Здравейте Д-р Даскалов,
Днес случайно попаднах на този сайт и на вашия форум и съм много впечатлена.Радва ме това,че помагате на всички нас,който обожаваме бебоците и очакваме момента,в който ще ги почувстваме в себе си.
Със съпруга ми се опитваме от година да забременея.Имам обърната матка.Менструациите ми протичат много болезнено,но докторите ми обясниха,че това е от положението на матката.Няма проблеми,според лекарите,с които досега съм се съветвала,и чакаме всеки месец приятната вест.
Въпросът ми е какви изследвания трябва да си направим,след като 1 година опитите са неуспешни?
И друг въпрос,дано не ви се стори профански,но размерът на пениса има ли значение за забременяването?Ако е по-малък,семенната течност достатъчно дълбоко ли навлиза?
Благодаря ви предварително!
Помислете за ендометриоза. Направете си предконцепционните изследвания.
Размерът на пениса има значение само е хипопластичен (недоразвит) - преглед при уролог би дал моментален отговор на този въпрос.
Здравейте отново,Д-р Даскалов,
Трябва да кажа,че след като прочетох отговора Ви се стресирах много.Интересно,как ми поставихте диагноза,след като съм ви казала само няколко думи?!!!
И то толкова сериозна!!!!
От тогава все за това мисля и не мога да спя.Нима това е медицинската етика?!Може би трябваше да пожелаете повече информация,която да ви дам,та да заключите тогава!
Прочетох много за ендометриозата и се осведомих,това добре,но май много
прибързано ме хвърлихте в депресията.
Е,ще се изследвам пак,ама чак пък веднага за изследвания преди инвитро?!
А до сега всички изследвания са ми били добри.
Не бъдете толкова рязък,Д-р Даскалов!Благодарни сме Ви за отзивчивостта,но все пак...нашата психика е толкова лабилна.