0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #420 -: Март 24, 2008, 19:29:20 pm »
Уважаеми Д-р Даскалов,

Накратко: Имам 4та степен ендометриоза. Бях на Диферелин 4 месеца. Планувам инвитро веднага след възтановяване на цикъла поради опасност ендометриозните кисти да се върнат отново.
Въпроса ми е: Искам да се опитам да забременея спонтанно преди първият цикъл след Диферелин 3.75. Опасно ли е това? Знам, 4е шансовете за успех са малки, но не знам какви са рисковете.
Благодаря ви много.
http://tickers.baby-gaga.com/p/dev037pr___.png" alt="pregnancy" border="0" /></a>
« Отговор #421 -: Март 31, 2008, 15:01:49 pm »
Здравейте д-р Даскалов.
  1) Въпросът ми е за зацапването: на 9тия ден от цикъла получих светло-кафяво зацапване (което не се дължи на медицински прегледи или на сексуален контакт). Какво причинява това в този етап от цикъла?
  2) Слаби болки във влагалището при сексуален контакт -- само веднъж, без да се повтарят при следващи контакти, какво би могло да ги причинява?

Питала съм местни доктори (в чужбина) но те за жалост не ми казват нищо!
« Отговор #422 -: Април 02, 2008, 15:22:28 pm »
Здравейте Д-р Даскалов,скоро ми откриха раничка на шийката на матката и най вероятно ще се наложи да се гори.Въпросът ми е ако се стигне до тази манипулация дали ще ми създаде проблем при евентулна бременост в бъдеще?
*
« Отговор #423 -: Април 04, 2008, 09:24:24 am »
Здравейте Д-р Даскалов.Моят въпрос е малко странен но тъй като съм от нетърпеливите реших да го задам.Ходя на фоликулометрия и на 29.03 фоликула се беше спукал и имахме контакти.Оттогава ме боли корем ниско долу и кръст но никакви признаци в гърдите.За тест е много рано и затова питам възможно ли е да съм забременяла?Благодаря предварително.

« Отговор #424 -: Април 05, 2008, 14:01:00 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
На 32 години съм. Правиха ми Leep преди една година, 3-4 степен дисплазия. Пиех Марвелон около 8 години. Спрени са от 5 цикъла. От три цикъла пробваме да забременея.Месечният цикъл е редовен 27-28 дни. Температурните ми криви са в нормата-1ва фаза около 36,6, във втора фаза около 37,1 градуса, ректално мерене. Притеснена съм от факта,че не констатирам обилна цервикална слуз във фертилните дни.А това е проблем...? Благодаря Ви за отговора.
« Отговор #425 -: Април 17, 2008, 10:32:45 am »
Здравейте Д-р Даскалов,
По принцип цикъла ми е около 31-42 дни.Този месец имам непрекъснато зацапване,имах положителен уринен тест за бременност и отрицателен кръвен.(първи ден на последна М.-29.03)
Изписаха ми Дуфастон в4ера запо4нах да го пия ,но от снощи ми дойде М.(не толкова обилна както обикновенно) на 18 ден.
Въпросът ми е това ,4е съм изпила едно хап4е дали е проблем и как да продължа да взимам дуфастона пак на 16 ден след тази М.?
Благодаря предварително

« Отговор #426 -: Април 18, 2008, 09:12:20 am »
Здравейте д-р Даскалов,

И аз искам да помоля за отговор на един мой въпрос, а именно по-малката от нормалното матка представлява ли проблем за забременяване?

Благодаря предварително!
« Отговор #427 -: Април 24, 2008, 19:42:06 pm »
Д-р Даскалов искам да ви попитам стрептококите пречат ли на забременяването и може ли това да е причината за неуспешните опити.На мъжът ми му откриха ентерококи ,след което аз си направих изследване и ми откриха стрептококи /streptococcus agalactiae/ в голямо количество.Как е възможно да имаме различни бактерии?Може ли да се забременее и това ще бъде ли вредно за плода?Трябва ли да съм напълно излекувана за да продължим опитите за бебе?Благодаря ви предварително!
« Последна редакция: Април 24, 2008, 19:53:30 pm от vanilla »
« Отговор #428 -: Април 25, 2008, 10:19:34 am »
Въпрос към Вас, д- р Даскалов, естествено. На повечето от момичетата тук ще им се стори повърхностен проблема, но... няма маловажни проблеми, щом са проблеми. Накратко: На 38 г. съм, с 19- годишна дъщеря- първа, безпроблемна бременност. Години след това противозачатъчни, спирали.... Преди 3 години неочаквано забременях. Направих аборт по натояване на партнъора ми, ден след това се оказа, че не трябвало... (трудно е да се угоди на мъж, който не знае какво иска). Абортът мина без усложнения, нормален цикъл след това. Миналото лято ми бе направена коремна операция, по препоръка на хирурга не трябваше да забеменяавам една година. През ноември сложих спирала. Е, годината минава на 05 юни, махнах спиралата на 16.04, от 14.04 пия Ясмин. Първият ми въпрос е: Колко време след  като ми бе извадена спиралата, е нормално да кървя. Днес е 8- мият ден и нямам никакви приизнаци да ми спира. Следващият ми въпрос е: Като се има предвид, че мъжът ми ще се прибере само за 2 месеца през септември, кога да спра да пия Ясмина? (Вземам го не за предпазване дотогава, а за регулиране на цикъла.)Какво мога да правя при "полеви" условия? (не мога да бъда наблюдавана от лекар, да правя фоликулиметрия, тъй като по мои сметки, по времето на очакваната овулация, ще сме в Париж, на хотел.)
« Отговор #429 -: Май 26, 2008, 12:02:27 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ Д-Р ДАСКАЛОВ!

ПОЗДРАВЛЕНИЯ ЗА КУРАЖА ДА ОТГОВАРЯТЕ НА ТРЕВОЖНИ ВЪПРОСИ ПО ИНТЕРНЕТ!!!!!
МОЯТ ВЪПРОС Е: ИМАМ 3 МИОМНИ ВЪЗЕЛА И СЪМ НА 36 СКОРО НА 37 ПРЕДИ 2 ГОДИНИ ПРАВИХ АБОРТ, НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПО МОЕ ЖЕЛАНИЕ.А СЕГА СЕ ОПИТВАМЕ ДА ПОПРАВИМ ГРЕШКАТА ОТ ПРЕДИ 2 ГОД. ,НО НЕУСПЕШНО.ВЯРНО ,ЧЕ ОТ 2М СЕ ПРОБВАМЕ ,НО МНОГО МИ Е МЪЧНО ,ЧЕ НЕ СТАВА, ЗАЩОТО ПРЕДИ С 1-ТО И 2-ТО ДЕТЕНЦЕ СТАНА БЕЗ ДА СЕ Е ПРАЗНИЛ ПОНЕЖЕ ПОВТОРИХМЕ И БЕШЕ ОСТАНАЛО ПО ГЛАВАТА.-МОЖЕЛИ МИОМНИТЕ ВЪЗЛИ ИЛИ АБОРТА ДА СА ПРИЧИНА???? АБОРТА МИНА БЕЗ КАКВИТО И ДА Е УСЛОЖНЕНИЯ ,ГЛЕДАХА МЕ НА ВАГИНАЛЕН ЕХОГРАФ И НЯМА ПРОБЛЕМИ С ОБЪРНАТА МАТКА СЪМ И НЕЗНАМ КЪДЕ Е ПРОБЛЕМА .НАПОСЛЕДЪК СМЕ ДОСТА И НАПРЕГНАТИ С МЪЖА МИ, НО КОЛКО ВСИЧКО ВЛИЯЕ.ЗА ДА СИ НАПРАВИМ ЕДИН ХУБАВ БЕБЧО.БЪРЗАМ ,ЗАЩОТО И ВЪЗРАСТТА Е НАПРЕДНАЛА ДАЙ БОЖЕ В ДОБРО ЗДРАВЕ СЪМ А НЕ СТАВА.БЛАГОДАРЯ
« Отговор #430 -: Май 26, 2008, 12:11:11 pm »
ЗДРАВЕЙТЕ Д-Р ДАСКАЛОВ !ЗАБРАВИХ ДА КАЖА ,ЧЕ СМЕ ГО ПРАВИЛИ ПО ВРЕМЕ НА ОВУЛАЦИЯ
СЛЕД КАТО ТЕСТА ПОКАЗА ,ЧЕ ИМА ТАКАВА.
« Отговор #431 -: Май 27, 2008, 22:05:23 pm »
Доктор Даскалов изобщо отговаря ли на някой.....?
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #432 -: Май 30, 2008, 14:43:48 pm »
Доктор Даскалов изобщо отговаря ли на някой.....?
Ами май не  :(
Няма нищо лошо в това - човекът сигурно е много зает и аз го разбирам, но поне да се знае и да не питаме повече...
Отдавна мислех да пиша на модератор и да попитам - пак казвам - нищо лошо д-р Даскалов , но просто да се прекрати тази тема или незнам какво, но то няма смисъл....

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
« Отговор #433 -: Май 30, 2008, 21:06:25 pm »
Здравейте на всички.И ние от скоро правим опита за бебе.Аз съм претърпяла коремна операция заради миома независимо от това,че бях само на 21 години.Сега съм на 25 и от няколко месеца се опитваме да си имаме бебе.Пожелавам на всички ви късмет и успих в това толкова красиво начинание!!!!!
« Отговор #434 -: Юни 08, 2008, 22:08:54 pm »
Здравейте и от мен Доктор Даскалов :balk_100:Със съпруга ми сме заедно от 2години и досега не сме ползвали никакви предпазни мерки при половият акт.От близо година искаме да имаме дете,но не се полу4ава :balk_144:посетих гинеколог,като си мислех ,4е при4ината е в мен .Но се оказа само,4е имам обърната матка.Знам ,4е се забременява малко по-трудно в този слу4ай,но ве4е искаме да станем родители.вси4ко сме опитвали и без резултат.Ако можете да ми дадете някакъв съвет...незнам как да постъпвам ве4е ,4увствам се безполезна ,а това дете е толкова желано от нас.Благодаря Ви предварително.

Липсата на бременност след като една двойка  не е ползвала предпазни средства в продължение на повече от една година и при регулярен секс, е индикация за подробни, системни изследвания. Би следвало да се започни със спермограма, наплавена от квалифициран ембриолог в специалибирана клиника. При жената би следвало да се направят изследванията "преди забременяване", проверка на проходимостта на маточните тръби, хормонални изследвания, консултация с генетик, имунологични изследвания. При добра организация, цялостната оценка на двойката отнема около три месеца.
« Отговор #435 -: Юни 08, 2008, 22:22:48 pm »
Здравейте Д-р Даскалов!
Ще ви запозная накратко с моя проблем:
Преди около 4 години и повече, направих аборт - предизвикан, не спонтанен. След него менструацията ми стана редовна /преди това не беше чак толкова/ и не съм имала някакво усложнение. Сега вече искам да забременея, започнахме да правим опити. Моля ви за съвет - необходими ли са някакви по-специални грижи за това, като се има в предвид преживения аборт? Сега приемам фолиева киселина, физически здрава съм, както и моя партньор.
Благодаря ви много!
Очаквам с нетърпение вашия съвет!
:)

Следва да направите стандартен преглед при гинеколог, при което ослен стандартната цитонамазка от маточната шийка /РАР тест/, следва да се вземат проби от вагиналелен  секрет за сексуално трансмисивни инфекции /полово предавани инфекции/, да се направят останалата част от "изследванията преди забременяване" - моля, вижте ги в таблицата.
« Отговор #436 -: Юни 08, 2008, 22:30:37 pm »
Привет на доктор Даскалов и на потребителите във форума :D
Това е първия ми пост и ще бъда максимално кратка и точна във въпросите си.
Вече съм майка на едно дете на почти 4 годинки и със съпруга ми решихме, че е време да му родим едно братче или сестриче.
Първото ми раждане беше с цезарово сечение и в тази връзка въпроса ми е трябва ли да се безпокоя за евентуален проблем на матката при износване на втора бременност във връзка с правената операция - дали вече всичко е зарастнало и имам ли шансове да родя по нормален път?
Ако случайно съм забременяла в настоящия месец, в който взимам /но нередовно, поради ред причини/предписани от лекар антидепресанти - Дианксит, има ли място за безпокойство за евентуално образувания плод?
Предварително благодаря и съм сигурна, че ще стана редовен потребител на форума! :D

След раждане чрез Цезарово сечение би могло да планувате следваща бременност след 1 година, така че във Вашия случай няма какво да Ви притеснява от гледна точка на отминалото време.
 Приемането на антидепресанти би следвало да се прецизира съвместно с лекуващите Ви лекари.
 Няма абсолютни контраиндикации /противопоказания/ за раждане по естествен път след прекарано Цезарово сечение, но при всички положения такова раждане ще бъде с по-висок риск за Вас и за плода.
« Последна редакция: Юни 08, 2008, 23:06:57 pm от Д-р Даскалов »
« Отговор #437 -: Юни 08, 2008, 22:39:44 pm »
здравейте Д-р Даскалов.
имам нуйда от съвет! :( имам 2 аборта.първия в 16гс,поради мъртав плод, втория в 4-5гс-мисед.
направих си хиляди изследвания и излязоха единствено стафилококи, които в последствие излекувах.
след няколко дни ще ми дойде цикъла,след което смятам отново да започна с опитите за забременяване.по принцип съм на противозачатъчни- Фемоден.предния път забременях веднага след като ги спрях.Въпросът ми е следния: нуйно ли е да пия клостилбегит за да съм сигурна че ще има овулация? трябва ли да вземам утрогестан за да задържа евентуално уплодената яйцеклетка.какво друго да пия или да правя за да износя живо и здраво бебе? по принцип искам да забременея сега, защото първия път когато си спрях хапчетата цикъла ми по чти не идваше.през 2-3 месеца? как да си подсиля организма хормонално? благодаря предварително!

Приемането на Клостилбегит означава, че би следвало да се направи вътрематочна инсеминация, задължително след обработка на еякулата, защото той като антиестроген /препарат действащ против естрогените - жеските полови хормони/, намалява значително пропускливостта на маточната шийка и влошава качествата на ендометриума /вътрешната покривка на матката/, така че не Ви препоръчвам приеманто му.
  Не споменавате дали сте направили консултация с генетик, генетични изследвания, имунологични изследвания...
« Отговор #438 -: Юни 08, 2008, 22:48:43 pm »
Здравейте аз съм нов потребител и искам да задам въпрос. :oops:
 Възможно ли е когато МЦ е над 38 дена да има оплождане а по касно да не е успяло да се захване клетката и затова да настъпва цикъла... :oops:

По принцип всичко е възможно...  Най-добе е да отидете на преглед при гинеколог, който да прецени, след евентуални изследвания, как стоят нещата при Вас.
« Последна редакция: Юни 08, 2008, 23:05:41 pm от Д-р Даскалов »
« Отговор #439 -: Юни 08, 2008, 23:04:55 pm »
Здравейте,наскоро се регистрирах в сайта и много ми хареса.Имам един въпрос.От 6 месеца правим опити да забременея,но няма резултат.Споделих това с моята гинеколожка и след по обстоен преглед тя установи,че не образувам достатъчно фуликули.Имах само 1.Изписа ми Костилбегит 5 дни след цикъла по 1. И след като го изпия да отида пак на преглед.Отидох на 3 ден след като изпих последното хапче.Тя ми каза,че сам се повлияла и че имам 5-6 фуликула вече.Каза ми на другия ден да си ударя една ампула Прегнил 5000 ,а на следващия да почна приема на Дуфастон 10 дни по 2 таблетки.Та въпроса ми е дали има някой,който е преминал по тази схема на лечение и съответно да има и резултат. :)Благодаря ВИ.

Преди започването на стимулация на овулацията, трябва да се уточни причината за инфертилитета, включително и да се направи изследване на проходимостта на маточните тръби, а преди всичко - спермограма, в специализирана клиника, от квалифициран ембриолог.
Нормално, по време на всеки менструален цикъл, всяка жена образува по един фоликул и дали се случва това се установява чрез изследване наречено "фоликулометрия".