0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #460 -: Юли 23, 2008, 12:12:10 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,

моят проблем е следният. Пих 2 години Ясмин, като направих една почивка от 1 месец, след тази почивка, започнаха да ми действат много зле, прилошаваше ми, повръщаше ми се, виеше ми се свят, февруари месец направих тахикардична криза и ги спрях окончателно. Два месеца след това ми откриха 5,6см киста на левият яйчник, която стопих с предписан Оргаметрил. Пих го и следващият месец, за профилактика, след вторият път на приемане на Оргаметрил, получих два пъти цикъл, първо 5 дни, пауза от 4 дни и след това отново 5 дни малко по-силен цикъл. Последната дата е 28 май. Следващата дата на цикъл трябваше да е 26 юни, но цикъл все още нямам(няма и бебе), имах ПМ болки за 3,4 дни миналата седмица, но те спряха, посетих гинеколог, според който трябва да започна отново с Оргаметрил-а или с противозачатъчните, което на мен ми се вижда абсурд, също така според прегледа, съм нямала никакви признаци за идващ цикъл, както и трябва да си направя изследване на 5-те хормона от LH, ФСХ, D2, Prol. и тестостерон, като според информацията в интернет, изследванията се правят само по време на цикъл, което не ми беше споменато.

Въпроса ми е, според вас дали ако ги направя тези изследвания сега, при липса на цикъл, резултатите ще са коректни? Аз предпочитам да не пия повече никакви хормони, защото преди приемането им въобще, имах що годе нормален цикъл от порядъка на 30-32 дни, необходимо ли е отново да започвам да пия каквото и да е на хормонална основа, или мога да изчакам сам да ми се нормализира цикъла. Дали е възможно от пиенето на Оргаметрил и въобще на хапчета, организма ми да отказва сам да възпроизвежда хормони?

Благодаря ви.
« Отговор #461 -: Юли 24, 2008, 10:24:13 am »
Здравейте д-р Даскалов! Имам едно раждане със секцио. Въпросът ми е след колко време може да настъпи следващо забременяване? И има ли значение възрастта? Аз съм вече на 34г., а родих януари 2007г.

« Отговор #462 -: Юли 24, 2008, 13:45:26 pm »
здравейте д-р Даскалов,аз съм на 20 год,още от както ми е първият цикъл (тогава бях на 16) ходя по доктори.Първо трябваше да ми бият инжекции,че ми вървеше 3 месеца,а след това въобще не ми идваше и докторът ми предписа противозачатъчни.Пила съм ги около 3 год.Без тях не ми идваше и докторът пак ми ги предписваше. Но сега вече съм омъжена и правим опити с мъжа ми да имаме бебче, но без никакъв резултат. Ходих на лекар и той ми предписа Дуфастон, трябва да го пия от 15 до 24 ден на менструацията.Така вече 2 месеца.Гледал ме е на магарето и на видеозон, но без да ми прави никакви изследвания.Какво да правя?Объркана съм, дали да пия тези хапчета , дали да ида на друг лекар, дали трябва да пия други хапчета?!?! А и другото което е, когато пия Дуфастон и правим секс с мъжа ми изпитвам страшни болки , все  едно нещо се протръква в мен страшно много боли. Помогнете ми, моля ви.Ще чакам отговора ви с нетърпение.Благодаря ви предварително!
« Отговор #463 -: Юли 26, 2008, 10:33:57 am »
Zdraveite d-r Daskalov,
Az sum na 23 godini i ot veche pochti godina sus suprugut mi pravim opiti za bebe, no neuspeshni :balk_144: .Predi 4 meseca hodih na pregled i lekarkata mi kaza,che vsichko e nared i niama zashto da se pritesniavam i che triabva da mine pone godina i polovina, za da se podlojim na izsledvania(ako vse oshte niama bebe).No az mislia, che tova e mnogo vreme i mi se iska da razbera ot kude idva problemut. Karam suprugut mi da se pregleda, no toi, kato che li se strahuva da misli, che moje i da ima problem i mi kazva samo:"Uspokoi se, shte vidish, che kato mu doide vremeto, shte imame bebe".Iskam da razbera dali da se podloja na vsichkite tezi izsledvania i pregledi(kakto i suprugut mi), ili vse oshte ne e pritesnitelno, che ne sum zabremeniala i ima oshte nadejda, che vsushtnost problem niama? Molia vi kajete mi kak da postupia, naistina mnogo iskam da daria muja si s dete, a i postoiannite vuprosi ot poznati "Haide veche niama li da ima bebe" me iznerviat oshte poveche?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Iskam sushto da znam ima li hrana ili napitki koito da  pomagat za stimulirane na plodovitostta? Predvaritelno vi blagodaria.

« Отговор #464 -: Юли 26, 2008, 14:26:13 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
Аз съм на 27 години,от 5 години правим опити за дете без резултат!
1. беше установена диагноза СПЯ-имах проблеми с тестостерона и пролактина,хормонално лечение Дияни + Парлодел
2.съпруга ми претърпя успешна операция от варикоцеле преди 2 г
3.при прием на костилбегит получих хиперстимулация+киста
4.направихме две неуспешни инсеминаций
5.Установена хламидийна инфекция,лечение
6..При ХСГ ,без упойка ,се установи -дясна тръба контрастна,но със сак лява-не контрастира.
Сакосалпингс в дясно.
Тази година през юни трябваше да направя лапароскопия ,за да прекъсна тръбите и да подходим към инвитро.Честно да Ви кажа,не съм готова да се разделя с тях.:(
Възможно ли е да се направи друга лапароскопия,за отпушване?
Имам ли някакъв друг шанс?
Мога ли да имам успешно инвитро без прекъсване на тръбите и със СПЯ?
Притеснявам се съпруга ми да не получи отново влошаване с годините!
Знам,че има някои неясноти в обясненията и може би искам чудеса от д-рите,но не ми се ще да се откажем от борбата да дадем живот на една душа!
Предварително,Благодаря за вниманието,което ни отказвате! :)

« Отговор #465 -: Август 05, 2008, 00:27:43 am »
ЗДРАВЕЙТЕ Д-РЕ!

МОЛЯ,ВИ ЗА ОТГОВОР И ДА НЕ МЕ ПРОПУСНЕТЕ!

ИМАМ 1 ДЕТЕ НА 7Г НА 37 СЪМ.СЛУЧИ СЕ ,ЧЕ ТЕСТА ПОКАЗА  2-РА СЛАБА ЧЕРТА,НО СЛЕД ТОВА МИ ДОЙДЕ.ТЕЧЕ 2 ДНИ И СПРЯ.ХОДИХ ПРИ ПАТОЛОГ И ТОЙ ПРЕЦЕНИ ,ЧЕ ИМАЛО БЕБЕ, НО СЕГА НЯМА,ГЛЕДА МЕ С ВАГИНАЛЕН ЕХОГРАФ.ПИХ АНТИБИОТИК И ГЕРИТАМИН .
??? ВЪПРОСА МИ Е КАКВИ ИЗСЛЕДВАНИЯ ДА ПРЕДПРИЕМА ,ЧЕ АКО ЗАБРЕМЕНЯ ДА НЯМА ПРОБЛЕМ????????????????????????????????????????????????????????????
ХОДИХ НА ОЩЕ ЕДИН ГИНЕКОЛОГ И МЕ ПОСЪВЕТВА ДА ПИЯ ДУФАСТОН. ПИЯ И ХАПЧЕТА П/В КОСОПАД ТЕ ПРЕЧАТ ЛИ ,МАЙ СНИЖАВАХА ХОРМОНИТЕ.!!! :oops:
СЛЕД, КАТО СЕ Е ПОЛУЧИЛО ,ЧЕ ДА НЕ СЪМ ЗАДЪРЖАЛА ТОВА ДЕТЕ  НЕ ЛИ СИПТОМ ЗА НЕЩО НЕРЕДНО И НА КАКВО ДА ОБЪРНА ВНИМАНИЕ . БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАРИТЕЛНО
« Отговор #466 -: Август 10, 2008, 11:48:54 am »
А д-р Даскалов отговаря ли все още в тази тема? Последният отговор е от 9 юни...има ли друга тема, в която може да задаваме върпосите си към д-р Даскалов или друг специалист?

*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #467 -: Август 12, 2008, 09:50:15 am »
Явно е в отпуск  :wink:

« Отговор #468 -: Август 16, 2008, 15:37:27 pm »
Наистина не е отговарял скоро! :(
Моля Ви някой ако знае,дали тази тема още е актуална, да пише!
« Отговор #469 -: Август 29, 2008, 10:12:36 am »
Здравейте Д-р Даскалов,

Имам следния въпрос: От 2, 3 месеца правим опити за забременяване. Все още са неуспешни, но оттогава месечния ми цикъл се скъси на 25 дни. Това знак ли е за някакъв проблем!
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=arminad][/url]
« Отговор #470 -: Септември 01, 2008, 12:31:27 pm »
Здравейте д-р Даскалов,
Преди две години ме оперираха от тумори на двете надбъбречни жлези,а преди една година поради високите стойности на АКТХ /1250/ ми откриха и аденом на хипофизата.Сега съм на заместителна терапия от 3,5mg.Дехидрокортизон и 1/2 таблетка от 0.05mg.Кортинеф,а стойностите на АКТХ са 10 при норма 0-46.С приятелят ми искаме да имаме дете и затова бих искала да се консултирам с вас какви са рисковете при една евентуална бременност и какво трябва да очаквам.Каква би била дозировката на Дехидрокортизона.Много ви благодаря.
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?userLoginName=viki6an][/url]
« Отговор #471 -: Септември 01, 2008, 17:54:05 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,
Преди 3 меца ми откриха киста на яйчника изписаха ми 3 месечно лечение с Дуфластон 10 дни *1 таблетак и Диане 35 по схема.  На обикновен видео озон не можаха да ми видиат кистичката след преглед с вагинален ми я откриха  при парвичния преглед беше 38.2 мм :29.1мм на вторичния след употреба на медикаменти стана 18.5:23.2 .Притеснявам се , че това заболяване доколкото знам води до безплодие .Дали щте се оправя?Пак и вече качвам килограми дали щте се наложи да ги пия доста време? Дали след това щте имаме бебе ?
« Отговор #472 -: Септември 13, 2008, 17:43:17 pm »
Здравейте д-р Даскалов,                                                              Искам да ви попитам ходих на гинеколог и ми взе изследвания за цитонамазка тъй като е частен лекар аз трябваше да си ги занеса в лабораторията и ми каза , че се съмнява че ще съм първа или втора група ,но ако евентуалнио съм трета група да му звъна по телефона. В лабораторията ми казаха че съм 2 и всичко е наред ,но прочетах ,че втора група значи някаква инфекция има ли повод да се притеснявам и ако има как да действам . Защото започнахме опити за бебе.                                         Благодаря ви предварително.
« Отговор #473 -: Септември 17, 2008, 17:27:33 pm »
Здравейте,Д-р Даскалов!
Обръщам се към вас с надеждата да ми помогнете поне от части да се успокоя.
По принцип имам нередовен цикъл.Последната ми М беше на 09.07.Правих си тест за бременност около 12.09 и се показа втора чартичка,розова, а не наситено червена като контролната.Помислих за бременност и веднага отидох на лекар.Докторката ме прегледа с влагалищен ултразвук и каза, че нищо не вижда в матката и да отида след няколко дена пак.На следващия преглед се повтори същото ( беше на 15/.09 ), но аз реших да потърся второ мнение.Другата лекарка също каза, че нищо не вежда и ме помоли да взема един тест и тя да го направи веднага.Получи се същата розова чертичка, която тя определи като липса на бременност и наличие на някакви хормонални проблеми.Каза да отида в четвъртък пак.Междувременно момичетата в този форум ме посъветваха да си направя кръвния тест за бременност и резултата е 0.01 u/L.Цикълът ми още го няма, а на мен вече 7 дена ми се гади.При такъв резултат от теста възможно ли е все пак да има бременност?Може ли уринния тест да покаже хормонални проблеми?Ако не съм бременна каква може да е гинекологичната причина за гадене (защото инъче съм си здрава)?Освен това преди много време съм пила Оргаметрил,но не го понасям.За да предизвикаме цикъл какво бихте препоръчали?Аз съм от Сливен.Можете ли да ми препоръчате специалист тук, при който да съм спокойна да отида?
Извинете, че ви занимавам с тези въпроси.Много ще съм Ви благодарна за отговора!
*
« Отговор #474 -: Септември 17, 2008, 18:27:36 pm »
Здравейте, д-р Даскалов,

Януари 2008 направих спонтанен аборт в 10 седмица, последва кюретаж, 3 месечно изчакване (1 менструация) и бях отново бременна през април. В пета седмица прокървих и изхвърлих огромни съсиреци. Бях на утрогестан и нон стоп лежане. Кошмарът продължи до 16 седмица, след което ми позволиха да се разхождам и ме увериха, че бременността ми е напълно нормалнa. Също така на един от прегледите видяха преграда в плодния сак. Увериха ме, че това не е проблем, но може да е причина за цезарово сечение. Спрях утогестана в 19 седмица. чувствах се добре, но в 23 седмица получих силни контракции (не реагирах веднага тъй като не знаех, че това са именно контракции) и 3 часа по-късно бяхме в болницата. Оказа се, че шийката ми се е отворила, опитаха да направят серклаж, но вече беше късно. Дадоха ми хапчета за предизвикване на контракции и няколко часа по-късно родих. При изваждането на плацентата докторката установи, че въпросната преграда явно е била в матката, а не в плодния сак. След няколко седмици ще ми направят изследвания на шийката, както и на самата матка. Все още се измъчвам, че ако бях лежала повече това нещастие можеше да се избегне, а и си мисля дали скъсяването на шийката не е могло да бъде видяно предварително и да се направи серклаж...чудя се дали това, което ми се случи е плод на лекарска грешка или просто е било неизбежно. Моля ви за съвет.
*
« Отговор #475 -: Септември 18, 2008, 00:37:55 am »
здравейте д-р Даскалов
 искам да попитам възможно ли е да съм забременяла 5 дни след края на цикъла
и възможно ли е тест за който пише че отчита след 7ят ден на половия акт да не отчете и след 14 ден
« Отговор #476 -: Септември 23, 2008, 18:09:35 pm »
Здравейте д-р Даскалов
Имам един въпрос: В края на м.февруари получих нещо като спонтанен аборт по-точно не се задържа яйцето и изтече с менструацията.Оттогава правим повторни опити но не мога да зачена.Ходих при 2 доктори и те казват че нямам никакъв проблем за зачеване.Трябват ли някакви по-специални изследвания на мен и на съпруга ми? Опита ни е за второ дете имаме син на 3години.
благодаря предварително!!!
« Отговор #477 -: Октомври 04, 2008, 20:49:18 pm »
Здравейте имам проблем.С мъжа ми се опитваме от 6 месеца да имаме бебе, но все нестава незнам какво да правя.Дайте ми съвет как мога да зачена?Аз съм на 23г, а мъжът ми е на 24г.Семейство сме от 5 месеца.Наистина много искаме бебе.Помогнете ни моля.
« Последна редакция: Октомври 04, 2008, 20:54:50 pm от kaloerova »
« Отговор #478 -: Октомври 06, 2008, 14:08:25 pm »
Здравейте!
Нова съм във форума, нова са ми и нещата към които сме поели път.
С мъжът ми искаме да си направим дете(аз съм на 27г., а той на 29г.), първият ни опит бе на 11.07.08 и за този месец нямаше други опити. Не стана:( Помислих си, че сме пропуснали момента, но август и септември опитвахме през цялото време и с надежда очаквах момента, в който ще си направя тест за бременност, но цикълът ме изпреварваше! Имах усещането, че ми идва не само в точния ден, но и в точния час:(
Поглеждаме се и си казваме, че просто не е трябвало да стане сега - ние продължаваме!
Моля за съвет, имам ли основания за притеснение или е още рано? На места срещах изказвания, че неуспешни опити от 2-3 месеца не са повод за притеснение, но...
При познатите ми (с деца) изглежда, че винаги всичко става от първия път, очаквах и при нас да е така!
Моля за съвет какви да бъдат стъпките ми по-нататък, освен любов и положителни емоции:)
Благодаря предварително на всички.
Много ще се радвам да прочета коментарите на хора, които знаят какво усещам в момента.
Целувки и хубав ден!
« Отговор #479 -: Октомври 10, 2008, 15:33:46 pm »
Здравейте доктор Даскалов.Бих искала да ви попитам дали липста на оргазъм по време на секс пречи на забеременяването?