,че имам ПМС не е проблем, не е заболяване. Пих месец и половина Дуфастон, който не ми помогна за ПМС, който понякога се случва да е до 3 седмици. На 29 години съм, без операции, цикъла ми е не е от най-редовните като време. Лекарката ми казва,че нямам нужда и от изследвания засега. Какво да правя?
« Отговор #156 -: Април 06, 2007, 07:59:32 am »
Снощи си направих тест, който беше отрицателен!
Реших да повторя тази сутрин, защото знам, че сутрин нещата са по-достоверни. В момента, в който реших, че това е поредното неприятно проверяване, видях много бледа втора черта. Закъснява ми от 28 ден с четири дни. Искам да уточня, че съм с нередовен цикъл и съм постоянно на лекарства, за да ми идва - до миналия месец дуфастон, който пиех от 13-14 ден 10 дни 2 пъти на ден, а този месец бях с нещо като "Хлостил бегит"/не претендирам, че точно така му е името, защото съм го пила само един път/, който пих от 5 до 10 ден след цикъла.
Въпросът ми е - може ли бледата черта да е фалшива надежда? Какво да направя - да правя ли други тестове или да изчакам?
Чакам втората черта отдавна, като за отбелязване е, че имам спонтанен аборт в началото на четвъртия месец, в края на 2005 г.

*

bebe_13+15

• 2324
  • мама на две слънца
« Отговор #157 -: Април 06, 2007, 14:49:53 pm »
Здравейте, д-р Даскалов :)
Знам, че няма как да ми дадете диагноза тук, но все пак ще се радвам на съвет как да постъпя.
Проблемът при мен е, че имам много оскъдна М. Никога не е била обилна, но от около година съвсем намаля. А последният път беше само като зацапване с един ден слааабичко кървене. Хормоните ми, изследвани октомври-ноември са в норма, леко занижен инхибин В и леко завишен ФСХ при изследване на Я.резерв. Доказана с фликулометрия овулация. Освен това, циклите ми са сравнително къси - най-често 26-27 дни.
Когато съм говорила с лекари по този въпрос, са ми казвали, че това не е проблем, но мен все пак ме притеснява. А и с тези оскъдни цикли, само си мисля глупости - за цветни бременности :)
Какъв съвет ще ми дадете? Благодаря Ви предварително!

« Отговор #158 -: Април 07, 2007, 12:21:03 pm »
Д-р Даскалов, изключително приятно съм изненадана, че ви откривам в този форум, тъй като аз все още съм нова тук....Миналата седмица бях на преглед при вас, тъй като имам проблем със забременяването и вие ми казахте, че имам ПКЯ най вероятно...Назначихте ми някои изследвания + хормонални на 3-ти ден от цикъла...Трябваше да направя изследванията в Торакс, но от финансова гледна точка в момента реших да направя част от тях  в друга лаборатория, въпреки че знам при вас са по-достоверни...Хормоналните задължително ще направя в Торакс, но още е рано, както и ще повторя консултацията лично при вас, но тъй като в момента ми е ужасно притеснено ще ви помоля за съвет...
Ето и изследванията ми: 
http://213.91.243.205/ilabol.asp
Потребителското име е: 1-109677, парола: 94371536....
Най-вече ме притеснява инсулина, защо е толкова нисък...Изследването е правено сутрин на гладно, а кръвната ми захар от преди една седмица е 4.2. Благодаря ви много предварително!!!
« Отговор #159 -: Април 08, 2007, 23:11:12 pm »
Здравейте, Д-р Даскалов,
 Много различни мнения на непрофесионалисти чух,затова се обръщам към вас. Приемах противозачатъчни (Ясмин) 6 мес после 3 месеца почивка и сега почвам 4-ти месец отново Ясмин. С мъжа ми искаме да си планираме бебе за края на юли. От другия мес ще започна да пия фолиева к-на (по 0,4 мл ако не греша на ден) и предполагам трябва да третирам раничка във влагалището. До тук съм чела по малко от тук и там била съм и в клуб по репродуктивно здраве, затова нямам притеснения. Здрава съм, а и на 6 мес ходя при генеколог (който е в Търново, а аз вече живея в Пловдив). Местожителството ми е основна причина да питам вас, ДАЛИ  е необходимо да има период , в който не трябва да приемам хапчета или може да ги спра и веднага да правим опит да бебеправим??
 Простете волното ми отклонение... Благодаря ви.

Можете да правите опити за забременяване още от следващия месец след спиране на приема на контрацептивни таблетки. Ако имате тъй наречена “раничка” на маточната шийка (предполагам, че това имате предвид), в повечето случаи не се налага тя да бъде обгаряна. Достатъчно е веднъж годишно да е напарвена цитонамазка от маточната шийка и резултата да е нормален.
Желая Ви успех!