Здравейте Д-р Даскалов,
моят проблем е следният. Пих 2 години Ясмин, като направих една почивка от 1 месец, след тази почивка, започнаха да ми действат много зле, прилошаваше ми, повръщаше ми се, виеше ми се свят, февруари месец направих тахикардична криза и ги спрях окончателно. Два месеца след това ми откриха 5,6см киста на левият яйчник, която стопих с предписан Оргаметрил. Пих го и следващият месец, за профилактика, след вторият път на приемане на Оргаметрил, получих два пъти цикъл, първо 5 дни, пауза от 4 дни и след това отново 5 дни малко по-силен цикъл. Последната дата е 28 май. Следващата дата на цикъл трябваше да е 26 юни, но цикъл все още нямам(няма и бебе), имах ПМ болки за 3,4 дни миналата седмица, но те спряха, посетих гинеколог, според който трябва да започна отново с Оргаметрил-а или с противозачатъчните, което на мен ми се вижда абсурд, също така според прегледа, съм нямала никакви признаци за идващ цикъл, както и трябва да си направя изследване на 5-те хормона от LH, ФСХ, D2, Prol. и тестостерон, като според информацията в интернет, изследванията се правят само по време на цикъл, което не ми беше споменато.
Въпроса ми е, според вас дали ако ги направя тези изследвания сега, при липса на цикъл, резултатите ще са коректни? Аз предпочитам да не пия повече никакви хормони, защото преди приемането им въобще, имах що годе нормален цикъл от порядъка на 30-32 дни, необходимо ли е отново да започвам да пия каквото и да е на хормонална основа, или мога да изчакам сам да ми се нормализира цикъла. Дали е възможно от пиенето на Оргаметрил и въобще на хапчета, организма ми да отказва сам да възпроизвежда хормони?
Благодаря ви.