0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Re: Планиране на бременност
« Отговор #380 -: Януари 16, 2008, 11:26:41 am »
Здравейте д-р Даскалов, питането ми е свързано с един медикамент, който приемах за паническо разстройство - сероксат /антидепресант/. Искам да разбера след прием на този медикамент има ли нужда  да се изчака изчистване на организма преди да се започнат опитите за бебе. Питала съм лекуващата ми лекарка, но и тя  явно не е мн запозната. А планираме бременност. Благодаря.

Можете да планувате бременност още през следващия менструален цикъл.
« Отговор #381 -: Януари 16, 2008, 11:37:15 am »
здравейте д-р Даскалов,
оперирана съм от ендометриоза . лекувам се с диферелин( вчера ми сложиха последната инжекция). искам да ви попитам след като причключи действието на диферелина , какво следва да няправим за да повишим шанса си да имаме дете? какви изследвания е нужно да си направим? сърдечно ви благодаря!

Необходимо е да направите предконцепционните изследвания, да приемате редовно Фолиева киселина /3 месеца преди планирана бременност/. Най вероятно след операцията е направена оценка на проходимостта на маточните Ви тръби чрез ХСГ /цветна снимка/.
 Във Вашия случай е наложително да е изследван и Вашия парньор, чрез адекватна спермограма.
« Отговор #382 -: Януари 16, 2008, 11:40:10 am »
Здравейте д-р Даскалов,

Аз имам един въпрос: след кото ми е сложена ваксина за рубеола, мога ли да използвам тези три месеца да направя всички изследвания приди забременяване. Имам предвид дали ваксината ще попречи и ако да на кои изследвания.

Благодаря че сте тук.

Поздравления за това, че сте се изследвали и съответно ваксинирали за Рубеола!
Можете спокойно да направите и останалите "изследвания прериди забремевяне".
« Отговор #383 -: Януари 21, 2008, 13:36:45 pm »
Здравейте Д-р Даскалов!
Моля ако е възможно да ми отговорите на въпроса: При резултат от цитонамазка РАР ІІІ а, еритроцити, левкоцити и атипични клетки, трявба ли да порвеждам някакво лечение, защото такова не ми беше предписано, а се пристъпи директо към ИКСИ. Честно казано този резултат ме притеснява много.
Ще бъда благодарна ако ми отговорте и разсеете притеснението ми.
Неуспеха не означава, че никога няма да успееш, просто ще ти отнеме повече време.
*

sunnynevi

• 273
  • Слънца и усмивки за всички!!!
« Отговор #384 -: Януари 24, 2008, 11:45:45 am »
Здравейте Др.Даскалов,
вече 2 години опитите ни за бебе са неуспешни.Аз съм на 33 а съпругът ми на 32 години.След преглед при гинеколог ми препоръчаха да пия Клостилбегит,но и с него не се получава!Моля Ви за съвет от къде да започнем с иследванията?
Благодаря Ви искренно!
Бъдете здрав...за да ни помагате :wink:! :blowingdust2:

« Отговор #385 -: Януари 24, 2008, 18:11:02 pm »
Здравеите др Даскалов, аз съм на 27  преди 6 год родих секцио по спешност но загубих бебето на 5 дена след 2 год забременях но ме лекуваха за киста и увредиха плода и на 6 мес го взеха пак секцио сега от 2 год немога да забременея.Исакам да попитам за трето секцио какво мислите?И да попитам за един медикамент които ми исписа гинеколога меглукон 4е се притисних пише 4е е за диабетици и без иследвания можели да се установи такава диагноза от гинеколог. Благодаря предварително.
« Отговор #386 -: Януари 29, 2008, 20:27:41 pm »
Здравейте Д-р Даскалов!Искам да ви попитам,може ли при цветна бременност да има оволация и дали може поради тази причина генеколога да не е разбрал за бременноста?Благодариа предварително!                                                 
*
« Отговор #387 -: Януари 30, 2008, 13:39:11 pm »
Здравейте Д-р Даскалов, правим опити за бебе от 1 год. Правена е снимка на тръбите и се оказаха пропускливи, сега имаме добра спермограма. Проследявали сме овулацията последните месеци, но само до 14 ден, но последния месец на 16 ден се установи, че овоцита си е в яйчника и не е излезнал. Какво ще ми препоръчате стимулиране или оперативно лечение.Благодаря ви предварително, защото сме страшно притеснени, за това какво ще последва ако няма реална овулация.
« Отговор #388 -: Февруари 03, 2008, 15:38:29 pm »
Здравейте д-р Даскалов,

На 26г. съм и от два месеца си правим бебче. Приемам Фолиева киселина и витамин Е.
   Дни преди менструационния ми цикъл се появи силна болка отдясно под пъпа. Преди години имах кисти болката беше почти същата. Приемах Дуфастон 6 месеца и хормоните се стабилизираха.
   Гинеколога ми направи ултразвук вътрешен и външен, не откри причина за болката, каза че имам "добри фоликули, но не е налице бременност", няма и кисти. Пусна ми изследвания на кръв и урина който са добри. Заключението му е, че източника на болката не са яйчниците.
   Последвалият ми менструационен цикъл беше придружен от много силна болка (не ми е присъщо), а течността гъста. Това нормално ли е?
Благодаря предварително.
« Отговор #389 -: Февруари 03, 2008, 22:41:57 pm »
Здравейте, д-р Даскалов!

Мога ли да приемам ленено масло/flax oil/ преди забременяване и по време на бременността?

Благодаря Ви!
« Отговор #390 -: Февруари 04, 2008, 10:58:12 am »
Здравейте,д-р Даскалов!
Бихте ли ме посъветвали дали мога да ходя на физиотерапии по време на бременност /имам дискова херния на прешлените на кръста/Дали те оказват някакво влияние на плода?
Благодаря Ви предварително!
« Отговор #391 -: Февруари 06, 2008, 12:53:51 pm »
Здравейте д-р Даскалов.На 42г съм и бих искала да запитам какви да са ми изискванията от лекуващият ми лекар.Правена ми е цветна снимка преди 3 месеца,имам 2 миоматозни възела които не запушват тръбите,всичко отвътре така да се каже е нормално но се установява липса на овулация.Преди цветната снимка приемах клостилбегит,сега от 2 месеца утрогестан.Имам още един месец да го приемам,след който ми е назначен час при лекуващия лекар,препоръката на който е след последния месец е включване в програма инвитро.Бих ли могла да изисквам някакви допълнителни изследвания от него като УЗ или нещо което би могло да установи точно деня на овулацията?Някакво друго лечение преди последната стъпка?Може би, бихте дали мнение за личната ми графика.Сигурна съм,че инвитро което препоръчва лекаря ми е заради напредналите години,но положението при мене е такова от 90г след спонтанен аборт в 5 м,диагнозата беше "Нищо ти няма-млада си",сега пък "Стара си" и пак "иначе нищо ти няма".Благодаря предварително за вниманието.
*
« Отговор #392 -: Февруари 08, 2008, 01:59:34 am »
Предварително благодаря за оказаното ни внимание!
*
« Отговор #393 -: Февруари 08, 2008, 03:14:43 am »
Здравейте д-р Даскалов!!! Бих искала да ви попитам дали има някакви тестове,които са така да се каже задължителни,преди да се започне да се "работи за бебе"?Аз съм на 24г.,а съпругът ми е на 26г.При профилактичните прегледи при гинеколог всичко е наред,въпреки че,преди 3год. имах киста(за щастие беше премахната с медикаменти).От около 3г.искаме бебе,но от съвсем скоро се запознах с тестовете за овулация,менструалния календар и измерването на температурата.Според всички тези данни имам редовен цикъл,редовна овулация и т.н.Но все пак дали трябва да направим някои профилактични тестове?И ако може да ми препоръчате добър гинеколог(гр.София).Предварително и безкрайно благодаря!!!
*
« Отговор #394 -: Февруари 08, 2008, 16:10:40 pm »

Д-р Васил Даскалов, акушер–гинеколог

Пловдив,   ул. "Велико Търново" 21, тел.: 032/ 63 44 63, 62 48 81

Тел:    0898 / 20-60-05

www.medicusalpha.com

Здравейте, бъдещи майки!

За мен е удоволствие да бъда с вас по време на важните етапи в планирането на бременността.

Чувствайте се свободни да задавате своите въпроси по темите и проблемите, които ви вълнуват. Ще се постарая да бъда максимално полезен и да отговарям конкретно на въпросите ви.

Представям на вниманието ви следния материал:
Пренатален скрининг, женска консултация

Д-р Васил Даскалов
« Отговор #395 -: Февруари 08, 2008, 17:54:49 pm »
Здравейте д-р Даскалов,

Имам въпрос свързан с estrofem 2.
Преди няколко дена правих инсеминация след стимулирана овулация с клостилберг/ може и да бъркам името/ и сега ми е изписан estrofem 2 по 1 таблетка на ден.
Притеснявам се, че навсякъде в интернет пише, че това лекарство не трябва да се взема при съмнение за бременност. Аз все още незнам какъв е резултата от инсеминацията. Мислите ли, че е удачно да го пия сега? Забравих да спомена че освен него ми е предписан и утрогестан- вагинално.

Мерси за съдействието. 
« Отговор #396 -: Февруари 09, 2008, 09:21:16 am »
Д-р Даскалов, какво мислите за становището, че слюнката убива сперматозоидите? А подходящо ли е използването на глайтгелен при бебеправене?
*
« Отговор #397 -: Февруари 10, 2008, 10:48:51 am »
Здравейте д-р Даскалов,
излезе ми резултата от кръв.тест днес
ЧХГ 37
15 ден от инсето
Дуфастон 2х1т.
6 ампули Прегнил 1500Е
по схема ,последната снощи в 18.00ч.
От 5 ден след инсето се появиха болки, никсо долу и малко в ляво,
станаха по силни, но търпими,нямам кървене

Моля Ви кажете ми вашето мнение, предварително благодаря!
« Отговор #398 -: Февруари 16, 2008, 16:29:37 pm »
Здравейте д-р Даскалов, аз имам един въпрос към Вас. Със Съпруга ми искаме още едно дете и работим по въпроса, но преди 3 дни спрях лечение с антибиотик, защото бях болна от грип, та питането ми е кога наи-рано можем да възобновим опитите за второ бебе?
Благодаря предварително!
Приятен ден!
« Отговор #399 -: Февруари 19, 2008, 12:12:00 pm »
Здравейте Д-р Даскалов!
Интересува ме, дали при изследване на уреаплазма и микоплазма е възможно да се установи дали инфекцията е стара или наскоро придобита?Възможно ли е жена да има безпроблемна бременност с уреаплазма и микоплазма?
url=http://calendar.zachatie.org/work/OpenGraphicCycles?