Д-р Даскалов, благодаря Ви за проявеното внимание!!!
Днес правих цветна снимка. Резултатът е - две маточни тела, проходими тръби, но дясната матка според доктора е много малка, а лявата почти като израстък само, т.е. съвсем мъничка, както и лявата шийка, в която той изобщо не направи опит да вкара контрастно вещество, тъй като не можел да вкара инструмент вътре, заради теснотата и трудната й достъпност /поради влагалищния септум/. С една дума, на прима виста, положението никак не е розово според него. Утре ще ходя да ме прегледа, тъй като този лекар досега не ме е преглеждал и евентуално да обсъдим възможностите ми.
По отношение на пикочната система: преди време /10-12 години/ имах проблеми с възпаление на пикочните пътища. Доста години преди това имах същия случай и вторият път ми гледаха бъбреците на ехограф - оказа се, че имам камък в единия бъбрек. След това не съм имала проблеми от такова естество, но си мисля, че тогава ако имаше нещо притеснително /от рода на липсващ бъбрек/ щяха да го видят. А може и да се лъжа. Ясно е, че трябва да си проверя бъбреците, но искам да Ви попитам дали това има връзка с опитите ми за бебче?
Направихме и посткоитален тест на 14 ден /на 12 ден имах доминантен фоликул 19,9мм./. Резултатът е следния:"единични слабо подвижни сперматозоиди на поле 9,5 часа след половия акт". Какво означава това при уж добрата спермограма с диагноза нормозооспермия?
Знам, че е невъзможно да се постави диагноза по нета и не искам това от Вас, но ще ви бъда благодарна ако изкажете мнението си, при това положение какви биха могли да бъдат следващите стъпки!