Въпрос към Вас, д- р Даскалов, естествено. На повечето от момичетата тук ще им се стори повърхностен проблема, но... няма маловажни проблеми, щом са проблеми. Накратко: На 38 г. съм, с 19- годишна дъщеря- първа, безпроблемна бременност. Години след това противозачатъчни, спирали.... Преди 3 години неочаквано забременях. Направих аборт по натояване на партнъора ми, ден след това се оказа, че не трябвало... (трудно е да се угоди на мъж, който не знае какво иска). Абортът мина без усложнения, нормален цикъл след това. Миналото лято ми бе направена коремна операция, по препоръка на хирурга не трябваше да забеменяавам една година. През ноември сложих спирала. Е, годината минава на 05 юни, махнах спиралата на 16.04, от 14.04 пия Ясмин. Първият ми въпрос е: Колко време след като ми бе извадена спиралата, е нормално да кървя. Днес е 8- мият ден и нямам никакви приизнаци да ми спира. Следващият ми въпрос е: Като се има предвид, че мъжът ми ще се прибере само за 2 месеца през септември, кога да спра да пия Ясмина? (Вземам го не за предпазване дотогава, а за регулиране на цикъла.)Какво мога да правя при "полеви" условия? (не мога да бъда наблюдавана от лекар, да правя фоликулиметрия, тъй като по мои сметки, по времето на очакваната овулация, ще сме в Париж, на хотел.)