0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

*
Re: Планиране на бременност
« Отговор #500 -: Декември 11, 2008, 15:56:01 pm »
tanja_cwete - аз също съм с таласемия минор!!!Това заболяване няма нищо общо с възможността за забременяване!Важното е и маажт ти да няма таласемия! Успех!!!
Тук отдавна не е писал лекар - потърсете мнения и отговори на въпросите в седмичната тема!!!
*

drebossak

« Отговор #501 -: Декември 12, 2008, 12:57:05 pm »
Здравейте д-ре, ето какво ме тревожи.
Прекарах варицела и правихме опити за бебе на 12-тия и 14-тия ден от първите симптоми на болестта или по точно на 25-тия и 27-мия ден от заразяването. Тогава съм и заченала. След 1 седмица си направих две зъбни снимки на ренген. Въпросът ми има ли вероятност варицелата, а след това и снимките да са повлияли по някакъв начин на плода?
Много ви благодаря предварително!
*

drebossak

« Отговор #502 -: Декември 12, 2008, 13:01:37 pm »
Забравих да напиша, че веднага след мен, т.е. на деня преди да започнем с опитите за бебе, на дъщеря ми й се появи обрив и тя прекара варицела и съм била контактна с нея посотянно.
*

denisa

• 2681
  • Човек предполага, Господ разполага!
« Отговор #503 -: Декември 12, 2008, 13:13:05 pm »
drebossak за варицелата ако си я карала няма проблем,за бременни е опасна рубеолата.За снимките не знам,но е добре да се консултираш с лекар колкото по-рано толкова по-добре УСПЕХ :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers: :crossfingers:
*

Leopardita

« Отговор #504 -: Декември 22, 2008, 11:39:48 am »
Здравейте, доктор Даскалов.
Имам едно важно питане към вас. Моят случай още не е ясен, но се страхувам дали ще имам проблеми при забременяването тк дълго време съм имала булимия, но вече се оправям и имам цикъл. Питам, разбира се хипотетично. Лекувах трихомони и са излекувани и всичко е наред. Правим опит от два месеца с приятиля ми и не искам да се страхувам ако няма причина за това.
Чакам отговора ви. 8O
*

angel78

« Отговор #505 -: Декември 23, 2008, 17:33:40 pm »
Здравейте,доктор Даскалов.изкам да ви попитам правила съм два опита инвитро процедура единиа бе6е изван мато4на,сега правих и трети опит инвитро и тои неоспе6ен,забравих да кажа 4е сапръгат ми е правен операциа варикоцела,а аз имам запу6ена мато4на тръба,ако може да ми кажете какво да правиа за напред много сам от4аиана.БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
« Отговор #506 -: Декември 24, 2008, 22:53:52 pm »
Здравейте на всички!
Пожелавам ви весели и щастливи празници!
Желая на всички, които опитват да станат майки, дядо Коледа да им донесе заветния подарък и през новата 2009 година да успеят.
Повярвайте в чудесата и те ще се сбъднат!

Весело изкарване!!!
 :pink_dust_1: :ballons: :blowingdust: :jump12: mc101 tree2a
« Отговор #507 -: Декември 30, 2008, 10:03:58 am »
Здравей viki_vat!
Аз съм с таласемия МАЙОР не минор.Вярно е че това е не ми пречи да забременея. Мъжа ми дори не е носител на заболяването. Напълно здрав е.
Преди два дена разбрах, че съм бременна. Мисля днес да отида на лекар за потвърждение на бременността. Много се притеснявам заради анемията ми. КАк ще мине всичко. Дали всичко ще е наред. Другото е, че не знам при кой лекар във Варна да отида. Искам да е чрез здравна каса. Все пак за какво ми са осигуровките като не се възползвам от тях. Мислях си за д-р Петинка Цветкова. Ще видим къде ще ида. Много се двуомя и съм объркана.

Желая Ви весело посрещане на Новата годин и много хубави подаръци.
 :pink_dust_1: :bfp: :bfp1: :blowingdust: tree2a tree2a tree2a :butterfly: :butterfly: :butterfly: xmas-smiley-027 xmas-smiley-010 xmas-smiley-010 :balk_16: :balk_16:
« Отговор #508 -: Януари 02, 2009, 15:14:58 pm »
Здравейте.Много съм чела из форуми,но досега не съм писала.С моят приятел правиме опити вече 6 месеца,но не живееме заедно и затова не правиме секс много редовно,поне веднъж седмично.На три пъти ми се случва цикълът ми да е през 30 дни.По принцит е 24 или най-много 28 дни.През тези три месеца с най-дълъг цикъл /не съм си мерила тем редовно/ сутрин  ми е 37,5 градуса от 24 ден до идването на цикъла.И три четири дни треди цикъл имам кафеникаво зацапване.Не всеки месец имам овулаци- съдя за това по цервикалната слуз.Искам да знам възножно ли е да съм била бременна тези месеци,но да съм изгубила бебето.Ходела съм на гинеколог и ми каза ,че няма причини да не забременея.
*

denis

• 11303
  • Chaos absolute...
« Отговор #509 -: Януари 02, 2009, 15:25:10 pm »
Здравейте..............
Никой не може да ти каже дали е имало зачеване или не.
Само по ЦС не може да съдиш, че наистина има О.
Ако МЦ се е удължил, може О. да е била по-късна, но може и изобщо да не е имало О.
Зацапването преди М. може да е индикатор за ниски нива на прогетерона, но може да е и от нещо друго /напр. киста/. Не искам да те плаша, дори ти пожелавам много скоро да си имаш бебче, но ако искаш да разбереш дали всичко е наред с О. добре е да правиш тестове за О. и да мериш БТ поне.

ПП. Само няколко по-високи стойности в края на МЦ не говорят нищо - може да е от О., но може да е и от проблем с О. /напр. при ЛУФ-а също има покачване на БТ/

Овулацията е от 12 до 48 час след (+) тест за О.
Виж тук...
МЦ - Ендометриум
« Отговор #510 -: Януари 02, 2009, 18:09:54 pm »
Благодаря за отговора,гинеколога ми каза че имам киста на левия яйчник.Тя се появявала или нараствала с началото на цикъла и след това се пукала.
« Отговор #511 -: Януари 04, 2009, 11:27:38 am »
Здравейте,д-р Даскалов!С приятеля ми се опитвамв да си направим бебче.Пия фолиева киселина,лежа известно време след секс,но въпреки това като тръгна за банята имам чувството,че цялата сперма излиза от влагалището ми.Много материали съм изчела за зачеването,но такова нещо никъде не срещнах.Нормално ли е,дали остава необходимото количество сперма в мен? :(Благодаря ви предварително!
« Отговор #512 -: Януари 04, 2009, 14:38:46 pm »
Искам още нещо да питам.Ако една жена незнае жсе още,че е бременна и съответно не се пази от някои неща,какво може да навреди на бременността?Например пътуване с кола вредно ли е,сутрешното кафе,вдигане на тежко?С две думи от какво трябва да се пази една жена в началото на бременността си?Сигурно звучи глупаво,но наистина искам да знам :ask:Толкова много искам да имаме бебе,че си задавам какви ли не въпроси,но съм сигурна,че не съм единствената :D :D
*
« Отговор #513 -: Януари 04, 2009, 15:12:02 pm »
Здравейте! Много се радвам , че ви открих...очарована съм от искреността ви и от желанието да споделите всичко от опита си...надявам се и на мен да сте ми полезни...с приятелят ми се опитваме да създадем едно прекрасно създание ....един нов живот....не се пазим от едно известно време....триябва да ми дойде на 08,01,2008 а днес имам болки но до тук това не се е слувало....обикновенно те започват след като ми дойде мигновенно...от няколко дни имам температура 37,1 - 37,2....болки в гърдите може би от 2 седмици... и тест които е отрицателен...как мислите ще ми дойде ли или е възможно да съм бременна....благодаря ви предварително
« Отговор #514 -: Януари 07, 2009, 14:39:06 pm »
здравейте д-р Даскалов
имам един малък въпрос. направих си хормонални изследвания на 3-ти ден от МЦ.
Естрадиол - 18,35 при реф.стойности 46-607
LH  - 6,91 при реф.стойности до 12,5
FSH - 4,86 при реф. стойности до 12,0
виждам , че естрадиола ми е нисък. какво означава това. че и този месец ли няма да стане бебе. малко предистория. имам вече две деца. пила съм противозачатъчни 3год, но стават вече 10мес от както съм ги спряла. в рамките на 3мес. - последните, виждам желания положителен тест за бременност, но на следващия ден ми идва със страшни болки. за това си пуснах тези хормони и мисля да направя фоликулометрия и след като се установи деня на овулацията да направя и останалите хормонални изследвания когато трябва. моля да ми кажете обаче какво означава нисък Естрадиол
благодаря ви
« Отговор #515 -: Януари 13, 2009, 22:20:09 pm »
Здравейте д-р Даскалов, бихте ли ми казали къде мога да дойда на преглед при вас?
« Отговор #516 -: Януари 19, 2009, 13:37:12 pm »
Д-р Даскалов здравейте,

Бих искала да попитам и за Вашето мнение на специалист и професионалист, тъй като от близо 2 години се лутаме с мъжа ми по лекари, но все още не можем да си направим дете. Аз съм на 28 г. преди 12 г. ми е правена операция на апендисит, по време на която хирурга забравя марля и правя перитонит след няколко дни пак ме отварят. Това, че не мога да забременея най-верояно се дължи на факта, че имам доста сраствания. Това е и мнението като цяло на АГ лекарите при които съм ходила. Изследване за проходимост на тръбите не ми е правено, тъй като Д-р Учикова /при нея ходих последния път/ не се наема, тъй като според нея би могло да бъде рисковано. Направени ми бяха изследвания за хламидия, резултаът е отрицателен, както и микробиологично изследване, р-тат нормална микроскпия, много епителни клетки и лакто бактерии, изследване на влагалищен секрет - SOOR, TRICH & GARDNERELLA - отрицателни, както и спермограма на мъжът ми - казаха че и тя е добра. Съветът които ни даде докторката беше да пробваме още няколко месеца и да и се обадим. Но уви още няма резултат /като в продължение на 3 месеца правя и овулационни тестове и уж го правим в подходящия момент/. А също и да отбележа че матката ми е обърната.
Друг специалист с който се консултирах е Д-р Павлова от Пазарджик, която ми каза същото но ми предписа да пия Дуфастон - 6 месеца. Аз го пих само един и не знам дали да го продължавам, защото откакто го пия съм ужасно нервна и напрегната.
Моля също и за вашия съвет. Има ли смисъл да продължаваме да пробваме или да се обърнем към някаква инвитро клиника?
Благодаря за отделеното време!
*
« Отговор #517 -: Януари 20, 2009, 11:37:24 am »
Здравейте,д-р Даскалов,въпроса ми е следния,имам вече 16 дневно закъснение,но не съм бременна,гинеколога,който посетих ми изписа противозачатъчни,но аз незнам защо съм скептично настроена към тях и мисля да не ги пия,какво е Вашето мнение? Благодаря Ви
« Отговор #518 -: Януари 20, 2009, 12:02:58 pm »
Лори,а ти сигурна ли си,че не си бременна?  :ask: Това си е голямо закъснение и най-малкото не се изписват противозачатъчни,а други хапчета за предизвикване на цикъла и след това се започват противозачатъчните :)Успех,миличка!

*
« Отговор #519 -: Януари 24, 2009, 11:14:33 am »
Да,не съм бременна,вчера ми дойде,а вече май няма да посетя този гинеколог.