Здравейте д-р Даскалов!
Искам да попитам по един мой проблем. Ще започна с малко предистория на проблема ми , т. като може би има значение.
От доста време , години имам едно течение, което е доста упорито. Понякога е като мляко гъсто. Ходих на много гинеколози, много - много 4-ма, но аз мисля че е много и че човек трябва да си има един гинеколог, който да го лекува и да знае проблемите му. Незнам, може и да съм старомодна. Проблемът ми е следния.
Бях на 13 години когато отидох за първи път на гинеколог с оплакване за много болезнен мензис и течение-бяло. По него време не водих полов живот. Половият си живот започнах на 20 години, така реших, не мисля че е рано, нито че е късно. Просто така прецених, но да не се отплесвам. Гинеколожката ме прегледа и каза , че съм имала киста. Викна ме в частния си кабинет. Отидох същия ден и там на видеозона пак ме гледа и каза че нищо ми няма, че това не можело да се лекува още и толкова.
Преди 4 години започнах да ходя редовно на гинеколог, на по 3-6 месеца. Оплакването ми с течението си го имаше. Единият гинеколог ме маза с някакво лекарство, което падаше на 3-я ден-така трябваше. Тази процедура се правеше на 3 дни,лекарството пада-отивам и така 3 пъти. Без резултат.
Заради болезнения цикъл ми казаха да пия противозачатъчни, а и не ми идваше редовно. Започнах да пия противозачатъчни и поне болката при месечното неразположение вече беше малка.
След това отидох на друг гинеколог. Лекуваха ме за гъбички. Течението понякога става много гъсто, като мляко.Държа да отбележа , че аз ежедневно си правех промивки с вода поне един път дневно, имало е и случаи да си правя и два пъти на ден. Промивки съм си правила и със смрадлика, калиев перманганат, гинеколог ми каза за лактацид и триклобактер, но резултата е за момента или деня.
Казаха ми че съм много емоционална и че затова имам такова течение, че матката ми отделяла повече секрет. Но не мисля , че е нормално да отделя толкова много... Друг гинеколог ме лекува за раничка, маза ме два месеца подред с някаква киселина. Но течението не спира.
Преди три дни отидох и на сама глава си пуснах едно изследване за хламиди. Резултата беше положителен 1:64. Върнах се пак при един от горе споменатите гинеколози, който по принцип ми обръщаше повече внимание и обесняваше. Той ми изписа Аzitrox 0.250мг. Направи ми схема:
1 ден- 4хапчета по 0.250мг=1гр.
7 ден- 4хапчета по 0.250мг=1гр.
14 ден- 4хапчета по 0.250мг=1гр.
Приятелят ми също ще ги пие.
Аз вече изпих първата доза. За сега няма никакъв резултат. Интересува дали това е правилното решение тези лекарства, ще ми помогнат ли те? Дали вече ще се оправя, това е доста неприятно нещо. Години може би, незнам от кога е, но това течение си е доста неприятно.
правени са ми вагинални микробиологични излседвания. През май 2006г. съм имала Str. agalactikue /мисля че така е написано/, както и Candida albicans . Пих антибиотик, но без резултат. Казано ми беше, че просто тялото ми произвеждало повече секрет, че е съм много емоционална и заради това /съжалявам , че се повтарям/. Април месец 2007г. съм имала Staph. anrena /незнам дали го написах правилно, но така го рзчетох, мисля че е Стафилококи/ , както и Candida albicans. Започнаха да свързват това мое течение и с високото ми AST , което беше 1:400 и по тази причина през 2005год. ми бях махнати сливиците, но са ми оставили едно малко парченце от лявата страна, което било голямо колкото леща ,спред докторите. За сега никой не се наема да махне това парченце, т.като там имало много кръвоносни съдове и било много опасно, а и парченцето не ми пречело, не било толкова голямо. AST-то ми го нормализираха лятото и бе 1:200. При направения гърлен секрет резултата бе: Str pyogenes et/+/C.albicans. Беше ми изписан антибиотик,който пих , но толкова.
Искам да попитам и още нещо, предварително се извинявам за глупавия може би въпрос, но прсото мислейки защо не могат да ми помогнат вече толкова време ми идва и друго на ум, може ли зъб да ми прави тези проблеми? Имам зъб, който е за вадене и дори е почернял. А нали казват, че всичко оказвало влияние, че зъбите повлиявали на много органи..
Четох до преди малко за Candida albicans че при нея езикът можело да бъде обложен- при мен е така, течението си го имам , имам и пресъхване понякога, рядко , но го има. Дадоха ми и песари Арилин Рапид, които гинеколага ми каза да слагам две вечери подред.
Моля Ви, помогнете ми. Ще пътувам след 13 дни и дотогава трябва да съм здрава, защото все пак отивам в чужда страна, а искам да се реализирам там, да съм здарва и да знам че ако не друго, то поне това ми е наред.