0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #400 -: Февруари 19, 2008, 17:17:16 pm »
Много благоаря д-р Даскалов за всичко, което правите за нас Жените, които искаме бебета.Аз ви писах, когато се съмнявах за бременността си, но сега вече имам прекрасно бебе Божидар, което се роди на 22.12.07г.С татко му и с неговият батко Ники сме най-щастливото семейство.Пожелавам на всички жени прекрасното чувство на майчинството.
« Последна редакция: Февруари 19, 2008, 17:24:30 pm от livelo »
*

naskomimi

• 1024
  • "Това, което Бог е събрал, човек да не раздели!"
« Отговор #401 -: Февруари 21, 2008, 16:07:40 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!
Казвам се Дими - на 25 години.
Със съпруга ми правим опити за забременяване от ноември 2006,като през цялото време бях с упорити гъбички, които не се оправяха. При поредното ми смяна на гинеколог се установи, че девствената ми ципа е здрава, премахнахме я и оттогава са около 6-7 месеца опити. Така че незнам как да броя (незнам дали има значение или не тази операция). От тогава тръгнах по изследвания - съпругът ми има спермограма в ДКЦ Свети Георги - добра му е, но незнам дали е надеждна, поне така ме увери гинекологът ми.
От два-три месеца съм с диагноза - Тиреоидит -повишена функция на щитовидната жлеза и ендокринологът ми ме уверява, че това е големият ми проблем. Въпреки това аз се притеснявам и така и така ще се пазим 6 месеца заради лечението реших да изследвам хормоните си.
Правила съм пролактин 353,0 при реф. 127-637
Тестестерон ( първи резултат в Писанец  0,80 при реф. 0,05-0,73 и втори в Бодимед 1,41 при реф. 0,22-2,9 и незнам на кой от двата да вярвам)
Прогестерон на 22 ден 10,59 при реф. 1,7-2,7
ТСХ 1,69 при реф. 0,27-4,2
Т3  8,07 при 1,82-4,62
Т4 14,27 при 8,5-17
Хламидии  - чрез цервикален секрет отрицателни
Микробиология -имам бактериална вагиноза, може би от антибиотично лечение..
Цитонамазка 1 група.
Сега ми предстои на 3-ти ден да си направя - пролактин, тестостерон, естрадиол, лфх, фх, DHEA-s  и вече незнам какво.
Прочетох, че прогестерона трябва да се провери и сега на 3-ти ден и незнам дали да го пускам и него.
Въпросът ми е да ме насочите какво още трябва да направя при моя случай, защото вече ми дойде много, но пък от друга страна искам да съм екзактна и когато свърши лечението на щитовидната жлеза да знам, че няма да има никакви проблеми...
Предварително Ви благодаря от сърце!

"Най-мощната сила на света - вярата" Майка Тереза
« Отговор #402 -: Февруари 21, 2008, 17:47:44 pm »
Д-р Даскалов, здравейте!
Възможно ли е Gardnerella vaginalis да е причина за мисед аборт в 17г.с./близнаци/, за увреждане на плацентата?
Това беше съмнениетото на Ваш колега след профилактичен преглед днес /въпреки че основното предположение за причината е нарушен кръвоток?/.
Благодаря Ви за отделеното време!
Милена
"Когато изпълваш живота на другите със светлина не може да не бъдеш озарен и ти"
« Отговор #403 -: Февруари 22, 2008, 11:45:58 am »
Здравейте доктор Даскалов,
ние със съпруга ми също правим опити за забременяване от няколко месеца, но за сега без успех. Моят лекър ми предписа клостилбегит за стимулиране на овълацията, въпреки че никой никога не ми е казвал, че имам нужда от стимулация, и вече втори месец го пия от 5 до 9 ден на цикъла по 2 на ден. Чувствам се меко казано отвратително, главоболия, гадене, отпадналост - и това когато го пия. Взимам и фолиева киселина за профилактика, след като изчетох много статии за това.
Съпругът ми има вродена дисфункция на щитовидната жлеза и от 40 ден на раждането си взима хормони от вън - Еутирокс, като през годините му сменяха дозата в зависимост от възрастта му.
Моля бихте ли ми казали дали това може да окаже ефект и да не можем да имаме деца? Неговия ендокринолог му казва, че всичко ще е нормално.
Възможно ли е клостилбегита да ми навреди, вместо да ми помогне, при положение, че не съм имала оплаквание за нищо освен, че цикъла ми от няколко години е много болезнен? и когато казах на доктора, че искаме вече да имаме бебе, той ми каза "Ще изпишем малко стимулация и ще стане.", но явно не ми действа добре.
Може би трябва да кажа, че след валинален видеозон, той ми каза, че единия ми яичник е много по-малък от другия, ако това има значение.
Благодаря Ви предварително за отговора.
Ще чакам с нетърпение.
най-красивото и истинско чувство на света е да бъдеш обичана и да обичаш истиснски
http://www.myvideowish.com/videogallery_watch_view.php?id=1776

« Отговор #404 -: Февруари 23, 2008, 23:13:34 pm »
Здравейте д-р Даскалов!
Искам да попитам по един мой проблем. Ще започна с малко предистория на проблема ми , т. като може би има значение.
От доста време , години имам едно течение, което е доста упорито. Понякога е като мляко гъсто. Ходих на много гинеколози, много - много 4-ма, но аз мисля че е много и че човек трябва да си има един гинеколог, който да го лекува и да знае проблемите му. Незнам, може и да съм старомодна. Проблемът ми е следния.
Бях на 13 години когато отидох за първи път на гинеколог с оплакване за много болезнен мензис и течение-бяло. По него време не водих полов живот. Половият си живот започнах на 20 години, така реших, не мисля че е рано, нито че е късно. Просто така прецених, но да не се отплесвам. Гинеколожката ме прегледа и каза , че съм имала киста. Викна ме в частния си кабинет. Отидох същия ден и там на видеозона пак ме гледа и каза че нищо ми няма, че това не можело да се лекува още и толкова.
Преди 4 години започнах да ходя редовно на гинеколог, на по 3-6 месеца. Оплакването ми с течението си го имаше. Единият гинеколог ме маза с някакво лекарство, което падаше на 3-я ден-така трябваше. Тази процедура се правеше на 3 дни,лекарството пада-отивам и така 3 пъти. Без резултат.
Заради болезнения цикъл ми казаха да пия противозачатъчни, а и не ми идваше редовно. Започнах да пия противозачатъчни и поне болката при месечното неразположение вече беше малка.
След това отидох на друг гинеколог. Лекуваха ме за гъбички. Течението понякога става много гъсто, като мляко.Държа да отбележа , че аз ежедневно си правех промивки с вода поне един път дневно, имало е и случаи да си правя и два пъти на ден. Промивки съм си правила и със смрадлика, калиев перманганат, гинеколог ми каза за лактацид и триклобактер, но резултата е за момента или деня.
Казаха ми че съм много емоционална и че затова имам такова течение, че матката ми отделяла повече секрет. Но не мисля , че е нормално да отделя толкова много... Друг гинеколог ме лекува за раничка, маза ме два месеца подред с някаква киселина. Но течението не спира.
Преди три дни отидох и на сама глава си пуснах едно изследване за хламиди. Резултата беше положителен 1:64. Върнах се пак при един от горе споменатите гинеколози, който по принцип ми обръщаше повече внимание и обесняваше. Той ми изписа Аzitrox 0.250мг. Направи ми схема:
1 ден- 4хапчета по 0.250мг=1гр.
7 ден- 4хапчета по 0.250мг=1гр.
14 ден- 4хапчета по 0.250мг=1гр.
Приятелят ми също ще ги пие.
Аз вече изпих първата доза. За сега няма никакъв резултат. Интересува дали това е правилното решение тези лекарства, ще ми помогнат ли те? Дали вече ще се оправя, това е доста неприятно нещо. Години може би, незнам от кога е, но това течение си е доста неприятно.
правени са ми вагинални микробиологични излседвания. През май 2006г. съм имала Str. agalactikue /мисля че така е написано/, както и Candida albicans . Пих антибиотик, но без резултат. Казано ми беше, че просто тялото ми произвеждало повече секрет, че е съм много емоционална и заради това /съжалявам , че се повтарям/. Април месец 2007г. съм имала Staph. anrena /незнам дали го написах правилно, но така го рзчетох, мисля че е Стафилококи/ , както и Candida albicans. Започнаха да свързват това мое течение и с високото ми AST , което беше 1:400 и по тази причина през 2005год. ми бях махнати сливиците, но са ми оставили едно малко парченце от лявата страна, което било голямо колкото леща ,спред докторите. За сега никой не се наема да махне това парченце, т.като там имало много кръвоносни съдове и било много опасно, а и парченцето не ми пречело, не било толкова голямо. AST-то ми го нормализираха лятото и бе 1:200. При направения гърлен секрет резултата бе: Str pyogenes et/+/C.albicans. Беше ми изписан антибиотик,който пих , но толкова.
Искам да попитам и още нещо, предварително се извинявам за глупавия може би въпрос, но прсото мислейки защо не могат да ми помогнат вече толкова време ми идва и друго на ум, може ли зъб да ми прави тези проблеми? Имам зъб, който е за вадене и дори е почернял. А нали казват, че всичко оказвало влияние, че зъбите повлиявали на много органи..
Четох до преди малко за Candida albicans че при нея езикът можело да бъде обложен- при мен е така, течението си го имам , имам и пресъхване понякога, рядко , но го има. Дадоха ми и песари Арилин Рапид, които гинеколага ми каза да слагам две вечери подред.
Моля Ви, помогнете ми. Ще пътувам след 13 дни и дотогава трябва да съм здрава, защото все пак отивам в чужда страна, а искам да се реализирам там, да съм здарва и да знам че ако не друго, то поне това ми е наред.
« Отговор #405 -: Февруари 24, 2008, 17:49:06 pm »
Здравейте, доктор Даскалов,
страшно много се радвам, че Ви има и предварително Ви благодаря. Знам, че моят проблем не е за тук, но не знам към кого да се обърна. Бременна съм в 3-4 седмица, но преди това бях с висок пролактин, който го смъквахме с бромокриптин. Докторът ми каза постепенно да спирам бромокриптина, а във фърумитечетох, че спирането на бромокриптина води до спонтанен аборт. Какво е вашето мнение?
Благодаря Ви предварително.

*

simoni

• 352
  • искам още едно детенце!
« Отговор #406 -: Февруари 24, 2008, 23:47:48 pm »
искам да пожелая на всички момичета успех, преди три години родих дъщеря ми правихме опити с мъжа ми около четири дълги за мен месеца, сега от този месец се заемаме да правим още едно детенце- поради тази причина пак се върнах на страниците на майчетата- чета и си казвам дано всяка една от вас усети благословията да прегърне детето си!Успех на всички- вяра и много усмивки!
« Отговор #407 -: Февруари 27, 2008, 22:03:50 pm »
Здравейте,доктор Даскалов!
Много ще съм Ви благодарна,ако можете да ми погонете и на мен!Аз съм на 24 год.
От около 10 месеца спряхме да се пазим с надеждата да си направим бебе.За сега без резултати.
Малко предистория:Преди 6 години на първият ми геникологичен преглед се установи,че съм с кистозни яйчници.Лекувала съм ги само с ДИАНЕ 35 докато доктора каза,че се налага операция.Не я направих,а отидох в София при д-р Янакиева,която ми бяха препоръчали.Тя ме посъветва да не се оперирам понеже може да има последствия и че не е толкова наложащо.Направиха ми цитонамазка от която се установи,че имам рак на шийката на матката,от което последва медикаментално лечение и след няколко месеца при повторен преглед в София ми казаха,че всичко е наред.Кисти все още си имам.Цикълът ми е нередовен и не мога да проследя дали имам овулация.Възможно ли е здравословните проблеми които съм имала(и продължавам да имам) да са причината да не мога да забременея.
Благодаря прдварително!!!

Нина
гр.Пловдив
« Отговор #408 -: Февруари 28, 2008, 14:36:21 pm »
Здравейте,исках да попитам дали ще имам проблеми при забременяването,защото имам направена операция заради миомни възли и не оспяха да ми ги махнат всичките.Ние опитваме от 1 месец и се надявам да няма проблеми за вбъдеще.Благодаря ви предварително.
*

bobi 2

• 384
  • "член на групата 3 от 6" хихи
« Отговор #409 -: Март 05, 2008, 22:22:26 pm »
Здравейте, д-р Даскалов. Откриха ми възпаление на ставния хрущял и ми предписаха физиотерапия(ток и УКВ). По време на лечението се прилага и Волтарен емулгел. Лечението ще продължи до 5-ия ден на следващия месечен цикъл. Моят въпрос е - можем ли да започнем с опитите за бебе още в същия цикъл, в който се провежда лечението. Благодаря.
« Отговор #410 -: Март 06, 2008, 00:28:50 am »
Здравейте! :kittenyarn:
Моля да разясните малко ситуацията ми:имам ниво на пролактина 2 пъти по-високо от нормите,който третираме вече 3 пъти с "dostinex" и все се покачва. М. ми е като по часовник-дни28.Имам овулация-потвърди го и докторът.Следващата седмица ми предстои скенер.Също така миналата год. ми правиха лапароскопия на 2-те тръби:едната я отпушиха,а другата имаше вследствие на голямо възпаление течност.Разбира се първо ме лекуваха,и после коригираха тръбата.Започвам да се отчайвам,защото вече съм на35 год.Може би всичко това да се дължи на огромният стрес на работното ми място.Знам ,че е от мн. голямо значение.
 Ще ви бъда мн. благодарна за отговора. :thankyousign: 2bg
« Отговор #411 -: Март 06, 2008, 14:19:21 pm »
Д-р Даскалов в 9 месец ми взеха влагалищен секрет и имах гъбички Кандида.Моят гинеколог ми изписа Жину певарил/незнам на латински как беше/ 5 глобули.Сега след като родих отново мисля имам същото течение.С какво да ги лекувам?Предварително благодаря. :balk_81:
« Отговор #412 -: Март 07, 2008, 10:22:02 am »
Здравейте д-р Даскалов. Аз съм нов потребител. Предварително се извинявам за въпроса-сигурно ви е омръзнал до болка, но имам нужда от съвет.
С мъжа ми усилено работим за бебЯнуари месец м. ми беше на 19,01/ 5 дни/. През февруари - на 18,02/4 дни/. От една седмица усещам ниско долу странни болки-тъпи,изтръпване,болки в левия яйчник. Вие ми се свят и от няколко дни закусвам/а това не ми се е  случвало до сега/. Въпросът ми е- възможно ли е да е станало беборче, тъй като ми се налага да пия профилактично антибиотика Родожил/ имам парадонтит/ и ме е страх да не този антибиотик да навреди АКО ИМА ПЛОД.
« Отговор #413 -: Март 10, 2008, 09:52:45 am »
Привет на всички във форума!
 Моля за мнение и съвет за добър акушер-гинеколог в Пловдив. Насочила съм се най-вече към клиника "Селена". Някой ако знае повече за лекарите в нея ,моля да ми разкаже.   Хубав ден 
« Отговор #414 -: Март 11, 2008, 11:26:05 am »
Д-р Даскалов от доста време пия Сероксат искам да забременея обаче се страхувам,че ако спра лекарството отново ще се върнат депресивните симптоми,какво да правя според вас?Какви са плюсовете и минусите,ако продължа през време на бременноста да пия Сероксат?
*

kreizi

• *
  • 41
  • [url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphic
« Отговор #415 -: Март 12, 2008, 20:59:16 pm »
здравейте д-р Даскалов,аз имам проблем,ако може да се каже проблем.последният ми цикъл беше на 16.01.08г.Цикълът ми трябваше на настъпи на 17.02.08.имам ПМС,бодежи в областа на корема,но цикъл няма.имам някой симптоми на бременност,но си правих тест и е отрицателен.Каква мойе да е причината според вас.Благодаря ви предварително.
*
« Отговор #416 -: Март 14, 2008, 21:47:16 pm »
Здравейте д-р Даскалов, другият месец имам час за първи преглед при д-р Персенска. Искам да си пусна хормоналните изследвания, защото моите вече не са актуални. Д-р Даскалова ми даде точно кои хормони да пусна, но понеже неможах да немеря начин да ги пускам през здравната каса ще ми се наложи да ги пускам платени и затова не знам кога точно да ги пускам. Става въпрос за следните хормони - LX, ФСХ, Естрадиол, Прогестерон, Пролактин, FT4, Тестостерон, ДХЕАС, Пролактин, Андростендион, ТАТ и МАТ. Знам, че са много, но искам да ги направя в точния ден от МЦ и затова Ви моля да ми помогнете като ме упътите кога и кои точно хормони да направя! Благодаря Ви предварително.
*

CatWoman.

• **
  • 63
  • Защото вярвам в Чудеса!!!
« Отговор #417 -: Март 16, 2008, 13:48:21 pm »
Здравейте д-р Даскалов! Искрено ще се радвам, ако намерите време да отговорите на моя въпрос, а той е следния - Преди три месеца имах операция заради извънматочна бременност. Опитите при нас продължиха година и половина без успех, направихме всички възможни изследвания. Резултатите бяха хубави и причина за незабременяване нямаше. В този момент забременях, но направих ранен спонтанен аборт. Спряхме с опитите до ноември 2007, когато пак забременях, този път от първия опит. НО оказа се извънматочна бременност и ме оперираха. Отстраниха и тръбата. Почти веднага след лапароскопията започнахме наново с опитите, но засега резултат няма  :( Въпросът ми - нужно ли е да направя някакви специални изследвания, фоликулометрия или нещо друго???? Какво е необходимо да сторим сега, за да се стигне до забременяване? Правя си ову-тестове, направих и цитонамазка, хламидии, токсоплазмоза, микробиология, всичко е ок, гъбички също нямам. Другата тръба е хубава, така казаха лекарите, които ме оперираха, пия си и фолиевата киселина от 6 месеца, но бебето не става засега.
Благодаря Ви!
*

sesi

• 218
  • Прави добро и ще получиш добро!
« Отговор #418 -: Март 18, 2008, 11:29:26 am »
Здравейте Д-ор Даскалов ще ви бада благодарна ако ми отговорите на вапроса.С съпруга ми си правим бебче от 2 години,но се оказа,че има варикоцеле оперираха го и след 6 месеца забременях но уви паднах без да искам и спонтанен аборт,правила сам си почти всички изъледвания.Въпросат ми е какво да направим за напред,благодаря ви предварително за вниманието :P
« Отговор #419 -: Март 23, 2008, 22:58:50 pm »
Здравейте д-р Даскалов!
От няколко месеца провим опити за бебе и досега все несполучливи :balk_146:
Преди месец бях на преглед и ми казаха че имам обърната матка -,а доколкото съм чувала все пак съществува проблем при забременявне!
Имам резки болки ниско долу в дясно -на което отговора беше че е нормално защото матката ми била изместена в ляво !
Моля ви кажете ми наистина ли е трудно забременяването при обърната матка и трябва ли да се предприеме нещо по специално!
Благодаря предварително!